Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De Reis van de Held Den Haag. De Financiele Vrijheid om te Creeren

1,108 views

Published on

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

De Reis van de Held Den Haag. De Financiele Vrijheid om te Creeren

 1. 1. The Hero’s Journey in Den Haag De Financiële Vrijheid om te Creëren
 2. 2. Deze reisgids door Den Haag is voor alle creatieve helden en heldinnen, die de financiële vrijheid nastreven om te kunnen creëren wat ze willen, wanneer ze dat willen en hoe ze dat willen – en er rijkelijk voor betaald krijgen. Peter de Kuster Founder of The Hero’s Journey Camilla Hendriks Designer of The Hero’s Journey
 3. 3. Inhoudsopgave Introductie Geld Mythes en de Creatieve Held De Golde Earring H1 Creatieve Leven Het Anouk H2 Oproep voor Jouw Avontuur De Couperus H3 Zit Jezelf Niet in de Weg H4 Jezelf Opslag Geef H5 Bescherm Jouw Creatief Vermogen H6 Wat aan de Strijkstok blijft Hangen H7 Creatieve Manieren om te Sparen Questionnaires Onze Helden van Den Haag
 4. 4. Introductie Uit een recente studie is gebleken dat vrouwen meer over geld nadenken dan over seks. Ik zal er nooit achter komen wat vrouwen nu werkelijk willen. Maar wanneer het om creatieve mensen en hun geld gaat, denk ik uitstekend te weten wat wij graag willen. We willen een gevoel van financiële zekerheid, maar dan ook echt totale financiële vrijheid. We willen in staat zijn om ons op het creatieve werk te concentreren (en onze levens), zonder ons steeds zorgen te hoeven maken om geld. We willen geld verdienen, zonder onze creatieve integriteit te verliezen, of projecten en jobs aan te nemen die wij verachtelijk vinden. We willen in staat zijn om te doen wat we willen, wanneer we het willen en hoe we het willen.
 5. 5. De vrijheid om iets van betekenis te doen of om nieuwe dingen te proberen. De vrijheid om risico’s te nemen in ons creatief werk en in staat zijn om ons fulltime hierop te concentreren. In ons persoonlijk leven willen we graag de financiële vrijheid hebben om vrij te nemen om bijvoorbeeld te kunnen reizen. We zouden ook graag vrij willen zijn van schulden en andere financiële lasten. Dit is allemaal mogelijk. Dat ... is ‘The Hero’s Journey’. Er zijn veel creatieve helden en heldinnen, uit het heden en het verleden, die deze financiële vrijheid bereikt hebben. We weten dus dat het mogelijk is, om een creatieve held te zijn en je geld te verdienen met je passie. Deze reisgids zal je tonen hoe je dit kunt bereiken. Alles wat je nodig hebt, om te weten over hoe je moet overleven en kunt floreren als creatieve held of heldin, wordt in deze gids besproken. Je staat op het punt om een ontdekkingsreis door Den Haag te maken, waarin je leert hoe geld werkt, zodat je er macht over kunt krijgen, het aan kan, en het voor je kunt laten werken. Je gaat leren hoe je meer geld kunt verdienen, zodat je financiële en creatieve vrijheid kunt bereiken. Daarnaast bespreken we hoe je hiermee om moet gaan, zodra je het hebt. Deze reisgids bevat ‘real-world’ en ‘streetwise’ financieel advies van helden en heldinnen, uit het heden en het verleden van Den Haag, die geld verdiend hebben, het verloren hebben èn het opnieuw verdiend hebben. Dit is een ‘hands-on’ reisgids. Lees het en pas het tijdens jouw reis door Den Haag en je zult een blijvende verandering in jezelf creëren en de manier waarop je met geld omgaat.
 6. 6. Geld Mythes en de Creatieve Held De Golden Earring
 7. 7. Het maakt niet uit hoe wanhopig jouw situatie is of hoe misdadig je bent omgegaan met jouw geld. Het is niet nodig om jezelf te straffen voor jouw voormalige problemen met geld.Ik zal jouw gids zijn en samen met jou werken aan jouw financiële toekomst. Deze reisgids zal dienen als jouw coach, jouw consultant, maar vooral als jouw partner, die je verhalen van rolmodellen aanbiedt over hoe ji,j als creatieve held of heldin, wèl en niet om zou moeten gaan met geld. Dus ontspan en geniet van deze reis, waarin we jouw geldzaken gaan transformeren van chaos en crisis, naar controle en kalmte. We zullen je schulden en wanhoop achter ons laten en dit vervangen door jouw dromen en verlangens. Echt waar! Dit is geen ‘broodje aap’ verhaal. We bekijken eerst de basis van het financieel management en van hieruit gaan we snel op pad gaan naar een nieuw terrein, dat uniek is voor creatieve mensen en hun speciale omstandigheden en uitdagingen. In plaats van te proberen om een rechthoekig blok in een rond gat te duwen, zullen we een beduidend andere benadering hanteren, dat werkt voor jou en past bij jouw sterktes. We zullen mèt de karakteristieken van jouw rechterbrein werken in plaats van er tegen in te werken. Deze reisgids zal je tonen hoe je jouw financiële leven op orde kunt brengen, op een manier die je zowel kunt begrijpen als omarmen. Dit zal het mysterie oplossen van het verdienen (en behouden van) geld, met een zeer creatieve benadering, die zowel natuurlijk als vertrouwd voelt. Een Reisgids voor Laat me, voordat we aan onze reis beginnen, eerst een en ander toelichten over de structuur van deze gids. Het is zodanig geschreven dat je als lezer makkelijk kunt rondeizen, om de informatie te vinden die je nodig hebt – daar houden rechterbreiners van. Om dit te bereiken zullen we, ten aanzien van alles wat met geldmanagement te maken heeft, een passende en onconventionele benadering gebruiken. Terwijl andere boeken een ‘one-size-fits-all’ benadering hanteren, zullen we een frisse blik werpen op een onderwerp waar veel creatieve helden en heldinnen (van alle soorten) mee worstelen. Je zult merken dat sommige concepten en creatieve oplossingen herhaald worden, speciaal voor diegenen die besluiten om niet de volledige reis te maken, maar willen ‘hoppen’ naar gelang hun behoefte aan de benodigde informatie. Creatieve Rechterbreiners Daarom zullen wij een bestaand financieel advies nemen en het aanpassen voor de onorthodoxe levensstijl en uitdagingen van creatieve mensen. Ik adviseer je om tijdens deze reis een markeerstift en een blocnote bij de hand te houden. Wanneer je iets tegenkomt dat zinvol is voor jou, schrijf het dan op en stel een lijst samen van acties die jij kunt toepassen in jouw leven.
