Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Prvi regionalni TeachMeet     10. prosinca 2011      ional
10.12.2011.
Nataša Ljubid Klemše       I. osnovna škola Bjelovar       natasa.ljk@gmail.com       @NatasaLJKVoki ...
Lidija Kralj, prof. matematike i informatike       OŠ Veliki Bukovec       lidija.kralj@skole.hr      ...
Dubravka Granulid       OŠ Budaševo-Topolovac-Gušde       Hrvatski jezik       dubravka.granulic@skol...
Sonja Lušid Radoševid, prof. mat. I inf.     IX. gimnazija Zagreb     sonja.lr@gmail.com     @sonjalrGoogle...
Maja Sečid-Kopinč, prof. informatike        XI. gimnazija Zagreb        maja.secic@gmail.comSurfaj, uči i ...
Marin Rosandid       IX. gimnazija, Zagreb       mrosandic77@gmail.comAsteriks pohađa nastavu        ...
Lena Tukulj       IX. gimnazija       lena@tukulj.comMedijacija                „Prezentirati fi...
Nataša Sajko       Medicinska škola Varaždin       @natasasajkoMoja (m)učionica                ...
Arjana Blazic       IX. gimnazija Zagreb       msblazic@mail.com       @abfromzGreatings from the Wor...
mag.rehab.Z denkica Stanec       privatno savjetovalište       zdenkica.stanec@zg.t-com.hrPrednosti Skype-a ...
Šime Šuljid       Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin       sime.suljic@pu.htnet.hr       ...
Moderatorice 1. regionalnog TeacherMeet-aArjana Blažid - @abfromzSonja Lušid Radoševid - @sonjalrSnimka i prezentacije: ht...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Teach Meet Regional

