Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Verslag Melanie Documents

475 views

Published on

Hoe gebruiken we de tools: Dropbox, Slideshare en Scribd

Published in: Business
  • Be the first to comment

Verslag Melanie Documents

  1. 1. Verslag Melanie: Documents Zie Presentatie op Melanie’s blogOp woensdag 16 november 2011 beet Melanie de spits af met haar presentatie over documents. Ditis een integratieopdracht die we kregen van de heer Vangampelaere tijdens de les ‘Social Media’.Melanie besprak drie verschillende tools, nl: Dropbox, Slideshare en Scribd. Melanie’s presentatie dieze heeft gemaakt in ‘Google Docs’, kunt u terug vinden op haar blog.Drie verschillende tools: Dropbox - Wat is het? o Het is een gratis service, waar je jouw bestanden online kunt synchroniseren met de rest van jouw computers. o Het is dus eigenlijk een synchronisatie- en back-up tool, die tot 2 Gb gratis online opslagruimte biedt. De tool synchroniseert ook de inhoud van die opslagruimte snel en efficiënt met de lokaal opgeslagen bestanden. o Verder worden de lokaal opgeslagen bestonden automatisch opgeslagen met de gereserveerde ruimte op de serven. Deze opgeslagen bestanden zijn voor iedereen toegankelijk, dus je moet hiervoor geen gebruiker zijn. o Er kunnen ook mappen gedeeld worden, zodat men er met meerdere samen aan kan werken. o De tool kan ook bestandswijzigingen synchroniseren, hierdoor worden de bestanden en mappen onmiddellijk naar de ‘online Dropbox’ gekopieerd. o ‘Dropbox zorgt er voor dat de wijzigingen zo snel mogelijk online worden doorgevoerd. o Als je internetverbinding tijdelijk verstoord is dan zal de synchronisatie plaats vinden nadat de verbinding hersteld is. o Voor het werken met grote bestanden bestaat er een vernieuwende synchronisatietechniek. o Er bestaan versies voor op de computer, maar ook voor op jouw mobiele telefoon.  Synchroniseren: gelijk zetten / doen samenvallen  Als je meer opslagruimte wilt, dan moet je daarvoor betalen - Hoe installeren? o Om gebruik te kunnen maken van ‘Dropbox’ moet je het eerst op jouw computer installeren. o Je gaat naar www.dropbox.com. o Melanie legde ons uit hoe je ‘Dropbox’ installeert, maar het was eigenlijk allemaal heel vanzelfsprekend. o Nadat ‘Dropbox’ geïnstalleerd was had je de mogelijkheid om de locatie te wijzigen of om een oude versie te herstellen. Ook een bestand die je eerder al had verwijderd kan je terughalen.
  2. 2. - Bestanden voor iedereen toegankelijk maken o De map ‘Public’ is voor alle bestandtypes, de map ‘Photos’ is specifiek voor fotobestanden. o Je kan ook een link verspreiden naar de online locatie. Dit kan je bijvoorbeeld doen via e-mail. Hierbij is het wel belangrijk dat je oplet met je vertrouwelijke gegevens. o Melanie toonde ons duidelijk hoe wij een bestand openbaar konden maken met de map ‘Public’, hoe wij een fotoalbum openbaar kunnen maken met de map ‘Photos’ en hoe we mappen kunnen delen met andere ‘Dropbox-gebruikers’. o Het is wel belangrijk, wanneer je met twee aan hetzelfde bestand werkt, dat je dit niet tegelijkertijd doet, want dan is er een grote kans op dataverlies.