Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Weekly FinancialReport                        Δευτέρα  11-                    ...
Σύμφωνα με την Eurostat, ο δείκτης τιμών Economy & Markets                παραγωγού για το Δεκέμβριο μειώθη...
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η       Ισπανίαεισοδηματική  κατάσταση   των Γερμανών      Η βιομηχανι...
Πολωνία                       Αύξηση 26% στα καθαρά της κέρδη για το 2012 Η Κεντρική Τράπεζα της χώ...
Στον τομέα της αγοράς εργασίας, οι νέες Economy & Markets               αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για τ...
Κοντά σε συμφωνία για συγχώνευσηβρίσκονται οι US Airways και AMR, μητρική της                       ...
Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία της χώρας,  Ινδίαοι εξαγωγές εκτινάχθηκαν κατά 25% και οι      Η κυβέρνηση προβλ...
Market Snapshot                 Currencies  8 Feb. 13  1 Feb.Equity Indicies   8 Feb. 13  1w %  1m%...
Επισημάνσεις προστασίας του επενδυτικού κοινού1. Οι απόψεις και οι προτάσεις που τυχόν αναφέρονται δεν είναι επίσημες θέσε...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Συμφωνία της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2014-2020

855 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Συμφωνία της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2014-2020

 1. 1. Weekly FinancialReport Δευτέρα 11- -02-2013Η συμφωνία των ηγετών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης σχετικά με τον προϋπολογισμό του2014-2020, η απόφαση της ΕΚΤ για επιτόκιο Συμφωνία της ΕΕ γιαστο 0,75% αλλά και οι βελτιωμένοι δείκτεςPMI για την Ευρωζώνη και τη Γερμανία, Γερμανία τον προϋπολογισμόήταν μερικά από τα σημαντικότερα νέα τηςεβδομάδας.Στις Η.Π.Α., η μείωση του εμπορικού 2014-2020 2014ελλείμματος σε χαμηλά 3 ετών αλλά και ηπρόταση για την μεγαλύτερη εξαγορά ενμέσω οικονομικής κρίσης της εταιρίας DELLτράβηξαν την προσοχή.Στην Ασία, τα σημαντικότερα νέα ήταν τ ταθετικά νέα της κινέζικης οικονομίας, κυρίως οικονομίαςαυτά των εξαγωγών, γεγονός που τηνκατατάσσει στην πρώτη θέση στοπαγκόσμιο εμποριο, η αύξηση τωνβιομηχανικών παραγγελιών στην Ιαπωνίακαι η απόφαση της Τράπεζας τηςΑυστραλίας να κρατήσει σταθερά ταεπιτόκια.Οι μεγαλύτερες συνταξιοδοτικές αγορέςστον κόσμο, κυρίως αυτές των Η.Π.Α. καιτης Μεγάλης Βρετανίας αύξησαν τιςτοποθετήσεις σε μετοχές το 2012 οχέςμειώνοντας αυτές σε ομόλογα και μετρητά.