 8. 8. Mythe: Wanneer ik eenmaal een groot succes heb gehad, dan ben ik voor de rest van mijn leven binnen. Het creatieve leven is een serie van ups en downs. Het is ver standig om te sparen voor de mindere tijden. Realiteit: Mythe: Financieel management is saai. Realiteit: Daar zit enige kern van waarheid in, máár wanneer we het om je eigen geld gaat, wordt het dan niet in één keer veel spannen der? Ik dacht het wel. Plus, om kunnen gaan met de zakelijke kant van wat je doet, geeft jou een productieve pauze van het creëren. Mythe: Wanneer ik meer geld heb, kan ik doen wat ik wil. Je kunt nu al doen wat je wilt!. Je kunt er NU voor kiezen om te snijden in je overhead en meer tijd aan je creaties te besteden. Realiteit: Mythe: Veiligheid staat voorop, wanneer het om geld gaat. Je moet niet alles in één keer op het spel zetten, maar wel een risico durven te nemen met jezelf. Het is de beste investering die je kunt doen. Realiteit:
 9. 9. Mythe: Wanneer ik geld heb, wordt alles in mijn leven beter. Geld hebben is beter dan helemaal geen geld hebben. Maar, zoals het gezegde luidt: “Waar je ook gaat, daar ben jij?” Als je nu niet gelukkig bent, zul je dat ook niet worden wanneer je meer geld hebt. Realiteit: Mythe: Doen wat ik moet doen. Dat zou mijn doel moeten zijn om vroegtijdig met pensioen te kunnen gaan. Als dat wat je doet is waar je van houd, waarom zou je dan met pensioen willen gaan? Doen wat je leuk vind, dat zou je doel moeten zijn, zodat je nooit met pensioen hoeft te gaan. Realiteit: Mythe: Je moet beroemd zijn om echt rijk te worden. Roem betaalt de rekeningen niet, plus het is vergankelijk. Er zijn veel meer leuke, creatieve en respectabele banen achter de schermen dan glamoureuze banen. Goed werk, waar je van ge niet, is veel belangrijker. Realiteit: Mythe: Wanneer ik geld verdien met mijn creativiteit, dan zal ik uiteindelijk mijn creatief (in)zicht verliezen. Wanneer je geen geld hebt, word je wanhopig en raak je gefrustreerd. Dit zou je creativiteit enkel in de weg staan. Realiteit:
 10. 10. Mythe: Hoog opgeleide mensen worden rijk. Realiteit: Ha! Om geld te verdienen en te managen is gezond verstand nodig, zowel theorie- als praktijkkennis. Iedereen kan dit leren. Mythe: Als ik meer geld zou hebben, dan zou ik meer sparen. Realiteit: Hoe meer je verdient, des te meer je uitgeeft. Je kunt met elk inkomen sparen. Mythe: Ik hoef mijn toekomst niet te plannen. Ik ben van plan jong te sterven. Realiteit: De gemiddelde levensverwachting stijgt ieder decennium. Het is dan ook verstandig om nu een beetje te plannen, om later lijden te voorkomen. Mythe: Er is niet voldoende geld om alle creatieve helden en heldinnen te onderhouden. Realiteit: Je hoeft je alleen maar druk te maken om het geld voor JOUW creativiteit. Mythe: Creatievelingen moeten als ober of taxichauffeur werken om rond te komen. Je mag dan gedwongen zijn om een baantje te nemen, maar dat hoeft geen sleur te worden. Je echte baan is je creatief vak, waar je mee probeert door te breken. Op deze manier doe je ervaring op, bouw je je netwerk uit en doe je wat je leuk vind. Realiteit: Mythe: De enige èchte creatievelingen sterven van de honger. Sommige creatieve beroepen betalen niet goed, ongeacht je talent. Doordat jij je geld verdient met je creativiteit, ben je nog geen oplichter. Het betekent dat je slim genoeg bent geweest, om een markt te vinden voor jouw passie. Realiteit: Mythe: Ik ben een werknemer, omdat ik voor iemand anders werk. We zijn allemaal freelancers. Diegene voor wie je werkt, is jouw klant. Hij mag dan wel je enige klant zijn, je bent dan nog altijd een freelancer. Trouwens, de meest waarschijnlijke manier om rijk te worden, is door voor jezelf werken. Realiteit: Mythe: “Show me the money.” “Give me the money.” Heb het gevoel dat je het verdient en eis dat je betaald word. Realiteit:
 11. 11. Mythe: Ik ben een creatieve held, dus conventioneel geldmanagement is op mij niet van toepassing. Er bestaan enkele simpele en duidelijke principes die je op weg kunnen helpen. Volg je passie en het geld komt vanzelf. Je zult je creaties èn jezelf moeten vermarkten. Er zal dus ook een markt moeten zijn voor jouw creaties. Realiteit: Mythe: Realiteit: Mythe: Ik sta er financieel zo slecht voor, dat krijg ik nooit meer op orde. Je bent vindingrijk en een doorzetter. Je zult hier uitkomen. Realiteit: Mythe: Diegenen, die jou proberen te verkopen dat je snel rijk kunt worden met hun strategie, lijken oprecht. Dit zijn meestal geen financiële experts. Het zijn oplichters. Realiteit: Mythe: Ik moet op ieder project uitstekend scoren. Het zijn ook de kleine prestaties die veel kunnen opbrengen. Realiteit: Mythe: Ik moet werken voor mijn geld. Laat me je voorstellen aan de ‘Royalties’, ze zijn te gek! Realiteit: Mythe: Men gaat voor aandelen van populaire beleggingen. Geen goed idee. Doe zelf onderzoek naar verschillende beleg- gingsmogelijkheden en spreid je risico. Realiteit: Mythe: Ik hoef me geen zorgen te maken om de toekomst. Wanneer het nodig is komt iemand me vast redden. Realiteit: Wat nou als dat niet gebeurt? Je zou voor jezelf moeten kunnen zorgen.