- Voordelen o Het is snel, gemakkelijk en veilig en je kan jouw bestanden overal ter wereld bekijken en downloaden. Op deze manier moet je geen bestanden meer uitwisselen via USB-sticks en e-mails. o Het synchroniseren van bestandswijzingen gaat razendsnel en je kan jouw bestanden vanaf elke willekeurige computer benaderen. o Verder kan je ook jouw favorieten van je webbrowser, e-mailarchief, contactpersonen of items van het bureaublad tussen verschillende computers synchroniseren. o De bestanden zijn beschikbaar zonder internetverbinding.- Nadelen o Er is maar 2 Gb opslagruimte, als je er toch meer wilt, dan moet je hiervoor betalen. Verder is er ook een gevaar voor ‘Phishing’.  Phishing: het is een vorm van internetfraude waar mensen via spam- emails naar valse bankinternetsites worden gelokt. Daar geven ze dan hun vertrouwelijke codes van hun bank- en kredietkaarten.- Artikel 1: ‘Dropbox: een cloudbelofte ingewilligd’. o Het artikel dateert van 11 oktober 2010. o De schrijver van het artikel is Henry Coppen, hij is een computerexpert. o De grootste kracht van ‘Dropbox’ is volgens hem dat het werkt, zonder dat je het merkt. o De bestanden staan op de lokale schijft van jouw computer en dat geeft hij aan als een nadeel.- Artikel 2: ‘Dropbox maakt bestanden delen eenvoudig’ o Het artikel dateert van 20 oktober 2008. o De auteur van dit artikel is de heer Meyer.- Artikel 3: ‘Dropbox 1.2.42 experimental RC’. o Het artikel dateert van 5 oktober 2011.
  3. 3. o Het artikel is geschreven door Bart van Claeveren. o Hij zegt dat ‘Dropbox’ erg handig is voor bedrijven.- Melanie’s mening o Melanie vindt het erg handig dat je met elkaar kan samenwerken en dat je niets op USB-stick hoeft te plaatsen. o Verder is het ook handig dat de bestanden beschikbaar zijn zonder internetverbinding. o ‘Dropbox’ is snel en gemakkelijk en de opslagruimte van 2 Gb vindt Melanie voldoende.Slideshare- Wat is het? o ‘Slideshare’ is een internetsite die de mogelijkheid biedt om op een gemakkelijke manier ‘PowerPoint-presentaties’ en ‘Word- of PDF-bestanden’ te uploaden. o Vervolgens kun je zelf bepalen of dit document voor iedereen of voor een (zelfgekozen) beperkte groep mensen zichtbaar is. o De tool kan gebruikt worden op presentaties, documenten en PDF’s te bekijken en te downloaden. Je kunt ook alles delen op ‘Facebook’ en op ‘Twitter’. o Het is handig dat ja alle soorten mediabestanden kan uploaden. o Verder kan je het gebruiken voor een audio-presentatie of voor vergaderuitnodigingen, je event te publiceren, presentaties te delen met collega’s of vrienden en vacatures te plaatsen. o De meeste bedrijven gebruiken ‘Sladeshare’ voor vergaderingsuitnodigingen en voor evenementen bekend te maken. Ook voor het plaatsen van vacatures.- Hoe installeren? o Je gaat hiervoor naar www.slideshare.net. o Melanie heeft ons heel duidelijk uitgelegd welke stappen we moeten volgen om ‘Slideshare’ te installeren. o Daarna toonde ze ons hoe we een presentatie op ‘Slideshare’ kunnen plaatsen.- Voordelen o Je kan zelf bepalen hoe open de informatie is. iedereen kan het gebruiken en je kan er video’s mee delen. o De presentatie kan nadien ook op een ‘LinkedIn-profiel’ geplaatst worden, in tegenstelling met ‘You Tube’.- Nadelen o Je kun zelf geen presentaties maken in ‘Slideshare’.- Artikel 1: ‘Voordelen van Slideshare’ o Dit artikel dateert van 26 maart 2010.
