Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Tervetuloa maailmaan, jossaodotukset on tarkoitettu ylitettäviksi.           Jyväskylä 29.3.2012        ...
PARIPORINA:     Mitä pohdit juuri nyt omaan       työelämääsi liittyen?
URA?
”Minulla on intoa,    motivaatiota, osaamista, nyt    vain pitäisi päästä    näyttämään ne..”         ...
Talouselämä 28/2011
ITSETUNTEMUSUrasuunnittelun rakennemalli
Miten hyvin tunnet itsesi, kirjoita       jokaisesta 3-5 esimerkkiä:Vahvuutesi  miten ilmenevät          ...
Työpaikkaa haki 150 muutakin henkilöä.                    Miten tunnistat               ...
TYÖNHAKU ON TYÖTÄ! Selvitä, etsi,            näe vaivaa…                            ...
Mikä sinusta tulee isona?    Kaikki ekonomit       1 vuosi valmistumisesta             + 4 400
SOMEPia Pihlaja, Tekir Oy, Talouselämä 28/2011
LinkedIn –profiili> Luo profiili omalla nimelläsi ja kuvallasi  aito> Tuo esiin 3-4 osaamistasi ja toista niitä profiilin...
Mikä sinua kiinnostaa?Minkälaisista asioista,aihepiireistä ja tekemisistäolet kiinnostunut…vapaa-ajallasi         ...
Työnantajien terveisiä”            Miksi haet juuri tätä             tehtävää?          ...
Helsingin Sanomat 19.9.2010
webinaariTehokas CV ja hakemus     12.4. klo 15-16         &      9.5. klo 9-10Saat käytännön vinkkejä CV...
CV työkokemus: tehtäväkuvaus                        Mitä teit käytännössä?            ...
Omat kyvyt ja taidot  Mitä taitoja, ominaisuuksia ja osaamista sinulle  on jo kertynyt, jotka edesauttavat  työtehtäväs...
Omat kyvyt ja taidot    HAKEMUS    ” Minulla on hyvät tiimityötaidot, mutta kykenen yhtä    lailla itsenäiseen ty...
Omat kyvyt ja taidot                            Miten ominaisuudet näkyvät juuri       ...
Omat kyvyt ja taidot   1.   Mikä sinulta sujuu?   2.   Millaisissa tilanteissa olet huomannut innostuvasi?   ...
Mitä vahvuuksia sinusta luettelisi…     … ystäväsi?                … harrastuskaverisi?     … va...
Itsellesi mielekäs työura –           kokonaisuuksien palapeli   Omat ja muiden   kokemukset        ...
EKONOMINA TYÖELÄMÄÄN
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Mielekäs ura, Jyväskylä 2012

658 views

Published on

SEFEn Ekonomina työelämään -tilaisuuden Mielekäs ura -esitys.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mielekäs ura, Jyväskylä 2012

