SlideShare a Scribd company logo
1 of 19
TEMA : VEPRIMTARIA E NJE BISNESI
BISNESI: SHKODRA LAKE RESORT
Projekt ne Ekonomi
OBJEKTIVAT :
 - Te mesojme menyren e menaxhimit te nje biznesi
 - Te mesojme natyren e nje biznesi ne vendin tone.
 -Te mesojme sherbimet e ndryshme qe ofron biznesi
 - Te mesojme veprimtarin e nji biznesi nga jeta e
perditshme
DETYRAT PER SECILIN ANETARE :
 Melisa Cani - Pershkrim I pergjithshem i Resortit si dhe
sherbimin e kampingut dhe cmimet.
 Marjan Zhuri – Sherbimi I Hotelit, Restorantit dhe Barit
 Marjan Kapaj – Aktivitete e ndryshme qe ofron Resortit.
 Milena Keshteja – Intervist me pronarin e Resortit.
SHKODRA LAKE RESORT
 Shkodra Lake Resort ka ne
pronesi te saj vend
kampingu dhe resort
pushimi te vendosur direkt
ne Liqenit e Shkodres.
Resorti eshte 20 minuta larg
nga Mali I Zi saktesisht 24
km larg me makine.
Ndodhet vetem 7 km larg
nga qendra e qytetit te
Shkodres, ne rruge per
destinacionet popullore te
Vermoshit dhe Thethit ne
Alpet Shqiptare.
VAZHDIM…
 Arsyet e Resortit jane 2.5
hektare ne madhesi dhe
perfshihet nje park privat ne
qasje te drejtperdrejt ne liqen.
Restoranti ne frontin e tij ka
nje plazh dhe eshte I
specializuar ne mish te pjekur
ne skare dhe ushqim deti,
kushine tradicionale shqiptare
dhe perime organike te rritura
nga vet bisnesi. Ofron
ekskursione ne Theth,
Valbone, Vermosh, Liqenin e
Komanit dhe te Shkodres.
 Wi-Fi
 Shtreter dielli dhe
cadra
 Zona e fëmijëve ku
lozin
 Uje të pijshëm
 Leje Peshkimi
 Plazh private me rërë
 Zona komunale me
frigorifer, tavolina dhe
karrige
 Pingpong
 Volleyball
 Secure parking
 Përdorimi i Barbecue
Sherbimet Falas:
KAMPINGU
SHERBIMET DHE CMIMET:
 Qendrimi:
 Per persona ne moshe mbi
16 vjec qendrimi eshte 5
Euro nga muaji Prill deri ne
Qershor dhe Nga Shtatori
deri ne Tetor. Ndersa per
Muajt Korrik dhe Gusht eshte
7 Euro
 Per femijet nga mosha 7-16
eshte 2 Euro.
 Per femijet nga mosha 0-2
dhe per kafshet shtepiake
qendrimi eshte falas.
VAZHDIM…
 Parkimi:
 Parkimi per roloto dhe Amper
Van eshte 2 Euro per nate.
 Parkim per automjete te
thjeshte eshte 1 Euro per
nate
 Per motorcikleta eshte 0.50
Euro per nate
 Per bicikleta eshte falas
 Argetim:
 Bicikleta me qera - 6 Euro
dita
 Kanoe per 2 persona -3
Euro ora
 Anije me pedale -7 Euro
ora
 Te tjera:
 Larja e rrobave - 3.95
Euro
 Elektriciteti – 2 Euro
dita
 Ujerat e tualetit dhe
mbeturina e ujit pa
pagese
HOTELI
 Shtepize :
 Prill- Qershore
2 te rritur 28 Euro per nate
 Korrik- Gushte
2 te rritur 30 Euro per nate
 Njerezit shtese
Fëmijë (mosha 0-2) pa
pagesë
Femijet (mosha 3-12) € 3 për
një natë
Të rriturit (mosha 13+) € 8
për një natë
 Okupimi maksimale
4 persona
VAZHDIM…
 Tenda 6 metershe
 Maj, Qershor dhe Shtator
2 Adults 22 € për një natë
 Korrik dhe Gusht
2 Adults 26 € për një natë
 Okupimi maksimale:
9 te rritur dhe 6 femije
 Tenda 8 metershe
 Maj, qershor dhe shtator
2 Adults 24 € për një natë
 Korrik dhe Gusht
2 Adults 28 € për një natë
 Okupimi maksimale :
9 te rritur dhe 6 femije
RESTORANTI:
 Mengjesi shkon nga
1.50 – 2.50 Euro
 Dreka shkon nga
2.75 – 3.50 Euro
 Salada shkon nga
1-2 Euro
 Mishra dhe Peshk
shkon nga 6-11 Euro
 Embelsira shkon nga
1.50-2 Euro
 Vererat shkon nga
3.50- 6 Euro
ESKURSIONET:
Ne Liqenin e Komanit
 Shetitja me anije
private 40 Euro per
person.
 Nisja ne mengjes ne
oren 7:30.
 Dreka perfshihet ne
cmim.
 Kthimi ne oren 9 te
darkes
Ne Theth
 30 Euro per person
 Nisja ne mengjes ne
oren 8
 Udhezuesi eshte gjith
diten prezente
 Dreka perfshihet ne
cmim
 Kthimi tek Resorti ne
oren 6 te mbasdites
VAZHDIM…
Ne kruje
 20 Euro per person
 Nisja ne oren 8 te
mengjesi
 Mberritja ne 9:45
 Vizite ne Muze
 Nisja per kthim ne oren
3:15
 Mberritja ne Resort ne
oren 5:00
Ne Shkoder
 25 Euro per person
 Nisja ne oren 8:15
 Eksplorim i qytetit
 Dreka perfshihet ne
cmim
 Vizite ne Kalane e
Rozafatit
 Mberritja ne oren 5
INTERVISTA
1. Cila ishte idea per hapjen e bisnesit?
2. Cilat ishin hapat e pare ne ngritjen e ketij bisnesi?
3. Sa ishim shpenzimet tuaja per kete biznes ? (kapitali)
4. Cilat jane veshteresit qe keni hasur nga qeveria?
5. Cili eshte produkti qe ju vecon nga bisneset e tjera?
6. Cili nga sherbimet qe ofroni ju krijon me shum te
ardhura?
7. A keni marr ndonji kredi dhe sa jane te ardhurat qe merrni
nga bisnesi?
8. Si eshte kjo eksperience per ju?
9. Si ka ndikuar bisnesi juaj ne turizmin mbarkombetar?
10. Cilat kane qene avantazhet dhe disavantazhet?
Faleminderit per vemendjen