  4. 4. o Het artikel gaat eigenlijk over het feit dat steeds meer ondernemingen en bedrijven ‘Slideshare’ ontdekken, en het staat eigenlijk speciaal voor ondernemers. Jouw teksten en documenten zijn beschikbaar via het internet en je bent dus niet meer afhankelijk van opslagmedia.- Artikel 2: ‘Slideshare stapt in zakelijke video’s’ o Dit artikel dateert van 14 mei 2010. o Dit artikel gaat over video’s die je kan uploaden op ‘Slideshare’. Dat zijn er maximaal vijf per maand. o ‘Slideshare’ is een zakelijk netwerk en het biedt unie commerciële kansen. Het is dus geen concurrentie met ‘You Tube’. o ‘Slideshare heeft 25 miljoen bezoekers per maand en daarmee staan ze op nummer 400 van de populairste websites van de wereld.- Artikel 3: ‘Slideshare komt met pro-versie’ o Dit artikel dateert van 17 augustus 2010. o ‘Slideshare’ heeft dus een nieuwe, betalende versie. Deze versie is eigenlijk vooral bedoeld voor ondernemers.- Melanie’s mening o Melanie vindt het handig dat je video’s kan uploaden en delen. o Verder is het ook handig voor bedrijven, op deze manier kunnen ze nieuwe klanten lokken. o Het nadeel is wel dat je zelf geen presentaties kan maken in ‘Slideshare’.Scribd- Wat is het? o Het is een online opslagdienst die ook wel ‘You Tube van documenten’ wordt genoemd. o Het is een website voor documenten te delen, net zoals ‘You Tube’ een website is voor video’s te delen. Dit betekent dus ook dat ‘Word, PowerPoint, PDF’ en andere documenten eenvoudig gedeeld kunnen worden. Maar, ook boeken, wetteksten, contracten, fotoseries,… kunnen in webpagina’s geplakt worden. o Dus eigenlijk kan elk soort document met deze tool gemakkelijk in een blog of een website geplakt worden. ‘Scribd’ accepteert zeven verschillende bestandstypen, nl: .doc, .pdf, .txt, .ppt, .xls, .ps en .lit. o Als je documenten upload naar ‘Scribd’, dan worden die omgezet in een printbaar flash.swf-bestand en daarom kunnen deze documenten dan in een blog of website opgenomen worden.- Hoe installeren? o Hiervoor ga je naar de website www.scribd.com.
  5. 5. o Melanie legde ons hier in duidelijke stappen uit hoe we moesten te werk gaan. Ze toonde ook hoe we bestanden kunnen uploaden.- Voordelen o Het flash-formaat genereerd uiterst kleine bestanden en zo kunnen de webpagina’s snel blijven inladen. o Je kan ook meerdere documenten tegelijkertijd verzenden. Er kunnen zelf complete boeken online verspreid worden. o Een ander voordeel zijn de vele verschillende formaten mogelijk zijn. Je kan ook een mp3-bestand downloaden en je kan je tekst laten voorlezen door een robotachtige stem. o Er is geen limiet, dus je kan onbeperkt documenten online opslaan.- Artikel 1: ‘Boeken en documenten delen en embedden met Sribd’ o Dit artikel dateert van 11 mei 2010. o In dit artikel wordt aangehaald dat je met ‘Scribd’ alle soorten documenten kan delen, bv: ‘Word’, maar ook documenten vanuit ‘Google Docs’. Alle documenten kan je daarna ook op je blog plaatsen.- Artikel 2: ‘Scribd versus Slideshare: Weet jij wat we weten?’ o Dit artikel dateert van 18 oktober 2011. o Het artikel beweert dat ‘Scribd’ en ‘Slideshare eigenlijk een beetje op elkaar gelijken, maar dat ‘Slideshare’ bedrijfsgerichter is.- Melanie’s mening o Ze vindt het handig dat er vele soorten documenten gedeeld kunnen worden en dat je zoveel mag uploaden als je zelf wilt. o Verder is het ook tof dat je jouw tekst kan laten voorlezen door een robotachtige stem.

×