 12. 12. Hoofdstuk 1 Het Creatieve Leven Anouk
 13. 13. 1 Het Creatieve Leven Het verdienen van geld met mijn creativiteit, biedt mij de zekerheid dat ik geen saai, normaal en niet-creatief leven zal leiden. Ik zal dus een vol en gelukkig leven tegemoet gaan. Creatieve mensen krijgen vaak het idee dat het nobel is om niet geïntersseerd te zijn in geld. Het is NIET eenvoudig om geld te verdienen met je creativiteit. Het is haast onmogelijk wanneer je het niet eens probeert. Ik was nooit zo slecht, maar geld verdienen stond onderaan op mijn prioriteitenlijst. Ik denk, dat toen ik eenmaal een beetje leerde welke energie er rondom geld zit en hoe het te gebruiken, dat ik erachter kwam dat het lollig was (ja, lollig) om te proberen mijn financiële situatie te verbeteren. Op het moment dat ik mijn linkerbrein liet kennis maken met mijn rechterbrein, zijn deze twee samen mijn geld aardig gaan managen. Toen mijn geldzaken eenmaal onder controle waren, was ik in staat om me te focussen op het verbeteren van andere aspecten van mijn leven. Dit is wat ik ook voor jou ook graag zou willen.
 14. 14. We moeten ons verweren tegen sommige negatieve dingen die we altijd horen over hoe moeilijk het is om geld te verdienen met onze creativiteit. Ik verzamel verhalen van creatieve helden en heldinnen die blijkbaar een andere overtuiging hebben. ‘The hell with it, this is what I want to do, money or no money’. En het gemaakt hebben. Deze reisgids door Den Haag is vol met positieve verhalen over andere creatieve helden en heldinnen die doorgezet hebben en floreerden. Je hoeft niet veel geld te hebben om te profiteren van deze reisgids. Wanneer je niets hebt (en heel weinig weet over hoe meer te krijgen), lijkt het onmogelijk om onszelf te zien met rijkdom en financiële gezondheid. Maar schrijf jouw kansen niet af omdat je geen formele educatie hebt op dit gebied, of niet goed bent in rekenen, de vaardigheid mist om te focussen, en wat domme dingen hebt gedaan in het verleden. En accepteer vooral niet de labels die anderen in het verleden op jou geplakt hebben (dromer, romanticus, hongerende kunstenaar). Maakt niet uit hoeveel of hoe weinig je nu hebt, we kunnen je helpen om meer te verdienen, of op zijn minst, beter te managen wat je nu hebt. Maakt niet uit waar je bent, je kunt er ofwel uitkomen of jouw situatie verbeteren. We zullen kleine, simpele stappen bekijken die je nu meteen kunt nemen die een directe impact hebben op jouw geldzaken. Het managen van geld kan een genotervaring zijn (verrassing!), en iedereen kan het doen. Mensen met rijkdom zijn niet altijd de slimste van de klas. Financieel adviseurs zijn geen goeroes - zij zijn mensen die de vertaalmachine hebben die alle financiële wartaal kan ontcijferen - maar de meesten hebben niet wat jij hebt: innovatief, creatief, rechterbrein denken.
 15. 15. Dus, wanneer je het stap voor stap neemt, is het niet zo ingewikkeld, en je kunt er in groeien zonder veel moeite. Verder is het niet zo saai als het klinkt (op zijn minst probeer ik het zo leuk mogelijk te maken). Denk aan dit als de start van een filmverhaal. Je droomt wat je wilt gaan zien en start dan de processen in deze reisgids toe te passen, samen met jouw eigen ideeën en inzichten, om een meesterwerk te creëren waar je trots op kunt zijn. Beloofd! Deze reisgids zal jouw leven veranderen. Ik weet dat dit nogal een claim is, maar ik verzeker je dat het geen valse reclame is en dat er geen addertje onder het gras zit. Dit is het echte werk. Veel boeken die je hebt gelezen over dit onderwerp zijn waarschijnlijk okay. Misschien heb je ze gelezen en gezegd, ‘Dat is leuk’ en ging terug naar jouw oude rituelen. Ik BELOOF dat deze reisgids anders is- beter. Maakt niet uit waar jij nu bent - zwemmend in het water of aan het verdrinken in de schulden - je zult veel leren over wat nodig is om financiële en creatieve vrijheid te bereiken. Door een reis langs verhalen van de creatieve helden en heldinnen die jou zijn voorafgegaan. Je zult ook leren hoe te beschermen wat jij hebt. Met passie.
