SlideShare a Scribd company logo
1 of 18
Lenda : Edukim Per Karriere
Klasa: XIA
Punoi: Daniela Muhaj
•Profesioni I Zgjedhur
•Te dhena mbi profesionin
•Vendosja e objektivit
•Analiza SWOT
-Analizimi I pikave te forta
-Analizimi I pikave te dobeta
-Analizimi I mundesive per realizimin e
projektit
-Veshtiresite qe dalin gjate analizimit
dhe
kohezgjatja
•Te dhena nga jeta e perditshme
•Hartimi I Cv
•Kerkesa e Gatshme
Fotografia është art i gjallë figurativ. Atë e cilëson veshja karakteristike e
imazheve figurative. Imazhet e shfaqura në të, i shërbejnë momentit, moment i cili
udhëton bashkë me njerëzit nëpër shekuj.
Eshte nje iluzion qe fotografite
behen me makine... behen me
syte, me zemer, me mendje.
Henri Cartier-Bresson
Kristalizim ne forme vizive te nje
perceptimi prej realitetit.Por nese
shkoj pertej vizives, aty mund te
gjej edhe pak nga esenca e
shpirtit te autorit... 
Fotografia lindi ne 19 gusht 1839,ku Akademia Franceze e Shkencave njohu
shpikesit e fotografise qe quheshin Nisefor Nipse dhe Lui Zhak Manuel
Dager.Keta e percaktuan fotografine si nje nderthurje mekanike + kimike +
optike.Me mekanike kuptohen pjeset metalike te aparatit fotografik,me kimike
kuptohen solucionet zhvillues,fiksues.Shpikja e fotografise u mbajt si
mrekullia e shekullit te 19.
Aristoteli si filozof grek theksonte :Nese hapim nje vrime te vogel ne nje mur
ne nje mjedis te mbyllur do te vizatoje nje pamje te nje rrezatimi qe futet ne
kete vrime.
Procesi i pare i fotografise ka qene me plan-filma te medha.Ky proces quhej
"dagerotipi" qe do te thote se fotografia nuk riprodhohet me shume se nje
here.
Me pas kjo teknologji evoloi dhe avancoi ne nje teknologji te re
qe u quajt "kalotip".Leonardo da Vinci ne vitet 1452 deri ne 1519
ndertoi skematikisht dhomen e erret te aparatit fotografik.
Fotografia ne Shqiperi ka filluar ne mesin e shekullit te 19.
Ne vitet 1858 fotografia ka filluar ne Shkoder nga italiani Pjeter Marubi,i cili ne vitin
1855 hapi ateliene e pare fotografike ne Shqiperi ku beri dhe fotografine e pare te
nje personi me emer Lorenzo de Martino,fotografi e cila u dokumenta si fotografia e
pare ne Ballkan.
Emra te tjere qe kane perhapur fotografine ne vende te ndryshme te Shqiperise,pas
Pjeter Marubit kane qene Jani Zengo (Korce) ,Kole Idromeno (Shkoder) ,Kel Marubi
ose Mikel Kodheli (Shkoder),Manaki dhe Janaq Milto (Korce) .
Atelie te tjera te fotografise u hapen gjithashtu edhe ne
Elbasan,Tirane,Durres,Gjirokaster.
Anet e Forta Anet e dobeta :
•Pasioni
•Serioziteti I Duhur
•Kreativiteti
•Deshira e madhe per kete fushe
•Menaxhuese e mire e kohes
•Energjike
•Punetore
•Aftesi organizuese
•Sfiduese
•Perdorimi I mire I kompjuterit dhe
programeve te vecanta per fotografine
•Natyre qe kerkoj gjithmone e me shume
•Sy te mprehte per te kapur dhe detajet e
vogla
•Ia arrij gjithmone gjerave qe dua
•Mungesa e arsimimit te duhur ne kete
drejtim
•Mungesa e pervojes
•Njohuri te pakta ne kete fushe lidhur me
teknikat,perdorimin e aparatit fotografik
•Mungesa e trajnimeve
•Aftesi te dobeta me socializimin me
njerez te tjere
•Pesimiste
•Vetevleresim I ulet
•Shume ngurruese,e ndrojtur
Mundesite Veshtiresite
Hapja e kesaj dege ne universitete
Prania e kurseve profesionale me
mesues te huaj
Perparimi I teknologjise gjithnje e me
shum ne vendin tone
Dege e cila perputhet me aftesite e
mia
Te pakta mundesite qe te kesh nje vend
pune te mire
Rruga e kesaj karriere ne vendin tone nuk
ofron mundesi unike per ta zhvilluar akoma
me shume
Nuk ka nje rrjet te fuqishem
Renia e kerkeses ne treg per kete
profesion pasi njerezit preferojne ta bejne
vete kete pjese me nje aparat profesional
Nuk ka mundesi per trajnime te ndryshme
Mungesa e mjeteve cilesore e
profesionale
Konkurente me aftesi qe studiojne jashte
dhe kane mundesi per mjete me
bashkekohore
Inspirimi per fotografine me vjen nga atje ku nuk e pres. Ashtu siç i
befasojmë ne publikun me punën tonë, ashtu befasohemi ne krijuesit me
inspirimet tona. Por, do të thosha një gjë: gjërat e vogla e bëjnë
jetën të çmuar. Janë ato detaje të cilat ne harrojmë t´i jetojmë duke menduar
shumë rreth jetës, rreth të nesërmes, duke bërë shumë plane dhe llogari na
ikin ditët dhe nuk i marrim vesh dhe fotografi aty e merr inspirimin, të situatat
e jetës që pak ju epet rendësi edhe prej vete protagonistit... panjohurit që
njerëzit kanë për këto detaje të jetës. Aparati fotografik i kap dhe i ruan me
xhelozinë më të madhe, duke i bërë ata të flasin shumë kohë më pak.