 1. 1. Tervetuloa maailmaan, jossaodotukset on tarkoitettu ylitettäviksi. Jyväskylä 29.3.2012 Sirja Kulmala, KTM, Ratkaisukeskeinen valmentaja Asiantuntija, urapalvelut EKONOMINA TYÖELÄMÄÄN Työnhaku ja uravalmennus
 2. 2. PARIPORINA: Mitä pohdit juuri nyt omaan työelämääsi liittyen?
 3. 3. URA?
 4. 4. ”Minulla on intoa, motivaatiota, osaamista, nyt vain pitäisi päästä näyttämään ne..” SEFE SPARRAA TYÖNHAUN KANAVAT • CV- ja työhakemus- kommentointi • Oman osaamisen perustelu”En tiedä mihin soveltuisin taimikä mua eniten kiinnostaisi. tehtäväänHirvittää, jos uraudun • Työhaastatteluunväärälle alalle.” valmistautuminen • Tietoa ekonomien työmarkkinoista ITSETUNTEMUS • Keinot ja kanavat: avoin haku, LinkedIn…”Minut kutsuttiin työhaas-tatteluun, vähän mietityttää,osaanko kertoa tarpeeksihyvin osaamisestani javahvuuksistani.” TYÖHAASATTELUKYSYMYKSET
 5. 5. Talouselämä 28/2011
 6. 6. ITSETUNTEMUSUrasuunnittelun rakennemalli
 7. 7. Miten hyvin tunnet itsesi, kirjoita jokaisesta 3-5 esimerkkiä:Vahvuutesi  miten ilmenevät Mitä paremmin tunnetMotivaatio  mistä innostut? itsesi – sitä varmemminTyöskentelytyylisi  miten hyödynnät päädyt itsellesiparhaiten? oikeanlaisiin valintoihinOsaaminen  oman osaamisen urallasitunnistaminen, siitä kertominen ja senhyödyntäminen , mitä osaamista voithyödyntää missä tahansa ympäristössä,toimialalla, yrityksessä?Kehittyminen  mihin suuntaan, 5-10-v. tähtäin?
 8. 8. Työpaikkaa haki 150 muutakin henkilöä. Miten tunnistat itsellesi parhaiten sopivan työpaikan? Miten Miten voit päästä voit kiinnostavaan erottua työpaikkaan, heistä? jos kokemusta tehtävästä tai alalta ei ole? Miksi palkkaisin itseni? Mitä sellaistaosaamista, tietoa, taitoa, ominaisuutta,vahvuuksia, työskentelytyyliä, asennetta,ideoita...jne. minulla on ja miten tuonsen esiin. Harjoittele!
 9. 9. TYÖNHAKU ON TYÖTÄ! Selvitä, etsi, näe vaivaa… Mediat oikotie.fi monster.fi Ekonomipörssi > Kokoa sinua kiinnostavia työpaikkailmoituksia. Googletus > Mikä asia/sisältö/lause/sana/vastuu/kokonaisuus kiinnitti erityisesti huomiosi? > Mitä yhteistä on löytämilläsi kiinnostavilla asioilla? Kiinnostavat toimialat, organisaatiot, tehtävänimikkeet SOME KYSY! Haastattele henkilöä, joka toimii sinua kiinnostavissa tehtävissä tai Selvitä, miten hän on päätynyt ko. mielenkiintoisella toimialalla. tehtäviin. Mitä osaamista hänen Mieti keitä tunnet tai SEFEn työssään vaaditaan ja mitä hän verkostosi tuntee, voisitrekisterissä tekee ihan käytännössä tutustua, missä tapaisit.. työpäivinään. Mitkä ovat työn hyvät +4 400 ja huonot puolet? nimikettä
 10. 10. Mikä sinusta tulee isona? Kaikki ekonomit 1 vuosi valmistumisesta + 4 400
 11. 11. SOMEPia Pihlaja, Tekir Oy, Talouselämä 28/2011
 12. 12. LinkedIn –profiili> Luo profiili omalla nimelläsi ja kuvallasi  aito> Tuo esiin 3-4 osaamistasi ja toista niitä profiilin eri osioissa hakukoneoptimointi> Laajenna verkostoasi  pyydä ihmisiä verkostoosi> Liity ryhmiin  saat tietoa ja osoitat osaamisesi ja aktiivisuutesi jakamallatietoa  ammatillinen pätevyys  ryhmissä myös työpaikkoja Mikä on sinun tilanteesi? Ota yhteyttä uravalmentajaasi:> Pyydä suosituksia ura@sefe.fi> Pidä profiili avoimena, mutta vain ammatillisena kanavanaKokeile seuraavia: LinkedIn / työnhaku / cv /personal branding / omaosaaminen / jne. ja näiden eri yhdistelmiä sekä suomeksi että englanniksihttp://www.slideshare.net/tomlaine/sometynhaku-13143-helsinkihttp://www.slideshare.net/tomlaine/linkedin-tynhaussa-pikaopas