 2. 2. Σύμφωνα με την Eurostat, ο δείκτης τιμών Economy & Markets παραγωγού για το Δεκέμβριο μειώθηκε 0,2% μετά και από μια ισόποση μείωση το Νοέμβριο, οι Eurozone λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,8% ενώ σε ετήσια βάση μειώθηκαν 7,1%. Σύμφωνα με την εταιρία Markit, τα στοιχεία για τους δείκτες υπηρεσιών PMI αλλά και για τους σύνθετους δείκτες, δείχνουν μικρή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη με υψηλό 10 μηνών, σε εθνικό ωστόσο επίπεδο, ο δείκτης εμφάνισε αποκλίσεις, με τον γερμανικό δείκτη να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών, τον γαλλικό και τον ισπανικό σε χαμηλό 46 και 19 Συμφωνία ηγετών Ε.Ε. για τον μηνών αντίστοιχα ενώ και ο ιταλικός είναι σε προϋπολογισμό του 2014-2020 χαμηλό 2 μηνών. Αμετάβλητο το επιτόκιο της ΕΚΤ στο 0,75% Ελλαδα Ο µέσος ∆είκτης Βιοµηχανικής Παραγωγής του Ανάμεικτοι οι δείκτες PMI για Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία 2012, παρουσίασε µείωση κατά 3,2%, σε σύγκριση με το 2011, έναντι µείωσης 7,8% που σηµειώθηκε το 2010.Ευρωζώνη: Συμφωνία για τον προϋπολογισμό Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν Γερμανίασε συμφωνία για τον προϋπολογισμό μέχρι το Οι βιομηχανικές παραγγελίες για το μήνα2020 έπειτα από διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία Δεκέμβριο αυξήθηκαν 0,8% και η βιομηχανικήπροβλέπει ανώτατες δαπάνες ύψους €960δις, Οι παραγωγή 0,3%. Την ίδια στιγμή τα στοιχείααρχηγοί των κρατών εμφανίστηκαν έδειξαν μεγαλύτερο των εκτιμήσεων εμπορικόικανοποιημένοι για την περικοπή των δαπανών πλεόνασμα με τις εξαγωγές σε ιστορικά υψηλά.κατά €34δις ενώ ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ειδικότερα, οι γερμανικές εξαγωγές ενισχύθηκανDavid Cameron, έκανε λόγο για πολύ σημαντική το 2012 κατά 3,4%, καταγράφοντας νέο ιστορικόμέρα για την Αγγλία , αφού κατάφερε να μειώσει υψηλό, τη στιγμή που οι εισαγωγές ενισχύθηκαντον προϋπολογισμό της Ε.Ε. κατά 0,7%, καθιστώντας την Γερμανία σε έναν Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως.αναμενόταν κράτησε το βασικό της επιτόκιο Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίαςσταθερό στο 0,75% με τον πρόεδρό της Mario ενισχύθηκε το 2012 στα €188,1δις, το δεύτεροDraghi, να δηλώνει αισιόδοξος για ανάκαμψη της μεγαλύτερο μέγεθος στην ιστορία της.οικονομίας κατά τη διάρκεια του 2013.
 3. 3. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, η Ισπανίαεισοδηματική κατάσταση των Γερμανών Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας έπεσε γιαβελτιώθηκε αφού λαμβάνοντας υπόψη τον 16ο συνεχόμενο μήνα επιταχύνοντας την ύφεση.πληθωρισμό του 2%, οι μισθοί για το δ΄τρίμηνο Σε ετήσια βάση μειώθηκε 6,9% με την ύφεση γιαστη χώρα αυξήθηκαν 3,2% σε ετήσια βάση και την επόμενη χρονιά να προβλέπεται περίπου στογια τρίτο συνεχόμενο έτος, μετά τα 3%, 2,5% και 1,5%.2,1% των προηγουμένων τριμήνων Τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα "ΒΒΒ"Βρετανία της Ισπανίας επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch Ratings, Αμετάβλητη παρέμεινε η νομισματική πολιτική με outlook "αρνητικό" θεωρώντας ότι ητης Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) με τη χώρα απέδειξε την χρηματοδοτική της ευελιξίαδιατήρηση του επιτοκίου στο ιστορικά χαμηλό και ανθεκτικότητα στη διάρκεια της κρίσης.του 0,5% και της αγοράς ομολόγων στα 375διςλίρες. Ελβετία Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, η Η οικονομική επιβράδυνση της Ευρώπηςβιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,9% οδήγησε στη πτώση των εξαγωγών της Ελβετίαςστο δ’ τρίμηνο, οι λιανικές πωλήσεις για τον κατά 13,1% με τις εισαγωγές να υποχωρούν κατάΙανουάριο αυξήθηκαν 1,9%, και ο πληθωρισμός 5,2% ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσεέπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο σημαντική άνοδο από τις -17 μονάδες στις -6. Ητου 2009 και στο 0,6%. Ο δείκτης ανεργία στη χώρα έφτασε σε υψηλό 2 ετών καιεπιχειρηματικού κλίματος της Lloyd’s μειώθηκε στο 3,1%.