More Related Content

Featured

2024 State of Marketing Report – by Hubspot
2024 State of Marketing Report – by Hubspot2024 State of Marketing Report – by Hubspot
2024 State of Marketing Report – by HubspotMarius Sescu
 
Everything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTEverything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTExpeed Software
 
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsProduct Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsPixeldarts
 
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthHow Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthThinkNow
 
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfAI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfmarketingartwork
 
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024Neil Kimberley
 
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)contently
 
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024Albert Qian
 
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsSocial Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsKurio // The Social Media Age(ncy)
 
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Search Engine Journal
 
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summarySpeakerHub
 
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd Clark Boyd
 
Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Tessa Mero
 
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentLily Ray
 
Time Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesTime Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesVit Horky
 
The six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementMindGenius
 
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...RachelPearson36
 

Featured (20)

2024 State of Marketing Report – by Hubspot
2024 State of Marketing Report – by Hubspot2024 State of Marketing Report – by Hubspot
2024 State of Marketing Report – by Hubspot
 
Everything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPTEverything You Need To Know About ChatGPT
Everything You Need To Know About ChatGPT
 
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage EngineeringsProduct Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
Product Design Trends in 2024 | Teenage Engineerings
 
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental HealthHow Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
How Race, Age and Gender Shape Attitudes Towards Mental Health
 
