Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2004 matematica alte concursuri_subiecte_clasa a iii-a_0

280 views

Published on

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

2004 matematica alte concursuri_subiecte_clasa a iii-a_0

  1. 1. CLASA a III-a VARIANTA 1 1. Efectuaţi: 1 + 2 + 3 + ……. + 37 + 38 + 39 = 2. Trei copii au cules 394 alune. Câte alune a cules fiecare copil dacă primul şi al doilea au cules împreună 157 alune, iar al doilea şi al treilea au cules 264 alune ? 3. Cu ajutorul a trei cifre de 5 şi două cifre de 1, folosind numai operaţia de adunare, obţineţi în câte un singur mod sumele 17; 35; 26; 62 şi 71 (Gazeta matematică nr.1 / 1991)Aflând de concursul nostru, ca semn de apreciere, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a oferit fiecăruia dintre voi o insignă cu însemnele GM. Iniţialele GM reprezintă prescurtarea de la GAZETA MATEMATICĂ, revista de matematică din România cu cea mai lungă viaţă. (Apare de mai bine de 100 de ani) Purtând această insignă faceţi dovada isteţimii voastre şi a dorinţei de a rezolva cât mai multe probleme de matematică. Dacă doriţi să aveţi şi voi această revistă (Gazeta Matematică) căutaţi-o la Facultatea de Matematică din Universitatea Bucureşti sau cereţi detalii la redacţia revistei ABAC.
  2. 2. CLASA a III-a VARIANTA 2 1. Ce număr trebuie scăzut din 1000 pentru a obţine diferenţa numerelor 800 şi 493 ? 2. Ion şi Vasile au avut împreună 120 de oi. Ion a vândut de două ori mai multe oi decât Vasile şi fiecare a mai rămas cu câte 30 de oi. Câte oi avea fiecare ? 3. Cu ajutorul a trei cifre de 5 şi două cifre de 1, folosind numai operaţia de adunare, obţineţi în câte un singur mod sumele 17; 35; 26; 62 şi 71 (Gazeta matematică nr.1 / 1991) Aflând de concursul nostru, ca semn de apreciere, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a oferit fiecăruia dintre voi o insignă cu însemnele GM. Iniţialele GM reprezintă prescurtarea de la GAZETA MATEMATICĂ, revista de matematică din România cu cea mai lungă viaţă. (Apare de mai bine de 100 de ani) Purtând această insignă faceţi dovada isteţimii voastre şi a dorinţei de a rezolva cât mai multe probleme de matematică. Dacă doriţi să aveţi şi voi această revistă (Gazeta Matematică) căutaţi-o la Facultatea de Matematică din Universitatea Bucureşti sau cereţi detalii la redacţia revistei ABAC.
  3. 3. CLASA a III-a VARIANTA 3 1. Ce număr trebuie scăzut din 1000 pentru a obţine diferenţa numerelor 787 şi 488 ? 2. O bucată de material cu lungimea de 80 m se împarte în trei bucăţi. Primele două bucăţi au împreună 50 m, iar ultimele două 56 m. Câţi metri are fiecare bucată ? 3. Cu ajutorul a trei cifre de 5 şi două cifre de 1, folosind numai operaţia de adunare, obţineţi în câte un singur mod sumele 17; 35; 26; 62 şi 71 (Gazeta matematică nr.1 / 1991) Aflând de concursul nostru, ca semn de apreciere, Societatea de Ştiinţe Matematice din România a oferit fiecăruia dintre voi o insignă cu însemnele GM. Iniţialele GM reprezintă prescurtarea de la GAZETA MATEMATICĂ, revista de matematică din România cu cea mai lungă viaţă. (Apare de mai bine de 100 de ani) Purtând această insignă faceţi dovada isteţimii voastre şi a dorinţei de a rezolva cât mai multe probleme de matematică. Dacă doriţi să aveţi şi voi această revistă (Gazeta Matematică) căutaţi-o la Facultatea de Matematică din Universitatea Bucureşti sau cereţi detalii la redacţia revistei ABAC.

×