στις 15 μονάδες από τις 20 του Ιανουαρίου ενώ οκλάδος των υπηρεσιών βελτιώθηκε με τον δείκτη ΡωσίαPMI να σημειώνει άνοδο από τις 48,9 μονάδες Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσεστις 51,5. ότι ο πληθωρισμός για το α’ εξάμηνο του 2013 Στον τομέα της αγοράς κατοικίας, οι τιμές είναι αρκετά πιθανό να ξεπεράσει τον στόχο τουΙανουαρίου σημείωσαν πτώση με τον σχετικό 5%-6% λόγω κυρίως των τιμών στον κλάδο τωνδείκτη της Halifax να υποχωρεί 0,2% αλλά σε τροφίμων.επίπεδο τριμήνου, οι τιμές είναι ενισχυμένες κατά Μετά τη Novatek, η μεγαλύτερη εταιρεία1,3% σε σχέση με το 2012. Η μέση τιμή κτήσης πετρελαίου της Ρωσίας, η κρατική Rosneft, θακατοικίας στη πόλη του Λονδίνου θα αυξηθεί πιέσει ώστε να τερματιστεί το μονοπώλιο τηςκατά 31% και στις 500.000 λίρες μέχρι το τέλος Gazprom στις εξαγωγές φυσικού αερίου.της δεκαετίας ενώ η τωρινή μέση τιμή κτήσηςβρίσκεται στις 383.000 λίρες. Τουρκία Η τουρκική βιομηχανική παραγωγήΓαλλία υποχώρησε κατακόρυφα 3,8% σε ετήσια βάση το Η αύξηση των εξαγωγών κατά 3,2% και των Δεκέμβριο, σε σχέση με την αύξηση 11,3% τοεξαγωγών κατά μόλις 1,3%, συρρίκνωσαν το Νοέμβριο.εμπορικό έλλειμμα της χώρας για το 2012 στα€67δις από τα €74δις του 2011.
 4. 4. Πολωνία Αύξηση 26% στα καθαρά της κέρδη για το 2012 Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας μείωσε το ανακοίνωσε η Swatch Group με τα ετήσια κέρδηβασικό της επιτόκιο στο 3,75% κρατώντας να ανέρχονται στα $1,77δις. ενώ η BG Groupανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλη μείωση το ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δ΄ τριμήνουΜάρτιο. υποχώρησαν 29% και έφτασαν τα $1,73δις. Ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss ανακοίνωσε καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου €70εκ. και τις Corporate News πωλήσεις να αυξάνονται 22% σε ετήσια βάση. Η BP Plc κατέγραψε πτώση 72% στα κέρδη του Ο υπουργός οικονομικών της Αγγλίας, George δ΄ τριμήνου καθώς η παραγωγή της υποχώρησεOsborne, δήλωσε ότι η Royal Bank of Scotland εξαιτίας των πωλήσεων assets και τηςGroup (RBS) πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο αποπληρωμής προστίμων προς την αμερικανική$612εκ. για τις κατηγορίες χειραγώγησης του κυβέρνησηδιατραπεζικού επιτοκίου Libor, από τα χρήματαπου διατίθενται για bonus στελεχών. Στην εξαγορά της βρετανικής Virgin Media Marketsέναντι περίπου $23 δις. θα προχωρήσει η Liberty Την Τετάρτη η Γερμανία άντλησε 3,269 δισ.Global. ευρώ από 5ετή ομόλογα λήξης 2018 με μέση Πωλήσεις-ρεκόρ το 2013 αναμένει η γερμανική απόδοση 0,68% έναντι 0,53% του Ιανουαρίου σεαυτοκινητοβιομηχανία BMW, μετά και την υψηλό από τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι τοεκτόξευση των παγκόσμιων πωλήσεων σε κόστος δανεισμού ήταν το υψηλότερο από τονιστορικό υψηλό για επίπεδο μήνα τον Ιανουάριο, Απρίλιο μετά το ιστορικό χαμηλό 0,31% τουεξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στην ισχυρή Αυγούστου. Την Πέμπτη, η Γαλλία άντλησε 7,980ζήτηση από την Ασία. δις με την μέση απόδοση του 10ετούς ομολόγου να φτάνει το 2,3%. Corporate Results Την Παρασκευή, ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 1,25%, ο FTSE-100 ανέκαμψε στις 6.263,93 Ζημιές ύψους $2,08δις εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο μονάδες μετά και τα θετικά οικονομικά στοιχείαη UBS AG, μετά από το πρόστιμο για τη της Κίνας για τις εξαγωγές ενώ το 15% αγγίζουνχειραγώγηση των επιτοκίων ενώ η Credit Suisse τα κέρδη του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίουανακοίνωσε καθαρά κέρδη 397εκατ. με τα έσοδά της Αθήνας από την αρχή του έτους με τατης να υπερδιπλασιάζονται στα 2,66δις ελβετικά συνολικά εβδομαδιαία κέρδη του Δείκτη ναφράγκα. Επίσης, οι γερμανικές Commerzbank και διαμορφώνονται σε 4,64%.Vodafone κατέγραψαν ζημιές €720εκ. και πτώσηεσόδων 2% αντίστοιχα ενώ η Daimlerανακοίνωσε καθαρά κέρδη €2,36δις, χάρη στιςπωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ασία και τηΒόρεια Αμερική.