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdfAI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
AI Trends in Creative Operations 2024 by Artwork Flow.pdf
 
Skeleton Culture Code
Skeleton Culture CodeSkeleton Culture Code
Skeleton Culture Code
 
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
PEPSICO Presentation to CAGNY Conference Feb 2024
 
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
Content Methodology: A Best Practices Report (Webinar)
 
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
How to Prepare For a Successful Job Search for 2024
 
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie InsightsSocial Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
Social Media Marketing Trends 2024 // The Global Indie Insights
 
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
Trends In Paid Search: Navigating The Digital Landscape In 2024
 
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
5 Public speaking tips from TED - Visualized summary
 
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
ChatGPT and the Future of Work - Clark Boyd
 
Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next Getting into the tech field. what next
Getting into the tech field. what next
 
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search IntentGoogle's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
Google's Just Not That Into You: Understanding Core Updates & Search Intent
 
How to have difficult conversations
How to have difficult conversations How to have difficult conversations
How to have difficult conversations
 
Introduction to Data Science
Introduction to Data ScienceIntroduction to Data Science
Introduction to Data Science
 
Time Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best PracticesTime Management & Productivity - Best Practices
Time Management & Productivity - Best Practices
 
The six step guide to practical project management
The six step guide to practical project managementThe six step guide to practical project management
The six step guide to practical project management
 
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
Beginners Guide to TikTok for Search - Rachel Pearson - We are Tilt __ Bright...
 

