Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Komuna kashar

3,349 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Komuna kashar

 1. 1. 1/28/2013 INFORMATIKË 1
 2. 2. 1/28/2013 INFORMATIKË 2
 3. 3. • Komuna Kashar eshte nje nder njesite vendore me te medha te Qarkut te Tiranes, me nje siperfaqe prej 282.4 km2. Krijimi i kesaj komune daton ne vitin 1992.Fillimisht zyrat e komunes kane qene te vendosura ne Laprake te Tiranes. Ne vitin 1994 komuna Kashar eshte vendosur ne fshatin Yrshek. Emrin komuna e ka marre nga fshati Kashar qe eshte edhe fshati me i hershem per nga popullsia dhe vendbanimi.1/28/2013 INFORMATIKË 3
 4. 4. • Komuna Kashar ndodhet ne perendim te qytetit te Tiranes, ne lindje kufizohet me bashkine e Vores dhe ne veri me bashkinë e Kamzës. Relievi i komunes eshte fushor dhe kodrinor, por kryesisht dominojne hapesirat fushore. Klima eshte kryesisht mesdhetare me dimer te bute dhe te lagesht dhe vere te nxehte. Komuna Kashar perbehet nga 7 fshatra te cilet jane :Yzberish, Mezez, Yrshek, Katundi i Ri, Mazrek, Kus, Kashar. Me ndarjen e re administrative kjo komune ka 10 fshatra, me nje popullsi prej 25.000 banoresh.1/28/2013 INFORMATIKË 4
 5. 5. • Në komunen e Kasharit hapesira fushore ze nje siperfaqe prej 2.150 ha. Kjo tregon rendesine dhe zhvillimin qe ka zene ekonomia bujqesore. Kashari eshte nje nga fshatrat qe ka mbajtur peshen me te madhe te prodhimit te produkteve te ndryshme bujqesore si perime dhe fruta te ndryshme. Zona e Kasharit ka qene dhe vazhdon edhe sot te kete te zhvilluar vreshtarine. Pervec fshatit Kashar e gjithe zona shquhet per zhvillimin e bujqesise. Kjo tradite vazhdon te kultivohet edhe ne ditet e sotme por ne menyre private. Si te gjithe komunat e tjera edhe komuna Kashar eshtë bere objekt i projekteve te ndryshme.1/28/2013 INFORMATIKË 5
 6. 6. • Komuna kashar perbehet nga 10 fshatra. Popullsia e fshatrave numëron rreth 25.000 banore, me nje ndarje pothuajse te njëjte te femrave dhe meshkujve (sipas te dhenave statistikore te vitit 2010). Vlen per tu theksuar se numri i popullsise hyrese eshte me i larte se numri i popullsise dalese, i cili tregon nje tendence te shtimit te popullsise ne kete zone. Ne fshatrat qe perfshin komuna kashar mbizoteron besimi myslyman, por ekzistojne dhe besime te tjera si ai i krishtere.1/28/2013 INFORMATIKË 6
 7. 7. 1/28/2013 INFORMATIKË 7
 8. 8. • Kashari ndodhet ne qytetin e Tiranes,qe eshte kryeqyteti i Shqiperise,ka nje siperfaqe te madhe.Komuna e Kasharit eshte komuna me e pasur ne gjithe Shqiperine.Popullsia e Kasharit eshte gjithnje ne rritje.Keto dhe arsye te tjera mund ta shëndrrojnë Kasharin në QYTET.1/28/2013 INFORMATIKË 8
 9. 9. 1/28/2013 INFORMATIKË 9
 10. 10. 1/28/2013 INFORMATIKË 10

×