 5. 5. Στον τομέα της αγοράς εργασίας, οι νέες Economy & Markets αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου κατέγραψαν πτώση, Αμερική υποχώρησαν κατά 5χιλιάδες και έφτασαν τις 336χιλ. Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων αυξήθηκε κατά 8χιλιάδες και έφτασε τις 3,22εκ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου. Μεξικό Ο πληθωρισμός συνέχισε να πέφτει τον Ιανουάριο στο 3,3% σε ετήσια βάση από το 3,6% του Δεκεμβρίου, με την Κεντρική Τράπεζα της Συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος σε χώρας να έχει στόχο το 3%. χαμηλό 3 ετών στις Η.Π.Α. Βραζιλία Αύξηση δανείων για αγορά κατοικίας στη Τα δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκαν Βραζιλία 38,2% για το 2012, ο υψηλότερο ρυθμός από το 1992 ενώ συνολικά τα δάνεια αυξήθηκαν 16,2%Η.Π.Α. με την κυβέρνηση να πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα Μετά τα ανησυχητικά οικονομικά στοιχεία της ανάγκη για ακόμα 6,3εκ. κατοικίες. Η μείωσηπροηγούμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος των φόρων και του κόστους δανεισμού οδήγησαν τονΗ.Π.Α., Barack Obama, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πληθωρισμό τον Ιανουάριο στη μεγαλύτερηπρέπει να βρει νέους τρόπους δημιουργίας αύξηση από το 2005 (0,86%), ασκώντας πίεσηεσόδων και περικοπής δαπανών για τη μείωση στην Κεντρική Τράπεζα η οποία εκτιμά για τοτου ελλείμματος. Παράλληλα, δήλωσε τόνισε 2013 ρυθμό ανάπτυξης 3%-4% και πληθωρισμόκυρίως τη σημασία των κλάδων των αυτοκινήτων 5,68%.και της κατοικίας. Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία, οιεργοστασιακές παραγγελίες σημείωσανμικρότερη αύξηση του αναμενομένου (1,8%), η Corporate Newsπαραγωγικότητα μειώθηκε κατά 2% σε ετήσια Πρόταση ύψους $24,4δις κατέθεσε ο Michaelβάση μεταξύ Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, το Dell ο οποίος είναι διατεθειμένος ναεργατικό κόστος ενισχύθηκε κατά 4,5% σε χρησιμοποιήσει μέρος της περιουσίας του για ναχαμηλό τριών ετών έφτασε το εμπορικό έλλειμμα σώσει την προσωπική του εταιρεία κατασκευήςκαθώς οι εισαγωγές πετρελαίου υποχώρησαν στα υπολογιστών. Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερηχαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ετών ενώ εξαγορά από τότε που ξεκίνησε η οικονομικήοι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% τον κρίση και η μεγαλύτερη τεχνολογική εξαγοράΔεκέμβριο. όλων των εποχών.