1,384 views

Published on

TeachMeet Regional was held on December 10,2011

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Teach Meet Regional

 1. 1. Prvi regionalni TeachMeet 10. prosinca 2011 ional
 2. 2. 10.12.2011.
 3. 3. Nataša Ljubid Klemše I. osnovna škola Bjelovar natasa.ljk@gmail.com @NatasaLJKVoki u nastavi primarnog obrazovanja „S učenicima 1.r. osnovne škole sudjelujem u dva eTwinning projekta i kao uvodna projektna aktivnost bila je predstavljanje sudionika. U tu smo svrhu koristili alat Voki kojim su se učenici predstavili na engleskom jeziku učenicima partnerima, nakon nepuna tri mjeseca nastave i učenja engleskog jezika. Rad s Vokijem izazvao je veliko zanimanje učenika, ali i njihovih roditelja, te smo ga koristili i u nastavi Hrvatskog jezika kada su se učenici slušali kako čitaju prve krtke tekstove.”
 4. 4. Lidija Kralj, prof. matematike i informatike OŠ Veliki Bukovec lidija.kralj@skole.hr @LidijaKraljeTwinning baš za Vas Zašto je eTwinning baš za vas „eTwinning međunarodni projekti izvrstan su način za promjenu dinamike nastave i uvođenje suvremenih metodičkih pristupa. Saznajte kako se snadi u svijeti eTwinninga i što vas tamo očekuje.”
 5. 5. Dubravka Granulid OŠ Budaševo-Topolovac-Gušde Hrvatski jezik dubravka.granulic@skole.hrU potrazi za Ivanom Zašto je eTwinning baš za vas „Cilj i zadaci projekta učenika 6. razreda U potrazi za Ivanom Brlid Mažuranid. Oblici rada u nastavi te korelacija s ostalim nastavnim predmetima (likovni, matematika, priroda, tjelesni, hrvats ki jezik, školska knjižnica). Zanimljivosti u radu (terenska nastava u Ogulinu) i suradnja s gradskim kazalištem (lutkarska radionica i priprema predstave Šuma Striborova). Nastojanje za očuvanjem kulturne baštine i jezičnog blaga koje nam je ostavila Ivana Brlid Mažuranid.”
 6. 6. Sonja Lušid Radoševid, prof. mat. I inf. IX. gimnazija Zagreb sonja.lr@gmail.com @sonjalrGoogleDocs na portalu Moja matura „GoogleDocs je besplatan alat pomodu kojeg se mogu izraditi obrasci za provjeru znanja na nastavi. Koristim ih i na portalu za besplatne online pripreme državne mature www.mojamatura.net na kojem pratim i analiziram riješenost zadataka uz neke dodatne podatke kao što su škola iz koje dolaze učenici , dob učenika i sl. Zgodno i zanimljivo!”
 7. 7. Maja Sečid-Kopinč, prof. informatike XI. gimnazija Zagreb maja.secic@gmail.comSurfaj, uči i sakupljaj petice „Učenici trebaju na Internetu pronadi informacije o zadanoj temi (npr. Keopsova piramida), odgovoriti na postavljena pitanja, potražiti slike, kopirati i spremiti adrese web-stranica na kojima su pronađeni podatci prema definiranim uputama. Odgovore na postavljene zadatke moraju napisati u Wordu i svoj rad poslati profesorici e- mailom.”
 8. 8. Marin Rosandid IX. gimnazija, Zagreb mrosandic77@gmail.comAsteriks pohađa nastavu „Zainteresirati učenike za latinski jezik predstavlja izazov svim nastavnicima, osobito zbog omraženosti predmeta. Pogledajte kako sam svoje učenike zainteresirao za latinski jezik kroz njima poznati lik iz stripa.”
 9. 9. Lena Tukulj IX. gimnazija lena@tukulj.comMedijacija „Prezentirati filozofiju medijacije, odnosno važnost poznavanja osnova medijacije. Konflikt je nešto neizbježno, pogotovo na radnom mjestu kao što je škola. Konflikt s učenicima se ne rješava svađom, ukorima, prepucavanjima i slično. Ova tema nikako ne bi smjela ostati rezervirana samo za psihologe i pedagoge. To je naprosto nešto što možemo trenirati i naučiti komunicirati na drugačiji način, u privatnom i poslovnom životu.”
 10. 10. Nataša Sajko Medicinska škola Varaždin @natasasajkoMoja (m)učionica „Moja (m)učionica je namijenjena učenicima i nastavnicima zainteresiranima za hrvatski jezik, hrvatsku i svjetsku književnost, dramu, medije... Želja mi je da se nastavni proces izmjesti iz realne u virtualnu učionicu i proces učenja individualizira vremenski i sadržajno.”
 11. 11. Arjana Blazic IX. gimnazija Zagreb msblazic@mail.com @abfromzGreatings from the World Projekt Greeting s from the world okuplja više od 6oo nastavnika i učenika iz 29 škola iz 19 zemalja sa svih 6 kontinenata. Učenici pomodu alata Glogster izrađuju postere o svojoj zemlji i opisuju je onako kako je oni vide. GFTW je dobitnik 1. nagrade na Microsoftovom Forumu inovativnog obrazovanja u Hrvatskoj, polufinalist europske i svjetske razine istog natjecanja te dobitnik nagrde za najbolji obrazovni wiki 2009. i 2010. godine.
 12. 12. mag.rehab.Z denkica Stanec privatno savjetovalište zdenkica.stanec@zg.t-com.hrPrednosti Skype-a u edukaciji učenika s teškodama u razvoju „ICT se danas u svijetu primjenjuje kako u neposrednom odgojno-obrazovnom radu, tako i za potrebe instruktivne nastave učenika s teškodama u razvoju koji zbog objektivnih razloga nastavi ne mogu prisustvovati.”
 13. 13. Šime Šuljid Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin sime.suljic@pu.htnet.hr @ssuljicModerni alati, konzervativne ideje? „Uporaba IKT u nastavi je prilika da se zapitamo treba li nam tehnologija samo da stare obrazovne sadržaje ubacimo u novo okružje ili nam se pruža mogudnost da poučavamo i učimo na sasvim nov način.”
 14. 14. Moderatorice 1. regionalnog TeacherMeet-aArjana Blažid - @abfromzSonja Lušid Radoševid - @sonjalrSnimka i prezentacije: http://teachmeetinternational.wikispaces.com Udruga samo jedan klik Sonja Lušid Radoševid 2011.

×