 16. 16. Veel creatieve mensen (en ik reken mijzelf tot die categorie) hebben dit belangrijke gebied in hun leven veel te lang verwaarloosd en hebben slechte gewoontes ontwikkeld die hun vaardigheid hebben gehinderd om grip te krijgen op hun geldzaken. Sparen? Ha!. Ik hoef geen spaargeld, zou morgen kunnen sterven. Laten we feestvieren. Ik voel mij smakelijk rijk. Beleggen? Dat is voor die saaie pennenlikkers!. Niet voor mij. No way! Laat mij jou iets vragen: Waar heeft dit negatieve verhaal over geld jou gebracht? Door dit belangrijke deel van jouw leven te verwaarlozen is het afgestorven. Het is okay, het kan weer tot leven worden gewekt met wat financiele therapie, en we kunnen die (financiele) flexibiliteit weer terugwinnen. Noem het bewegingsvrijheid. Wanneer je jouw verhaal over geld kunt stretchen, zul je de vaardigheid hebben om te doen wat je wilt, wanneer jij het wilt, hoe jij het wilt. Zoals elke therapie (mentaal en anderzins), zal het tijd vergen en er kan wat fysieke pijn bij komen net als emotionele bagage waar doorheen gewerkt moet worden, maar uiteindelijk zijn we ZOOOOO veel beter af wanneer we deze reis gemaakt hebben....
 17. 17. De Financiele Vrijheid om te Creeren Misschien hebben we niet dezelfde vaardigheden die linkerbreiners hebben die geldmanagement zo natuurlijk maken voor hen. Onze makeup is zeker anders, en beter, en we zullen misschien nooit houden van boekhouden, factureren en budgetteren, maar zoals elke onderneming (en wij creatieve helden zijn ook aan het ondernemen, of we er nu van houden of niet) leidt deze dingen loslaten tot chaos. Wanneer het gaat over het managen van geld is chaos slecht. Dus kunnen we werken met onze sterktes, onze zwaktes overwinnen en betere geldmanagers worden. Het is niet alleen mogelijk, het zal gaan gebeuren (wanneer je deze reisgids blijft lezen en de principes erin toepast). Het is lastig om anderen veel geld te zien verdienen, nieuwe huizen zien kopen, exotische vakanties te zien nemen en het leven van hun dromen te zien leiden terwijl wij nauwelijks Euro 20.000 per jaar verdienen met onze creativiteit (en dat in een goed jaar!). We leggen ons neer bij het feit dat onze ouders gelijk hadden - creatieve beroepen zijn een harde manier om geld te verdienen, we zijn voorbestemd om armoede te leiden de rest van onze zielige levens, alleen een paar gelukkigen zullen ooit echt geld verdienen en de rest van ons moeten worstelen om zich te bedruipen. We zwelgen in zelfmedelijden, voelen ons hulpeloos en gefrustreerd. Of we zien onszelf als die uitzondering op de regel, degene die er doorheen vecht en die frustratie gebruikt om opgeladen te worden en op onze geldzaken focust tot we doorbreken en het maken. Zat om zielig gevonden te worden, besluiten wij ‘Ik ga mijn leven runnen alsof het een onderneming is en ik zal ze leren’. Je zult de CFO (Chief Financial Officer) worden van jouw hoogst succesvolle onderneming JIJ BV. Je start te letten op de kosten. Je weet dat geen onderneming (en geen individu) lang kan overleven zonder geld te verdienen en winst te maken op dat geld.
 18. 18. Dus je kunt manieren zoeken om meer te verdienen, minder uit te geven, en de rest te beleggen. (zelfs wanneer het teruggaat in jouw eigen onderneming). Je zult gaan zien hoe jouw balans verschuift van rood naar zwart. Je gaat werkelijk geld overhouden. Daarna kun je jouw gehate dagbaan opgeven en volledig gaan voor jouw creatieve passie. Wanneer dat eenmaal gebeurt, betwijfel ik of je terug wilt gaan naar bijna failliet zijn. Je zult zien dat iedereen (ook wij rechterbreiners) succesvol kunnen zijn met geld. Je bent nog niet zo hopeloos. Ja, je zult gevoelens van angst dienen te overwinnen (angst om geld te verdienen en jezelf te verkopen en angst over wat te doen met het geld dat jij verdient zodat je het niet verliest), maar ik weet dat jij het kunt. Wanneer je het niet kunt zul je voor altijd gecontroleerd worden door een gebrek aan geld, en jouw creatieve loopbaan zal nooit echt van de grond komen. Want - rijk of arm - er zijn enige machtige krachten die jou weg proberen te houden van het correct verdienen en managen van jouw geld. Dat is waarom deze reisgids je toont hoe je in verbinding komt met jouw dromen en verlangens, omdat zij zelfs nog machtiger zijn. Zij kunnen jou weerhouden afgeleid te raken en te verzaken. Ik zie deze reisgids niet als een boek over geldzaken maar als een boek over het hebben van een droom en daarna uitzoeken hoe die te financieren. We moeten comfortabele (en misschien zelfs een beetje oncomfortabele) manieren vinden om het te krijgen zodat we hebben wat we willen, wat niet echt geld per se is, maar eerder, wat geld kan kopen.
 19. 19. Geld is Macht Wat geld hebben en in staat zijn om het te managen (en wat te sparen) betekent vrijheid van geest, spirit en creatieve ziel. Geld is ook macht. Het stelt jou in staat om de tijd te kopen die jij nodig hebt om geweldig werk te creëren EN te promoten. De worsteling van de hongerende kunstenaar is geen manier om te leven. Wanhopig zijn en op de rand van de financiële afgrond de hele tijd zal zijn tol eisen, of je het nu gelooft of niet. Ik zeg niet dat je een geldwolf hoeft te worden. Alleen dat jij beslist op welk niveau van comfort jij wilt leven en dan manieren vinden om die levensstijl te financieren. Ieders definitie van roem en fortuin is anders. Voor sommigen is het verkopen van een schilderij voor Euro 100.000 een succes. Voor anderen zou Euro 10.000 een mijlpaal zijn. Welke prijs ben jij bereid om te betalen voor wat jij wilt? Heb ik gelijk? Wil je niet peace of mind, minder stress, een gevoel van zekerheid, minder werk en meer tijd, en complete creatieve vrijheid? Wil je niet jouw brood verdienen (en een mooi brood) met iets dat je Dat is de vraag. Wil je een miljoen euro verdienen en jezelf miserabel voelen omdat jij jezelf haat voor wat je moet doen om dit te krijgen? gratis zou willen doen maar dat niet hoeft te doen omdat mensen jou ervoor willen betalen - en jou goed betalen? Of zou je de voorkeur geven aan leven op minder en doen wat jij wilt? Maakt niet uit waar je op mikt, jouw doel zou buiten bereik blijven wanneer je jouw geld niet effectief managet. Wanneer jij grip krijgt op jouw geldzaken, wordt jouw droom van vaag helder, en je realiseert dat je erin kunt slagen. Of het gaat om miljoenen euro’s verdienen of alleen maar comfortabel leven, je kunt het. Een leven waarin je gelukkig bent en in harmonie leeft met wie je bent als volledig wezen. Een leven waar je trots op bent. Een gevoel van tevredenheid en een permanente grijns op jouw gezicht.