Ekonomi

 • 1. TEMA : VEPRIMTARIA E NJE BISNESI BISNESI: SHKODRA LAKE RESORT Projekt ne Ekonomi
 • 2. OBJEKTIVAT :  - Te mesojme menyren e menaxhimit te nje biznesi  - Te mesojme natyren e nje biznesi ne vendin tone.  -Te mesojme sherbimet e ndryshme qe ofron biznesi  - Te mesojme veprimtarin e nji biznesi nga jeta e perditshme
 • 3. DETYRAT PER SECILIN ANETARE :  Melisa Cani - Pershkrim I pergjithshem i Resortit si dhe sherbimin e kampingut dhe cmimet.  Marjan Zhuri – Sherbimi I Hotelit, Restorantit dhe Barit  Marjan Kapaj – Aktivitete e ndryshme qe ofron Resortit.  Milena Keshteja – Intervist me pronarin e Resortit.
 • 4. SHKODRA LAKE RESORT  Shkodra Lake Resort ka ne pronesi te saj vend kampingu dhe resort pushimi te vendosur direkt ne Liqenit e Shkodres. Resorti eshte 20 minuta larg nga Mali I Zi saktesisht 24 km larg me makine. Ndodhet vetem 7 km larg nga qendra e qytetit te Shkodres, ne rruge per destinacionet popullore te Vermoshit dhe Thethit ne Alpet Shqiptare.
 • 5. VAZHDIM…  Arsyet e Resortit jane 2.5 hektare ne madhesi dhe perfshihet nje park privat ne qasje te drejtperdrejt ne liqen. Restoranti ne frontin e tij ka nje plazh dhe eshte I specializuar ne mish te pjekur ne skare dhe ushqim deti, kushine tradicionale shqiptare dhe perime organike te rritura nga vet bisnesi. Ofron ekskursione ne Theth, Valbone, Vermosh, Liqenin e Komanit dhe te Shkodres.
 • 6.  Wi-Fi  Shtreter dielli dhe cadra  Zona e fëmijëve ku lozin  Uje të pijshëm  Leje Peshkimi  Plazh private me rërë  Zona komunale me frigorifer, tavolina dhe karrige  Pingpong  Volleyball  Secure parking  Përdorimi i Barbecue Sherbimet Falas:
 • 7. KAMPINGU SHERBIMET DHE CMIMET:  Qendrimi:  Per persona ne moshe mbi 16 vjec qendrimi eshte 5 Euro nga muaji Prill deri ne Qershor dhe Nga Shtatori deri ne Tetor. Ndersa per Muajt Korrik dhe Gusht eshte 7 Euro  Per femijet nga mosha 7-16 eshte 2 Euro.  Per femijet nga mosha 0-2 dhe per kafshet shtepiake qendrimi eshte falas.
 • 8. VAZHDIM…  Parkimi:  Parkimi per roloto dhe Amper Van eshte 2 Euro per nate.  Parkim per automjete te thjeshte eshte 1 Euro per nate  Per motorcikleta eshte 0.50 Euro per nate  Per bicikleta eshte falas
 • 9.  Argetim:  Bicikleta me qera - 6 Euro dita  Kanoe per 2 persona -3 Euro ora  Anije me pedale -7 Euro ora  Te tjera:  Larja e rrobave - 3.95 Euro  Elektriciteti – 2 Euro dita  Ujerat e tualetit dhe mbeturina e ujit pa pagese
 • 10. HOTELI  Shtepize :  Prill- Qershore 2 te rritur 28 Euro per nate  Korrik- Gushte 2 te rritur 30 Euro per nate  Njerezit shtese Fëmijë (mosha 0-2) pa pagesë Femijet (mosha 3-12) € 3 për një natë Të rriturit (mosha 13+) € 8 për një natë  Okupimi maksimale 4 persona
 • 11. VAZHDIM…  Tenda 6 metershe  Maj, Qershor dhe Shtator 2 Adults 22 € për një natë  Korrik dhe Gusht 2 Adults 26 € për një natë  Okupimi maksimale: 9 te rritur dhe 6 femije  Tenda 8 metershe  Maj, qershor dhe shtator 2 Adults 24 € për një natë  Korrik dhe Gusht 2 Adults 28 € për një natë  Okupimi maksimale : 9 te rritur dhe 6 femije
 • 12. RESTORANTI:  Mengjesi shkon nga 1.50 – 2.50 Euro  Dreka shkon nga 2.75 – 3.50 Euro  Salada shkon nga 1-2 Euro  Mishra dhe Peshk shkon nga 6-11 Euro  Embelsira shkon nga 1.50-2 Euro  Vererat shkon nga 3.50- 6 Euro
 • 13. ESKURSIONET: Ne Liqenin e Komanit  Shetitja me anije private 40 Euro per person.  Nisja ne mengjes ne oren 7:30.  Dreka perfshihet ne cmim.  Kthimi ne oren 9 te darkes Ne Theth  30 Euro per person  Nisja ne mengjes ne oren 8  Udhezuesi eshte gjith diten prezente  Dreka perfshihet ne cmim  Kthimi tek Resorti ne oren 6 te mbasdites
 • 14.
 • 15. VAZHDIM… Ne kruje  20 Euro per person  Nisja ne oren 8 te mengjesi  Mberritja ne 9:45  Vizite ne Muze  Nisja per kthim ne oren 3:15  Mberritja ne Resort ne oren 5:00 Ne Shkoder  25 Euro per person  Nisja ne oren 8:15  Eksplorim i qytetit  Dreka perfshihet ne cmim  Vizite ne Kalane e Rozafatit  Mberritja ne oren 5
 • 16.
 • 17. INTERVISTA 1. Cila ishte idea per hapjen e bisnesit? 2. Cilat ishin hapat e pare ne ngritjen e ketij bisnesi? 3. Sa ishim shpenzimet tuaja per kete biznes ? (kapitali) 4. Cilat jane veshteresit qe keni hasur nga qeveria? 5. Cili eshte produkti qe ju vecon nga bisneset e tjera? 6. Cili nga sherbimet qe ofroni ju krijon me shum te ardhura? 7. A keni marr ndonji kredi dhe sa jane te ardhurat qe merrni nga bisnesi? 8. Si eshte kjo eksperience per ju? 9. Si ka ndikuar bisnesi juaj ne turizmin mbarkombetar? 10. Cilat kane qene avantazhet dhe disavantazhet?
 • 18.