 6. 6. Κοντά σε συμφωνία για συγχώνευσηβρίσκονται οι US Airways και AMR, μητρική της Economy & MarketsAmerican Airlines, γεγονός που αν θαπραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει τημεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου. Ασία Corpotate Results Κέρδη κατέγραψαν το δ’ τρίμηνο οι NobleEnergy ($251εκ) και LinkedIn ($11,5εκ.) με τηνμετοχή της τελευταίας να ενισχύεται περισσότεροαπό 9% και την εταιρία των 202εκ. χρηστών νααναμένει έσοδα $310εκ. για το τρέχον τρίμηνο. Πτώση 1,9% σημείωσαν τον Ιανουάριο οι Έκρηξη εξαγωγών και εισαγωγών στην Κίναπωλήσεις της McDonald΄s Corp.΄s (MCD). ΣτιςΗΠΑ οι συγκρινόμενες πωλήσεις αυξήθηκαν Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών στην0,9%, στην Ευρώπη υποχώρησαν 2,1% ενώ στην ΙαπωνίαΑσία, Μ. Ανατολή και Αφρική σημείωσαν πτώση9,5%. Κίνα Αυξημένα κατά 57% ήταν τα κέρδη της AOL Η κυβέρνηση της Κίνας δημοσίευσε μιαInc. στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία πρόταση 35 σημείων που περιλαμβάνει αυξήσειςεμφάνισε βελτιωμένα έσοδα από διαφημίσεις στους κατώτατους μισθούς, αύξηση δαπανών γιαενώ και η Yum Brands εμφάνισε κέρδη $337εκ. την εκπαίδευση και την στέγαση, με στόχο να μειώσει τις εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ του πληθυσμού. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η κυβέρνηση αποφάσισε και την Markets ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού Την Δευτέρα, μετά τα υψηλά 5 ετών της συστήματος με μεγαλύτερους φόρους σεπροηγούμενης εβδομάδας, ο S&P 500 κρατικές επιχειρήσεις, μεγαλοιδιοκτήτεςπροχώρησε στη μεγαλύτερη μείωσή του από το ακινήτων και πλουσίους. Υπενθυμίζεται ότι ο νέοςΝοέμβριο ενώ την Παρασκευή επανήλθε, ηγέτης της χώρας, είχε δηλώσει ότι θέλει ναφτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2007.Η διπλασιάσει το κατά κεφαλήν εισόδημα μέχρι τοεβδομάδα έκλεισε με τις μετοχές των Apple και 2020 κάτι το οποίο προϋποθέτει την ενίσχυσηYahoo να ενισχύονται κατά 4,7% και 3,74% των χαμηλών εισοδημάτων και τη δημιουργίααντίστοιχα, και την LinkedIn κατά 21%. Με θετικά μιας ισχυρής ‘’μεσαίας’’ τάξης.πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοίδείκτες της Wall Street με το Nasdaq νακαταγράφει τα μεγαλύτερη κέρδη κλείνοντας σεαπόσταση αναπνοής από το υψηλότερο επίπεδοτων τελευταίων 12 ετών.
 7. 7. Στα επιμέρους οικονομικά στοιχεία της χώρας, Ινδίαοι εξαγωγές εκτινάχθηκαν κατά 25% και οι Η κυβέρνηση προβλέπει για το 2013 τονεισαγωγές κατά 28,8%, το πλεόνασμα του χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της τελευταίαςεμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε $29,2δις αντί του δεκαετίας με το ΑΕΠ να αυξάνεται 5% με τη χώρα$31,2δις του προηγούμενου μήνα, ο να εμφανίζει πληθωρισμό 7%, έναν από τουςπληθωρισμός Ιανουαρίου και οι τιμές παραγωγού μεγαλύτερους στις αναδυόμενες χώρες.μειώθηκαν κατά 2% και 1,6% αντίστοιχα ενώ ηχώρα πλέον κατέχει τη πρώτη θέση στο διεθνές Corporate Resultsεμπόριο στον κόσμο. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εξέφρασε την Ζημίες $115,65εκ παρουσίασε για το δ’ τρίμηνοανησυχία για τον εισαγόμενο πληθωρισμό λόγω η Sony Corp. με τα έσοδα να αυξάνονται 6,9%της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής σε ενώ η Nikon ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδηΗ.Π.Α. και Ιαπωνία. αναμένεται να διαμορφωθούν σε 3¥8δις. για το έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο μεΙαπωνία αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώνει βουτιά Ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, 19%.