 20. 20. De eerste stap is het creëren van een heldenverhaal over geld. Een verhaal dat er genoeg geld is en dat een deel ervan speciaal voor jou bestemd is. Dat jij het alleen maar hoeft te pakken. En dat je het niet steelt. Geen schuldgevoel nodig. Je moet geloven dat de mogelijkheden om geld te verdienen zich zullen voordoen. Ik heb opgemerkt dat mensen met geld zich geen zorgen maken over genoeg geld hebben. Zij geloven dat zij recht hebben erop en dat het op de een of andere manier naar hen komt. Op fraaie schoenen. Het is in feite ‘mind over money’. Wanneer je eenmaal jouw talent, energie en creativiteit sterker neerzet en focust op doelen, kan het gedaan worden. Je hebt geen diploma hiervoor nodig (dat kan in feite een hinderpaal zijn). Je hebt de meeste vaardigheden al in huis. het is alleen een kwestie van het een prioriteit maken. Nadat je deze reisgids hebt gelezen, zul je daartoe in staat zijn. Wat deze Reisgids Niet Voor Je Doet Geld is als lucht - het is niet belangrijk tot je het niet meer hebt. Ik kan geen financieel management bij jou forceren. Net zo min als je een kind wilt laten slapen wanneer het niet wil. Deze reisgids zal je vertellen wat te doen om geld te verdienen en te managen (minder uitgeven dan je verdient, beleg het verschil, herbeleg de rendementen, blah, blah, blah). Je weet wat te doen, maar tot je klaar bent om deze ideeën in acties om te zetten zul je blijven blunderen. Sommige creatieve mensen zullen altijd arm blijven omdat zij eenvoudigweg geld niet in hun levens toelaten, en wanneer er wat geld binnenkomt zullen ze unieke manieren vinden om het kwijt te raken. Wanneer je niet het gevoel hebt dat je geld verdient in jouw leven zul je het eenvoudigweg niet hebben. Deze reisgids doet zijn uiterste best om jou te tonen hoe jouw verhaal te veranderen (tot een heldenverhaal), maar het maken van de verandering is in werkelijkheid een ‘inside job’. Start waar jij bent met wat je hebt (of niet hebt). Je kunt geldzaken (vaak) niet in ‘one shot’ veranderen dus start klein. Je dient een commitment aan te gaan om welvarend te zijn. Deze reisgids toont je de weg en houdt zelfs je hand vast voor een tijdje tijdens jouw reis, maar je dient te volgen en je ene voet voor de andere te zetten. Succes ligt net om de hoek wanneer je op het pad naar welstand blijft. Blijf de monsters verslaan. Het is jouw verantwoordelijkheid om geld te verdienen en het daarna te beschermen. Niet omgaan met geld kan slecht zijn voor jouw gezondheid. Ieder gebied van jouw leven lijd eronder. Sommige mensen zijn niet bereid of niet in staat om te veranderen zelfs wanneer wat zij tot dat moment gedaan hebben met hun geld slecht was. Zij zijn bang voor verandering. Eigenwijs. Trots. Onverschillig. Meestal in ontkenning. Het managen van jouw geld is een ritueel - een goed ritueel. Het wordt uiteindelijk jouw tweede natuur.
 21. 21. Dit is niet een verhaal over economie. Je zult ook niet de details bespreken over hoe te beleggen. Dit is een reisgids over hoe rijkdom, geluk en boven alles vrijheid te creëren. Het gaat over het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven. Over financieel zeker zijn zodat jij jouw tijd en jouw geest vrij maakt om bezig te zijn met zaken die waardevoller zijn dan zorgen te maken over geld. Er zijn te veel verschillende types creatieve helden en heldinnen (en creatieve professies) en er zijn te veel paden naar welstand dat ik kan zeggen welke het beste werkt. Het is een persoonlijke keuze die je zult dienen te maken op basis van wat jouw verhaal is, jouw tolerantie voor omgaan met de zakelijke kant van jouw onderneming, hoe goed jouw creativiteit te vermarkten is en hoe hard jij eraan wilt werken. Mijn rol is om jou te tonen dat, ten eerste, het mogelijk is om geld te verdienen en te managen en ten tweede je te laten zien hoe dat te doen. Er is geen magie voor het verdienen en managen van geld (het lijkt zo tot je weet wat andere creatieve helden en heldinnen hebben gedaan en dan gaat er een licht aan in jouw hoofd en zeg je ‘ik kan dat ook’ of ‘hier kan ik de smaak van te pakken krijgen’.). Er zijn mensen met minder geld en meer schulden die in staat waren hun financieel leven te veranderen, dus er zijn geen legitieme excuses die jij kunt gebruiken om te zeggen dat jij het niet kunt. Jij kunt het. Jij zult het doen. De tijd om te starten is nu.
