Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

More Related Content

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Circuits elèctrics: Manel i Dèlia

 1. 1. INTRODUCCIÓ Tot va comença a l’any 1820 quan un home que es deia Hans C. Oersted va demostrar que existeix una relació entre la electricitat i el magnetisme.
 2. 2. Abans de començar va agafar una brúixola, un cable i una pila. Desprès va agafar la brúixola i la va posar de cara al nord. Però a al connectar la brúixola, l’agulla va girar i no va apuntar al nord. Desprès al desconnectar el cable l’agulla va tornar a assenyalar al nord. Desprès si els cables es posen en sentit contrari l’agulla se'n tornava a anar i ja no estava indicant al nord.
 3. 3. CÀRREGUES ELECTRIQUESCÀRREGUES ELECTRIQUES Les càrregues poden ser: Tots els cossos tenen càrregues elèctriques. Negatives o electrons Positives o protons
 4. 4. La bufanda i el globus. I desprès… Quan el frotem... La bufanda atrau al globus per les carregues elèctriques.
 5. 5. ELS IMANTS Un imant és un cos capaç d’atreure el ferro o altres metalls.
 6. 6. N S Funcionen per atraure algun metall o algun ferro. Hi ha 2 tipus imants: Els imants naturals i els imants artificials.
 7. 7. Només poden estar nord i sud o sud i nord Però mai podien estar nord i nord i tampoc sud i sud.
 8. 8. EL CORRENT ELÈCTRIC Que és un corrent elèctric? Un corrent elèctric es produeix quan els cables de la llum donen energia a la mateixa velocitat. Si tens moltes coses endollades en el mateix lloc et podria explotar.
 9. 9. Els efectes L’efecte es per a fer electricitat i llum.
 10. 10. ELS CIRCUITS ELÈCTRICS QUE ÈS UN CIRCUIT ELÈCTRIC? Un circuit elèctric és un conjunt d’elements connectats entre els cables, pels quals circula l’electricitat. COM FUNCIONA? Funcionen passant-se energia entre els cables de la electricitat.
 11. 11. QUINS SON ELS COMPONENTS? Els components son: Generador, Fils conductors L’interruptor Receptors Les bombetes
 12. 12. Aquest és un circuit amb un ventilador. Aquest és un circuit amb sèrie. Aquest és un circuit en paral·lel. FOTOS DE CIRCUITS ELECTRICSFOTOS DE CIRCUITS ELECTRICS Aquest és un circuit amb 2 ventiladors

×