υπερασπίστηκε την πολιτική της Κεντρικής Πτώση στα καθαρά κέρδη για το δ’ τρίμηνοΤράπεζας τονίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση του 2012 ανακοίνωσε η Nissan Motor Co. (35%).του αποπληθωρισμού και όχι υποτίμηση του Yen. Επίσης, η Toyota, η αυτοκινητοβιομηχανία με τις Οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, αναβάθμισεΔεκέμβριο αυξήθηκαν 2,8% σε μηνιαία βάση τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη της χρήσηςαπροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι παραγγελίες που λήγει το Μάρτιο, κατά 10% με τη μετοχή τηςμηχανολογικού εξοπλισμού για τρίτο συνεχόμενο να πιάνει το υψηλό 52 μηνών.μήνα ενώ τα χειρότερα των τελευταίων 30 ετώνήταν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Marketsχώρας. Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο τουΑυστραλία 2008 σκαρφάλωσε ο Nikkei Average με άλμα άνω Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) του 3% ενώ η είδηση της πρόωρης αποχώρησηςκράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 3%, του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας,αναθεώρησε τη πρόβλεψή της για ανάπτυξη το οδήγησε το γεν σε νέα χαμηλά πολλών ετών.2013 σε 2,5% αντί 2,75%, ενώ η ανεργία στη χώραπαρέμεινε σταθερή στο 5,4% για το μήναΙανουάριο.Ινδονησία Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας για το 2012έφτασε το 6,23%, χαμηλότερο του αναμενομένουμε την εγχώρια ζήτηση και τις επενδύσεις ναισοσκελίζουν τη μείωση των εξαγωγών.
 8. 8. Market Snapshot Currencies 8 Feb. 13 1 Feb.Equity Indicies 8 Feb. 13 1w % 1m% EUR/USD 1,3369 1,3640MSCI World 1,410.44 -0.45 3.54 EUR/JPY 123,92 126,66MSCI Asia Pacific 133.05 0.26 1.70 EUR/CHF 1,2260 1,2389MSCI Emerging 1,060.87 -1.11 -0.84FTSE World 410.04 -0.50 3.01 EUR/GBP 0,8462 0,8692FTSE 100 6,263.93 -1.31 3.47 EUR/CNY 8,3284 8,4952DJ Industrial 13,992.97 -0.12 4.98NASDAQ 3,193.87 0.46 3.30 EUR/AUD 1,2947 1,3108S&P 500 1,517.93 0.31 4.17 GBP/USD 1,5798 1,5693EURO STOXX 50 2,630.30 -2.94 -2.27STOXX 600 287.34 -0.30 0.38 GBP/JPY 146,46 146,65DAX 30 7,652.14 -2.31 -0.57 USD/JPY 92,71 93,16CAC 40 3,649.50 -3.29 -1.52Hang Seng 23,215.16 -2.14 0.45 USD/CNY 6,2316 6,2316Shanghai Comp. 2,432.40 0.55 6.87Nikkei 225 11,153.16 -0.34 6.14 USD/AUD 0,9692 0,9609IBEX 35 8,174.90 -0.67 -3.29 USD/GBP 0,6330 0,6369RTS 1,590.13 -2.34 0.89S&P/ASX 200 4,959.50 1.06 5.31 USD/CHF 0,9170 0,9076BOVESPA 58,497.83 -3.07 -4.30ΓΔ 1,458.64 4.63 4.29
 9. 9. Επισημάνσεις προστασίας του επενδυτικού κοινού1. Οι απόψεις και οι προτάσεις που τυχόν αναφέρονται δεν είναι επίσημες θέσεις της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ ούτε αποτελούν πρόταση ήαποδοχή πρότασης για κατάρτιση οποιασδήποτε σύμβασης ή συναλλαγής με την εταιρία. Οι πληροφορίες επενδυτικού περιεχομένουπαρέχονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση επενδυτικών προιόντων η άλλωνπεριουσιακών στοιχείων, και δεν θα πρέπει να βασιστείτε σε αυτή κατά την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της επένδυσης σας σε οποιαδήποτεαπό τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που τυχόν αναφέρονται.2. Η χρήση των εγγράφων γίνεται μόνον σε συνεργασία με τον προσωπικό σας επενδυτικό σύμβουλο.3. Οι τυχόν αποδόσεις που αναφέρονται δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.4. Η αναπαραγωγή των εγγράφων γίνεται μόνον με την σύμφωνη γνώμη της HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ

×