 22. 22. Financiele Valkuilen voor Creatieve Helden en Heldinnen Wat is één van de manieren waarop creatieve Helden in financieel lastig vaarwater terechtkomen? Ik denk dat we het er over eens zijn dat de meesten van ons geen geduld hebben voor de saaie en gek makende taak van boekhouden omdat het zowel vervelend als een last is. De enige manier die ik heb gevonden om er mee om te gaan is door het zo eenvoudig en fun als mogelijk te maken. Alles wat creatieve helden echt nodig hebben is een simpele portemonnee. Het is ook gebruikelijk om de simpele cashflow methode te gebruiken (schrijf inkomen op als geld is ontvangen en uitgaven wanneer geld is betaald.). Verzin een manier (het is prima om creatief te zijn met de manier hoe jij jezelf dwingt om het te doen. Je kunt software kopen om het eenvoudiger te maken (ik geloof niet dat dat zo is, ik gebruik een kasboek en pen zelf). Je kunt creatief zijn en een mind-map maken om jouw geld te volgen. Misschien kun je rekeningen en bonnen in pagina`s van een notitieblok schuiven of bonnen in een schoenendoos en ze iedere maand optellen. Prima. Je kunt een index kaart maken voor ieder gebied van jouw onderneming en uitgaven of inkomen op de geschikte kaart schrijven. Je zou zelfs een wandbord kunnen maken en met krijt alle inkomsten en uitgaven opschrijven. Wat maar werkt voor jou. Als je eenmaal het systeem hebt wordt het eenvoudiger.
 23. 23. Veel getrouwde stellen vechten over geld - het is een feit. Het is het beste om één persoon te kiezen als bankier, maar je moet deel uitmaken vna het proces. Maak het eenvoudiger door zoveel mogelijk betalingen en transacties automatisch te laten zijn. Houd alles op één plek. Ik heb geldproblemen in het verleden gekend en gebruik mijn ervaringen in mijn reisgidsen over hoe je met jouw passie je geld verdient. Ik hoop dat je het gevoel krijgt wanneer je mijn reisgidsen leest dat ik niet alleen erom geeft maar ook begrijp. Mijn verhaal wil ik niet-oordelend laten zijn, met compassie. Zoals veel creatieve helden heeft mijn loopbaan vele hoogtepunten gekend en enige zeer oncomfortabele dieptepunten. Toen ik mijn freelance bestaan vaarwel zei om een schrijver te worden, moest ik mijn tol betalen en enige magere jaren tegemoet zien tijdens die overgang. Het werd zo slecht dat ik gedwongen was om mijn auto, huis en boeken te verkopen voordat ik mijzelf terug kon klauwen. Wanneer je nooit door zoiets gegaan bent is het onmogelijk dat jij in staat bent om mensen te begrijpen en mee te voelen die geworsteld hebben en nog steeds worstelen om het te redden. Er is niets mis met het vragen van advies, maar vind iemand die jou beter laat voelen over jouw toekomst in plaats van stil te staan bij jouw fouten in het verleden. Wanneer je bang bent om hulp te vragen omdat je jezelf te diep hebt ingegraven en je niet wilt dat iemand het weet, begrijp dat een goede financieel planner als een psycholoog is in zekere zin. Zij kunnen helpen en zullen discreet zijn. Door te praten met hen kun je jezelf beter voelen zelfs als jouw geldzaken een zooitje zijn. Je hebt iemand nodig die je niet zal betuttelen maar helpt repareren wat stuk is. Iedereen wil jouw Geld! Wij zijn personen die anderen vertrouwen en hen vragen om onze geldzaken te managen (omdat wij er niet van houden). Velen van ons hebben nooit over geld geleerd op school. Dus moesten wij het zelf leren of op anderen vertrouwen. Ik wil je er op wijzen dat je niet blind jouw geldzaken moet overdragen aan anderen. Word zo slim over geld als je kunt zijn. Creatieve helden zullen vaak zichzelf niet opereren of zelfs hun eigen vliegtuig vliegen – die twee taken zijn complex en gevaarlijk. Als het om geldzaken gaat wil je zo geïnformeerd mogelijk zijn zodat je jezelf niet brand aan incompetente en onbetrouwbare financiële adviseurs. Vergeet niet dat een financieel adviseur in essentie vaak een verkoper is en verkopers hebben niet altijd jouw belang voor ogen. Educeer, amuseer en verrijk jezelf met geld zodat jij de belangrijke beslissingen kunt maken en krijg hulp om ze uit te voeren. Ben jouw eigen goeroe. Wandel niet achter mij, want ik zal niet leiden. Wandel niet voor mij want ik zal niet volgen. Wandel ook niet naast mij. Laat mij verdorie met rust!
 24. 24. Dat is hoe veel creatieve helden zich voelen. Met reden. Zij hebben verschrikkelijke ervaringen gehad met hun adviseurs, accountants, agenten en vragen zich af waarom zij iemand zoveel geld betalen om bijna niets te doen. Veel van de mumbo jumbo taal in de geldmanagement kringen is er om geld te mystificeren en het gecompliceerder te laten lijken dan het werkelijk is. Waarom zou de bedrijfstak dit doen? Zodat je gedwongen bent met hun beleggingsadviseur en tussenpersonen te werken, daarom. Weten deze experts werkelijk waar ze helemaal over praten? Weten zij in welke richting de aandelenmarkt zich beweegt? Weten zij welke aandelen te kopen om een goed rendement te krijgen? Neen!. Zij zijn waaschijnlijk aan het raden. Zij maken meer geïnformeerde schattingen, maar met enig inzicht en jouw intuïtie kun je erg goed zelf jouw geld managen, als je dat wilt. Laat mij jou dit vertellen: Niemand geeft meer om jou en jouw levensbloed - geld - dan jezelf. Alleen jij kent jouw tolerantie voor risico’s, angsten en zorgen en jouw dromen en doelen. Je kunt proberen ze over te brengen aan jouw adviseurs, maar dat kan praten zijn tegen dovemansoren. Intermediairs verdienen geld als jij geld uitgeeft. Het is in hun belang om jou aan het kopen of verkopen te krijgen. Een ander mogelijk probleem is dat je anderen meer gaat vertrouwen dan jij jezelf vertrouwt. Jij hebt een gave als een rechterbreiner: in staat zijn om geweldige sprongen in inzicht te maken en een verhoogd gevoel of intuïtie te bezitten. Veel creatieve helden vertrouwen op zichzelf om hun geld te managen. Geld Verdienen als Water uit Verschillende Bronnen. Waarom willen wij creatieve helden en heldinnen geld als water verdienen uit verschillende bronnen? Ik zal het jou vertellen. * Verschillende projecten naast elkaar hebben lopen verhoogt de kansen dat iets zal werken en een succes wordt. * Je doet wat je moet doen om geld te verdienen. Je bent komiek en jij hebt jouw grote doorbraak nog niet? Kun je niet een beetje corporate traning doen? Als een musicus zou je kunnen lesgeven, reviews schrijven of werken aan de rand van de bedrijfstak. Een kunstenaar kan ook websites ontwerpen of portretten maken. Een ondernemer zou ernaast consultancy kunnen doen.
