Verslag Joyce Eventmanagement

489 views

Published on

Joyce presenteerde drie verschillende tools, nl: 'Eventbrite, Facebook events en Guestlist'

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Verslag Joyce Eventmanagement

  1. 1. Verslag Joyce: Eventmanagement Zie presentatie op Joyce’s blogOp woensdag 16 november 2011 gaf Joyce een presentatie over eventmanagement. Dit is eenintegratieopdracht die we kregen van de heer Vangampelaere tijdens de les ‘Social Media’. Joycebesprak drie verschillende tools, nl: Eventbrite, Facebook events en Guestlist.Drie verschillende tools: Eventbrite - Wat is het? o Het is een tool voor evenementen te registreren. o Op de website kan je tickets verkopen voor jouw evenement. Je kan ook tickets kopen voor een ander evenement. o Op de website kan je zien hoeveel deelnemers er zijn. o Het is gratis, maar het hangt er eigenlijk van af hoeveel tickets je zelf verkoopt o Als je betaalt via kredietkaart, wordt er nog eens extra 3% van het totale bedrag bijgerekend. o Je kan ook via ‘PayPal’ betalen en er zijn nog meerdere betalingsmogelijkheden. - Hoe maak je een evenement aan? o Je gaat naar de website www.eventbrite.be o Daarna klik je op: ‘Createan event’. Je moet er natuurlijk wel voorzorgen dat je een account hebt. Als je er een hebt, dan moet je je aanmelden. Als je er nog geen hebt, dan moet je er een aanmaken. o Vervolgens klik je nog eens op: ‘Create a new event’. o Het evenement aanmaken bestaat uit acht stappen, nl: titel, informatie, details, datum van event, waar, welke organisatie organiseert het event, de lay-out, en daarna moet je ook nog instellen of het een privaat evenement is. o Om een event te maken ben je altijd verplicht van een ticket aan te maken, ook al is het gratis. Dan zet je gewoon: € 0,00. o Na al deze stappen kun je ook nog extra opties invoeren, bv: je kan laten zien hoeveel tickets er al verkocht zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Je kan ook laten zien hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn op jouw evenement. o Om mensen uit te nodigen voor jouw evenement kan je manueel de e- mailadressen van deze personen invoegen. Een andere mogelijkheid is om hun e- mailadressen te laten importeren via ‘Outlook, Hotmail of Yahoo’. - Voordeel o Het is voor iedereen toegankelijk - Nadeel o De website is enkel in het Engels. Maar ‘Eventbrite’ is wel van plan om in de toekomst internationaal uit te breiden, en zo zal de website wel in verschillende talen zijn. - Artikel 1 o Het artikel geeft eigenlijk een omschrijving van hoe je met ‘Eventbrite’ te werk kan.
  2. 2. - Artikel 2 o Het artikel geeft ook een omschrijving van hoe je met ‘Eventbrite’ moet werken.- Artikel 3 o Het artikel is eigenlijk een interview met de oprichter van de website ‘Julia Harts’. Samen met haar man ‘Kevin’ is ze de baas van ‘Eventbrite’. Het werd gesticht in 2006 en er werken 170 mensen. Maar dit zal stijgen tot zo’n 200 werknemers. Ze hebben de zaak opgericht omdat ze vroeger ook veel evenemententickets kochten via internet, en ze vonden dit eigenlijk niet zo handig. Zelf vindt Julia het een nadeel dat de website enkel in het Engels staat.- Extra informatie o Save as draft: dit wil zeggen dat je het evenement nog niet openbaar maakt. Je kan dus nog steeds je evenement wijzigen en allerhande veranderingen toepassen. o Save andpublish: jouw evenement is af. Er worden onmiddellijk uitnodigingen verstuurd naar de mensen o Op deze website zit er ook nog een heel luik achter naar beheer toe. Je kan nog heel wat dingen doen nadat jouw evenement is afgelopen. o Joyce vindt dit de beste tool van de drie. Als zij ooit een event zal aanmaken, dan zal ze kiezen voor ‘Eventbrite’.Facebook events- Wat is het? o Het is ook een tool waarmee je jouw evenementen bekend kunt maken via jouw ‘Facebook-account’.- Hoe werkt het? o Je gaat naar www.facebook.com o Je logt in op jouw ‘Facebook-account’ en daarna ga je naar evenementen. Daar zie je de verjaardagen van jouw vrienden, de evenementen waar je zelf aan meedoet en de evenementen waarvoor je uitgenodigd wordt. o Je kan ook mensen uitnodigen die geen ‘Facebook-account’ hebben. dan moet je gewoon hun e-mailadres invullen. Zij krijgen dan gewoon een e-mail met het evenement. o Verder kan je ook gasten, vrienden selecteren. Je kan maximum 100 mensen selecteren en je kan maximum 300 mensen uitnodigen. Dus eigenlijk is de tool wel een beetje beperkt en is dit ook een nadeel ervan. o Als je wilt kan je ook nog een foto toevoegen aan jouw evenement. o Je kan jouw evenement altijd maar voort blijven bewerken. Je kan dus steeds nog wijzigingen toepassen.- Nadeel o Het is heel beperkt en niet zo professioneel als ‘Eventbrite’ o Je kan maar 100 mensen selecteren en maximum 300 mensen uitnodigen- Besluit o Het is niet zo uitgebreid als ‘Eventbrite’, maar het gelijkt er wel een beetje op.
  3. 3. - Artikels o Joyce heeft geen artikels gevonden over ‘Facebook events’. Ze zegt dat je meer over ‘Facebook’ zelf kunt vinden dan over de events.Guestlist - wat is het? o Het is een registratie van evenementen voor de mensen die deelnemen aan deze evenementen o Het is gratis (sign up for free  je kan je dus gratis aanmelden) o Je kan zelf kiezen of je updates ontvangt van evenementen waarvoor je bijvoorbeeld bent ingeschreven. - Hoe maak je een evenement? o Je gaat naar www.guestlistapp.com o Je maakt een account aan, of als je er al een hebt, dan log je in. o Je klikt op ‘nieuw event’. o Daarna moet je jouw evenement aanmaken en je kan daarvoor de lay-out bepalen. Je hebt dus verschillende mogelijkheden om je achtergrond aan te passen. o Als je het evenement wilt verwijderen, klik je op ‘dashboard’. o Je kan je instellingen later nog steeds bewerken o Als je op ‘attendees’ klikt, dan kan je de mensen zien die aanwezig zijn. o Je kan ook zelf mensen toevoegen. o Je kan antwoorden op de mensen hun aanvraag om een ticket te kopen. o Je kan ook een logo invoegen (bijvoorbeeld van jouw bedrijf) - Wat is er leuk? o Het leuke aan de website is dat die de dagen aftelt tot wanneer het evenement plaatsneemt. Er staat bijvoorbeeld: daysto event: 5! - Artikel 1 o Het artikel is eigenlijk een omschrijving van hoe je te werk kan gaan met de website en wat er allemaal te vinden is op de website.

×