 13. 13. Mikä sinua kiinnostaa?Minkälaisista asioista,aihepiireistä ja tekemisistäolet kiinnostunut…vapaa-ajallasi Minkälaisten asioiden ja…opinnoissasi tekemisten parissa olet…työtehtävissäsi? tuntenut olosi hyväksi? Mieti asioita omalla kohdallasi, laadi memo itsellesi Minkälaiset työn sisällöt, aihepiirit, työtehtävät, Minkä olet huomannut työskentelytavat, työympäristöt, sinulta sujuvan? työajat motivoivat sinua eniten?
 14. 14. Työnantajien terveisiä” Miksi haet juuri tätä tehtävää? Mikä sinua kiinnostaa juuri tässä yrityksessä? Mitä hyötyä sinusta on yritykselle juuri tässä tehtävässä? ”
 15. 15. Helsingin Sanomat 19.9.2010
 16. 16. webinaariTehokas CV ja hakemus 12.4. klo 15-16 & 9.5. klo 9-10Saat käytännön vinkkejä CV:n ja hakemuksen kirjoittamiseen Ilmoittautuminen tapahtumakalentrrin kautta jäsensivuilla
 17. 17. CV työkokemus: tehtäväkuvaus Mitä teit käytännössä? Mistä vastasit? Mikä oli roolisi? Mitkä olivat mahdolliset aikaansaannoksesi?Hakemus: Mitä osaamista työtehtävä on tuonut,joka hyödyttää haettavassa työtehtävässä?
 18. 18. Omat kyvyt ja taidot Mitä taitoja, ominaisuuksia ja osaamista sinulle on jo kertynyt, jotka edesauttavat työtehtävässä kuin työtehtävässä? Mistä tiedät, että sinulla on tämä taito? Anna esimerkki, jossa olet käyttänyt kyseistä ominaisuutta.Esimerkit ja tilannetarinat kiinnostavat myös haastattelijaa!
 19. 19. Omat kyvyt ja taidot HAKEMUS ” Minulla on hyvät tiimityötaidot, mutta kykenen yhtä lailla itsenäiseen työhön. Olen suunnitelmallinen, organisointikykyinen ja täsmällinen. Minulla on hyvät esiintymis- ja kommunikointitaidot. Olen myös optimistinen ja urheilullinen. Lisäksi olen joustava työntekijä ja minulla on hyvä kielitaito. ” Ystävällisin terveisin, Elli Ekonomi Miten ne näkyvät juuri sinussa?
 20. 20. Omat kyvyt ja taidot Miten ominaisuudet näkyvät juuri sinussa? Millä perustelet ominaisuutesi? Joukkueurheilutaustani ja viiden hengen tiimissä läpiviety mainoskampanja ovat kehittäneet yhteistyötaitojani. Opiskelija-aktiivina olen järjestänyt useita tapahtumia suunnittelusta käytännön toteutukseen. Se on vaatinut Anna esimerkkejä organisointitaitoja ja kokonaisuuden hallintaa. Kollegani ovat antaneet positiivista palautetta joustavuudestani.
 21. 21. Omat kyvyt ja taidot 1. Mikä sinulta sujuu? 2. Millaisissa tilanteissa olet huomannut innostuvasi? 3. Miten toimit ryhmässä? Esimerkiksi viime viikon tilanteessa? Mitä teit niissä itse? Mihin positiiviseen lopputulokseen tilanne 4. johti? Mitä ominaisuuksiasi käytit?> Vahvuuksiasi, sinulle ominaisia työskentelytyylejä!
 22. 22. Mitä vahvuuksia sinusta luettelisi… … ystäväsi? … harrastuskaverisi? … vanhempasi? … kollegasi? … opiskelukaverisi? … esimiehesi?
 23. 23. Itsellesi mielekäs työura – kokonaisuuksien palapeli Omat ja muiden kokemukset Suuntautumisen Tiedonhaku vaihtoehdot Ulkoiset tekijät? Realiteetit? Mahdollisuudet Suuntautu- Mitä Kokemus Persoonalliset neisuus Mitä haluat,tietoja/taitoja Osaaminen vahvuudet Kiinnostus mistä sinulle on motivoidut? kertynyt? Mihin sovellut?
 24. 24. EKONOMINA TYÖELÄMÄÄN

×