Solveig

329 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
329
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Solveig

 1. 1. av Sólveig Daðadóttir
 2. 2. Islandske hester må tåle mye kulde og snø hvis de skal kunne bo på Island.Typisek islandske hester.
 3. 3. ISLANDSHESTENSHITORIEFra den dag Island ble funnet til dagen i dag. Den Islandske hesten er opprinnelig en skandinavisk hest. Vikingene fraktet hestene sammen med familien sin for over tusen år siden. Islandshesten er opprinnelig fra den norske lynghesten, også fra Mongolia. Den er nært forbundet med den britiske ponni Exmoor. Får å overleve Island må hesten være robust, ha bra helse og være sunn og faststående slik som den er.
 4. 4. Ting jeg lærte om islandshestenpå hesteklasse. Hestene våre har fem  Islandshesten har gangarter. jevnt temperament, de De er er vennlige og skritt, trav, galopp, tølt beundrede. og pass.  De blir ofte omtrent Det finnes over hundre 25-27 år gamle men farger på hesten som de kan bli over tretti år har navn. gamle. For eksempel er  De er lettforet, men brunt, rødbrunt, kastan man må være forsiktig jefarget, sandfarget og med å gi dem ikke for blakk er vanlige farger mye gress eller høy. på hest.  Mange islandske barn går på rideklasse.
 5. 5. Tølt og skritt Pass og de andre. Tølt er en veldig behagelig  Her er et video der alle gangart å ri på. gangartene er øvde, Da går den som et untatt pass. menneske bare med fire  http://www.youtube.com/ ben. watch?v=f0f6nbiwqGw Islandshesten er den  Jeg har prøvd nesten alle eneste hesten som kan tølt. gangartene, men ikke Skritt er den sakteste pass. gangarten og den er som tølt, men saktere.  Det er veldig morsomt å se på pass. Gangarter
 6. 6. Hvis du skal da en hest må du... ... ha en stall der hestene kan bo. ... ha tid hver eneste dag til å stelle dem. ... gå på rideturer annenhver dag eller mer. ... ha en bondegår der hestene kan være på enga om sommeren. ... kunne sette sadel, bissel og andre salmaker-varer på hesten. ... ha råd til å kjøpe høy og andre ting som hesten må ha.
 7. 7. Dette er to av hestene til bestefar.Harpa og føllet hennes Þytur.
 8. 8. Islandshesten Det er ganske dumt at  Islandske hester ble hvis man tar en fraktet til utlandet først islandsk hest til i 1950. utlandet kan man ikke  De ble fraktet til ta den med seg hjem England og Danmark. igjen fordi at hesten  Nå er de vanligvis kan ta med seg fraktet til Tyskland og sykdomer og andre Skandinavia. hester kan bli syke også.  Nå er det flere islandske hester i alle 1906 var det første de andre landene, til heste showet i Island sammens, en det er og er nå årlige. på Island.
 9. 9. HESTER ER ......fantastiske. Før i tiden var hesten kalte "Mest nyttig tjener". Jordmødre kom ridende på hest til konene som var i fødsel. Hestene dro kistene til kirkegården. Hesten fulgte folk fra fødsel til grav. Etter at bilen kom er islandshesten nesten ikke brugt noe til å frakte tunge ting og fleste brukere eier dem bare til fritidsaktiviteter.
 10. 10. På viking tiden ... ...og litt etter det. Hester har alltid vært en  Hvis man måtte gi kongen god venn av mannen. eller en slags president en Hester er fruktbarhetens gave var det verdsatt å gi symbol og skytshelgen av en hest. poesi  Når islendinger ble kristne De er hellige dyr og folk var det strengt forbudt å respekter dem. spise heste kjøtt. Alle vikinger måtte ha en  Hvis du spiste heste kjøtt hest hvis de skulle kunne var ble kalt hestekjøtt slåss. spiser. Åtte hovede hesten til  Det var bare de fattige som guden Odin hete Sleipner. gjorde det. Hester er hellige
 11. 11. Takk for meg.Dette er Djákni, Fengur og Fjöður, hestene tilbestefar.

×