 25. 25. * Jij kunt jouw werk ondersteunen met andere lucratieve jobs. * Al jouw eieren in één mandje plaatsen (ofwel met één klant of in één gebied van de kunsten) kan gevaarlijk zijn. Ja het is goed om te focussen, maar ben niet allergisch voor andere geld verdienende mogelijkheden. * Er is ook een hoop wachten als het gaat om dingen laten gebeuren. Daarna moet je wachten om betaald te krijgen Jij moet iets binnen hebben komen terwijl je aan het wachten bent. Het is jouw beste verdediging tegen faillissement, verveling en gek worden. * Je bent extreem beperkt door wat jij kunt verdienen aan lonen en fees maar omzet uit royalties en residuals kunnen voor altijd door blijven lopen. * Haalt jou door de magere jaren of een hobbel in jouw loopbaan. * Houdt jou scherp. Het is hoe wij het beste werken. Wij hebben nieuwe uitdagingen en manieren nodig zodat onze creatieve energieën fris en scherp kunnen blijven. * Als één deur sluit, opent zich een ander. * Smeed het ijzer als het het is en haal voordeel uit momentum.
 26. 26. Het Meeste Halen uit Dagbaantjes • Welke talenten of hulpmiddelen heb jij die gebruikt zouden kunnen worden om additioneel inkomen op te brengen? Kijk naar wat jij doet en vraag jezelf af. Is er een andere manier waarop ik diezelfde dingen kan toepassen die ik al doe in een andere markt?. • Vele succesvolle zangers schrijven en verkopen songs aan andere artiesten met verbazingwekkend succes. De lijst is te lang om ze allemaal te noemen, maar denk aan de royalties die je zou ontvangen uit een hit song (of je het nu zelf zong of niet), het zou een manier kunnen zijn om geld te verdienen. * Het is zeer essentieel om gefocust te zijn (en in staat te zijn om dat helder en consistent te vertellen aan anderen), of je loopt het risico overal te zijn. Mijn advies is, focus eerst, daarna vertak jezelf. Met een duidelijke signature. Ben de beste in iets voordat jij naar andere gebieden uitwaait. Creatieve helden en heldinnen worden geconfronteerd met regelmatige uitgaven en onregelmatig inkomen. Dat is een uitdagend probleem. Een ander probleem voor bijvoorbeeld schrijvers is natuurlijk wishful thinking, hopen dat jouw boek het beter zal doen en waarschijnlijk is en geld uitgeven (op krediet) dat je nooit zult zien van jouw uitgever. Een derde gelooft dat een middenklasse leven mogelijk is met schrijven. Dat is behoorlijk uitzonderlijk: sommige schrijvers verdienen een fortuin, maar zelfs die schrijvers die regelmatig publiceren verdienen alleen 5000 euro tot 20.000 euro per jaar. Dus andere bronnen van inkomsten - dagbaantjes, lesgeven, ondersteuning van partner, ondersteuning van ouders enzovoort blijft een noodzakelijkheid voor de meeste schrijvers. De belangrijkste problemen die schrijvers hebben zijn niet genoeg geld hebben, omgaan met het ongeluk van de noodzakelijke dagbaantjes of afhankelijkheid, en omgaan met lump sums (uit voorschotten, royalties, verkoop van artikelen, enzovoort) die wijselijk gemanaged moeten worden. Het zou ook opgemerkt moeten worden dat in plaats van extra werk te vinden, de andere optie is om minder uit te geven en vereenvoudigen zodat je minder geld nodig hebt en dus minder werk. Werk je twee of drie jobs om jouw creatieve ondernemingen te financieren of een extravagante lifestyle?
 27. 27. Kun jij terugsnijden zodat je aan jouw creatieve ondernemingen drie dagen per week kunt besteden en jouw job vier dagen. Leef niet om te werken, werk om te leven. Ken je bittere creatieve helden die hun ziel hebben verkocht voor een paar euro`s en een beetje `zekerheid`? Laat jouw dagbaantje niet jouw leven domineren. Verkoop nooit jouw droom voor een paar euro`s. Het is eenvoudig om jouw leven te compliceren en afhankelijk te worden van jouw dagbaantje. Je haat het werk maar hebt het geld nodig. Ondertussen is de droom van een fulltime loopbaan als creatief held ver weg in een plaats die heet `ooit zal ik`. Het is beter om financieel failliet te zijn dan emotioneel. Je zult een paar offers moeten brengen als je financiële vrijheid wilt of creatieve vrijheid. Je kunt de één hebben zonder de ander. Jouw creatieve vrijheid eerst en al het andere later. Je kunt minder materiële dingen hebben, maar ik wed dat je jezelf gelukkiger voelt en je minder hoeft te lijden door een negen tot vijf job die je haat. Je wilt geld verdienen zonder jezelf op te branden, genoeg tijd overhouden om jouw eigen projecten te volgen. Als je altijd aan het werken bent of vermoeid van het werken, kun je het moeilijk vinden om ruimte te vinden voor jouw creatieve ondernemingen. Houd genoeg tijd en energie over om te oefenen, creëren en VERMARKTEN. Marketing van jezelf kan een fulltime inspanning zijn. Laat dit niet wegslippen. Je wilt iets stabiels om jou vooruit te laten komen, maar je bent te moe (mentaal en fysiek) om te creëren.
