Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Curiositats

3,029 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Curiositats

 1. 1. Diferents curiositats dels companys de class e
 2. 2. 1ra Curiositat ES BO DORMIR AMB LES PLANTES?
 3. 3. No és bo dormir amb plantes, perquè de dia expulsen l'oxigen i per la nit amollen el diòxid de carboni i ens pot fer mal, perquè el diòxid de carboni ens roba l'oxigen
 4. 4. 2na Curiositat COM AGAFEN LA LLUM SOLAR LES PLANTES
 5. 5. Les plantes agafen la llum solar fundamentalment per les fulles. Per això les cèl·lules vegetals tenen en el seu interior la clorofil·la
 6. 6. QUE ÉS LA CLOROFIL·LA. Hi ha una espècie de cèl·lules que a dintre seu tenen la clorofil·la. La clorofil·la serveix per agafar l'energia lumínica,és a dir,la llum del so l
 7. 7. 3ra curiositat PERQUÈ ALGUNES PLANTES SÓN AROMÀTIQUES?
 8. 8. Totes les plantes del món tenen elements químics, per exemple:el nitrògen,el potàsi, el calci, el magnesi... Però les plantes aromàtiques també tenen una substància:el pol·len, que les fa fer distintes olors. El pol·len sol tenir olors bones per atreure als insectes, perquè si van a una altra planta deixen el pol·len a l'estigma i la planta es reprodueix, perquè el pol·len fa una llavor dins l'ovari. ,
 9. 9. CONDICIONS DE VIDA DE LES PLANTES
 10. 10. Les plantes són éssers vius capaços de fabricar-se l'aliment a partir de la llum i dels minerals del sòl
 11. 11. Característiques Tenen formes molt diferents :Unes tenen arrels, tija i fulles d'altres no. Quasi totes viuen en el medi terrestre, també n'hi ha d'aquàtiques. Les plantes amb flor es reprodueixen per llavors. La clorofil·la es la substància que el proporciona el color verd.
 12. 12. Classificació de vegetals Algues: Viuen en ambients aquàtics. Tenen una estructura molt simple i algunes, només estan formades per una cèl·lula. No tenen arrel ni vasos conductors. Falgueres:Tenen arrel, tija, fulles i vasos conductors Però no tenen flors. Molses:No tenen veritables arrels, ni tiges ni fulles. Viuen en llocs humits . Plantes amb flors:Tenen arrels, tija, fulles i vasos conductors .
 13. 13. Les plantes aquàtiques són plantes adaptades als mitjans molt humits o aquàtics, com a llacs , estanys, pantans, ribes dels rius, deltes o llacunes marines. Es poden trobar diferents grups de plantes:Unes totalment submergides (algues), unes altres, les més nombroses, parcialment submergides o amb fulles flotants, aquests tipus de plantes es poden trobar a: Aigua dolça, aigua salada o salobre, aigües més o menys estancades, temperatures més o menys elevades .
 14. 14. COM S'ADAPTEN LES PLANTES A L'ENTORN ON VIUEN
 15. 15. El clima . Hi ha elements climàtics, com la temperatura i la disponibilitat d'aigua de gran importància.
 16. 16. La temperatura .Per exemple, per adaptar-se a les temperatures de l'hivern, moltes plantes perden les fulles. A l'alta muntanya, les plantes herbàcies són capaces de desenvolupar tot el seu cicle vital (desde que germinen fins que floreixen i produeixen llavors) només ho fan durant l'estiu, ja que la resta de l'any la neu tapa tota la planta.
 17. 17. L'aigua: Les plantes evaporen aigua per les fulles, un procés que es diu transpiració. Per tal de reduir aquesta pèrdua d'aigua,les plantes que viuen en indrets secs han desenvolupat durant la seva evolució tot un seguit d'adaptacions, com per exemple, fulles petites i gruixudes que els hi permeten reduir la transpiració.
 18. 18. El cactus estan perfectament adaptats a la falta d'aigua dels deserts: les fulles dels cactus, per exemple, han evolucionat a agulles per evitar al màxim la transpiració. Les tiges, emmagatzemen aigua i les arrels són molt extenses per captar tota l'aigua possible .
 19. 19. La llum: Les algues marines només poden viure a zones que estan il·luminades per la llum solar, i que arriba com a màxim als 200m de profunditat. Segons la profunditat a la que viuen, les algues presenten diferents pigments que els hi permeten absorbir millor la llum .
 20. 20. Les característiques del sòl (contració de sals minerals, també són molt importants) així per exemple, les plantes que viuen a les platges estan adaptades per suportar sòls amb molta sal .
 21. 21. COM ERA SA PRIMERA PLANTA Els científics van trobar en els fòssils espores d'origen terrestres que es deien critoespores i serien l'antecessores de totes les plantes terrestres que es desenvoluparen posteriorment. Van trobar fòssils de cinc tipus d'espores diferents, totes aquelles terrestres.
 22. 22. COM VAN APAREIXEN LES PLANTES Els científics pensen que la critoespora va ser la primera planta terrestre que va evolucionar de les plantes que creixen en la mar,denominades microplacton .
 23. 24. Esporangio

×