Koha cerca

1,062 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,062
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
360
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Koha cerca

  1. 1. CERCAPrefixes de cerca avançada:- ti: cerca per títolex  ti:hamlet- su: cerca permatèria- pb: cerca per editor- au: cerca per autor- su-geo: cerca permatèria geogràfica- bc: codi de barres
  2. 2. CERCA BàsicaKoha interpreta la cerca que fem a la caixa decerca bàsica, com una cerca per paraula clau.Per començar la cerca, introduïm una o vàriesparaules a l’espai de cerca. Quan es tracta d’un solterme, s’executa una cerca per paraula clau. Quanentrem més d’un terme, també, però interpretaque entre els termes hi ha l’operador booleà AND.
  3. 3. CERCA AvançadaSi la cerca bàsica no és apropiada, podem saltara la cerca avançada en qualsevol moment.La pàgina de cerca avançada ofereix opcions perlimitar la cerca. Pots buscar utilitzant els booleansAND, OR o NOT; limitar per tipus d’exemplar; limitarper any i idioma; per localització o disponibilitat del’exemplar ...
  4. 4. CERCA Avançada
  5. 5. CERCA AvançadaPer accedir al formulari de cerca amb operadors booleanshem de clicar “Més opcions”
  6. 6. CERCA AvançadaEn aquesta opció, es pot triar l’índex de cerca desplegantel menú de cerca. A continuació introduïm el terme decerca i seleccionem l’operador booleà amb el que volemque es relacioni amb el següent terme de cerca. Acontinuació seleccionem l’índex de cerca del 2n terme i hiintroduïm el terme.
  7. 7. CERCA AvançadaA continuació, apareixen tots els límits que podem aplicara la cerca:- Data de publicació: podem seleccionar un any o unrang de dates- Col·lecció a la que pertanyen els documents quebusquem (ficció, no ficció o referència)- Idioma del document- Límits de subtipus: audiència (juvenil, adult, adultjove, ...); tipus de contingut (ficció, no ficció, gravaciómusical, ...); format; tipus de document(bibliografies, catàlegs, diccionaris, ...)
  8. 8. CERCA AvançadaPodem també limitar la cerca per la localització delsdocuments o per la seva disponibilitat.Per últim, podem seleccionar en aquesta pestanya, enquin ordre volem que se’ns mostri el llistat de resultats dela cerca: rellevància, popularitat, autor, topogràfic, dates otítol.
  9. 9. KohaMuchas gracias!!!Info@orex.es

×