 28. 28. Meerdere passies om je geld mee te verdienen Het is niet altijd mogelijk om wel te varen (of zelfs te overleven) op onze creatieve heldendaden alleen. Misschien vertelden jouw ouders jou dat een creatieve loopbaan niet praktisch was. Dat kan waar zijn, maar als je bent zoals ik, is er geen keuze. Het is creatief of niet. Toch moet je in staat zijn om geld te verdienen. Het kan gebeuren, maar het kan enige tijd duren voordat je er bent, en in de tussentijd moeten we rekeningen betalen. Op het punt komen waar jouw creatieve ondernemingen alles voor jou betaald is jouw doel. Maar voordat je daar bent kun je geld verdienen uit bronnen anders dan jouw creatieve onderneming. Er is niets mis daarmee, en veel creatieve helden voor jou hebben dezelfde weg afgelegd. Het feit is dat er veel creatieve helden zijn die een vak hebben dat nooit genoeg zal zijn om je te ondersteunen. Je zult jouw inkomen moeten aanvullen om waar te blijven aan jezelf en jouw creativiteit in plaats van volledig uitverkoop te houden en jouw visie te compromitteren. Aangezien creatieve ondernemingen feest of hongerlijden kunnen zijn, is er niets verkeerd aan om iets ernaast te doen tijdens het hongerlijden gedeelte. Maak het onderdeel van jouw plan. Dus hoe kun je overleven tot je wel - vaart? Een dagbaantje dat goed betaald, dat je kunt tolereren en jou niet afbrand. Het is goed dat je jouw bestaande talent om dat extra inkomen te verdienen. * Een dagjob betekent regelmatige loonstrookjes. * Ondersteun de kunsten - jouw kunsten. * Een verandering van omgeving kan stimulerend zijn. * Het motiveert jou om harder te werken op jouw ECHTE loopbaan. * Je leert de trucs van een vak. * Vrij van zorgen. * Leg verbindingen. * Flexibele uren. * Verdien genoeg geld om te doen wat je werkelijk wilt. * Kom dichter bij de droom. Werk met jouw dagjob dicht bij jouw uiteindelijke droombjob.
 29. 29. Questionnaires Met Verhalen van Creatieve Helden en Heldinnen uit Den Haag, die de Financiële Vrijheid willen.om te Creëren.
 30. 30. De Golden Earing I felt underpaid when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Lack of money hurt my creativity, when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite characteristic: Describe your answer in a maximum of two sentences. I felt free to create whatever I want, when: My greatest talent: Describe your answer in a maximum of two sentences. Who has what I want? My main fault: Describe your answer in a maximum of two sentences. What I admire about his or her life, or even their lives: If I had all the money in the world, how would I live? Describe your answer in a maximum of two sentences. To get what they have, they had to: Do I want more money or more life? Describe your answer in a maximum of two sentences. Am I willing to work that hard or pay that price? How much time am I willing to sacrifice to pursue money? Describe your answer in a maximum of two sentences. I would like my financial picture to look like: What am I not willing to do for making more money? Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to eat and drink in my city: When it comes to money, I need to improve: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite hotel in my city: My fears, when increasing my rates, were: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to create in my city: I felt underpaid when: My heroes (dead or alive) in my city: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Company - Website - Email
 31. 31. My favourite characteristic: Anouk I felt underpaid when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Lack of money hurt my creativity, when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. I felt free to create whatever I want, when: My greatest talent: Describe your answer in a maximum of two sentences. Who has what I want? My main fault: Describe your answer in a maximum of two sentences. What I admire about his or her life, or even their lives: If I had all the money in the world, how would I live? Describe your answer in a maximum of two sentences. To get what they have, they had to: Do I want more money or more life? Describe your answer in a maximum of two sentences. Am I willing to work that hard or pay that price? How much time am I willing to sacrifice to pursue money? Describe your answer in a maximum of two sentences. I would like my financial picture to look like: What am I not willing to do for making more money? Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to eat and drink in my city: When it comes to money, I need to improve: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite hotel in my city: My fears, when increasing my rates, were: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to create in my city: I felt underpaid when: My heroes (dead or alive) in my city: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Company - Website - Email
 32. 32. Louis Couperus I felt underpaid when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Lack of money hurt my creativity, when: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite characteristic: Describe your answer in a maximum of two sentences. I felt free to create whatever I want, when: My greatest talent: Describe your answer in a maximum of two sentences. Who has what I want? My main fault: Describe your answer in a maximum of two sentences. What I admire about his or her life, or even their lives: If I had all the money in the world, how would I live? Describe your answer in a maximum of two sentences. To get what they have, they had to: Do I want more money or more life? Describe your answer in a maximum of two sentences. Am I willing to work that hard or pay that price? How much time am I willing to sacrifice to pursue money? Describe your answer in a maximum of two sentences. I would like my financial picture to look like: What am I not willing to do for making more money? Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to eat and drink in my city: When it comes to money, I need to improve: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite hotel in my city: My fears, when increasing my rates, were: Describe your answer in a maximum of two sentences. My favourite place to create in my city: I felt underpaid when: My heroes (dead or alive) in my city: Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Describe your answer in a maximum of two sentences. Company - Website - Email
 33. 33. Enjoy your journey!

×