Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Slovenski učni krogi

580 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Slovenski učni krogi

 1. 1. SLOVENSKI UČNI KROGI ali SUK. Predstavitev kraja skozi sliko. Vrhnika!
 2. 2. Včasih 1.) MANTOVA Ko je bila leta 1806 dograjena cesarska cesta Dunaj – Trst se je uveljavilo prevozništvo in vrhniški furmani so prevažali blago do Mantove. Danes pa tu stoji restavracija in hotel.
 3. 3. Danes
 4. 4. Včasih2.) BERZOOd leta 1932 tu stoji najboljša slaščičarna na Vrhniki. Kljubprenovi stavbe in nadgradnji so tu še zmeraj ista družinaslaščičarjev, ki jo Vrhničani zelo obožujejo.
 5. 5. Danes
 6. 6. Včasih5.) Cerkev svetega LenartaKo pripeljemo po stari do prvega križišča se nam na levo odpre lep razgled na cerkev, ki jedvignjena na griču za meter ali dva. poleg te cerkve je tako imenovani klanec, kjer je živelCankar.
 7. 7. Danes
 8. 8. Včasih4.) VRTECV tej stavbi je bil nekdaj vrtec. Vmes so otroke izselili saj je vrteczačel propadati. Zdaj pa se dogajajo zadnji postopki prenove.
 9. 9. Danes
 10. 10. Včasih
 11. 11. Danes
 12. 12. Včasih5.) Planina – STOLPNa Planini – vzpetini med Vrhniko inZaplano je razgledni stolp. Pred kratkim jebil že drugič obnovljen.
 13. 13. Danes
 14. 14. Včasih6.) Cankarjev spomenikFinancirali so ga slovenski izseljenci.10. Avgust 1930 je bila slavnostnaotvoritev na kateri je imel svoj govortudi Fran Salešgi Finžgar. Spomenikše zdaj stoji nasproti Mantove.
 15. 15. Danes

×