Temat qe trajtoj me shume? Njerëzit.. gjithnjë njerëzit dhe situatat që ata jetojnë,
emocionet që ata arrijnë t’i gurëzojnë në një fotografi, mënyra e tyre e të jetuarit,
laramania e të jetuarit. Thjesht, gjithçka që ka të bëjë me jetën e një gjallese
inteligjente që quhet njeri. 
Idhulli? Unë adhuroj punën e shumë fotografëve që kanë dëshmuar vetën deri më
tani me artin e tyre dhe me origjinalitetin e tyre. Duke nisur nga i madhi ynë,
Fadil Berisha, e deri tek fotografët e mirënjohur si Annie Leibowitz, apo Irwing
Penn, apo Martin Schöller, të gjithë në mënyra të ndryshme kanë lënë gjurmë në
inspirimet e mia, dhe unë, atyre ju falëm për ndikimin indirekt në krijimtarinë
time.
JETA E TË GJITHËVE ËSHTË NJË TRANSFORMIM I
VAZHDUESHËM, AQ ME TEPËR JETA E NJË
ARTISTI QË NDJEK NJË RRUGË ME NJË DREJTIM
TË VETËM: KËRKIM I FORMAVE TË REJA TË
SHPREHJES ARTISTIKE.
1.Te bej praktike gjate muajve te veres ne studio fotografike e te afermve te mi
2.Te mesoj ne menyre deduktive mbi fotografine dhe teknikat e saj
3.Pasi te mbaroj shkollen e mesme, te futem ne kurs fotografie.
4.Te marr pjese ne trajnime qe behen brenda dhe jashte Shqiperise.
5.Ta ushtroj si pune ne studio te tjera
6.Te marr informacione mbi universitete jashte vendit ku mund ta studioj si dege
e vecante.
7.Te marr burse ne ate universitet
8.Te vazhdoj studimet nderkohe dhe trajnime apo pune per me shum ekperience
9.Te hap studion time me gjithcka te perfshir rreth fotografise.
Emri,Mbiemri: Daniela Muhaj
Ditelindja : 27.09.1996
Vendlindja : Fier
Adresa : Lagjia“16 Prilli”,Rruga “Leon Rei”.Fier
Tel:0694658205
ARSIMI:
2002-2006 Shkolla 9 vjecare “ 7 Marsi “ Patos
2006-2015 Shkolla e mesme e pergjithshme “Flatrat e Dijes “ Fier
2014-2015 Kurs Profesional ne Shkollen e Fotografis “ Projekt 5.6” Tirane
2015-2018 Universiteti I Arteve,Tirane.Fakulteti I Arteve te Bukura.Dega”Fotografi”
2018-2020 Master profesion e shkencor per Design
2020-2023 “John Kaverdash School” Milano-Itali
Emri,Mbiemri: Daniela Muhaj
Ditelindja : 27.09.1996
Vendlindja : Fier
Adresa : Lagjia“16 Prilli”,Rruga “Leon Rei”.Fier
Tel:0694658205
ARSIMI:
2002-2006 Shkolla 9 vjecare “ 7 Marsi “ Patos
2006-2015 Shkolla e mesme e pergjithshme “Flatrat e Dijes “ Fier
2014-2015 Kurs Profesional ne Shkollen e Fotografis “ Projekt 5.6” Tirane
2015-2018 Universiteti I Arteve,Tirane.Fakulteti I Arteve te Bukura.Dega”Fotografi”
2018-2020 Master profesion e shkencor per Design
2020-2023 “John Kaverdash School” Milano-Itali
PERVOJAT E PUNES
2014-2015 Qendra Rinore e Gruas
2015-2016 Studio Fotofrafike “ Bela “
Vera e 2018 Trajnime ne Itali
Shtator 2018 Trajnime ne Austri
Dhjetor 2021 Pjese e Ekspozites Nderkombetare “ Gjon Mili “ Ne Kosove
Shkurt 2022 Pjese e konkursit “ Top 10 Photography” Ne France
Qershor 2022 Pjese e konkursit “The Best Potrets” Ne Zvicer
Nentor 2014 Ekpozita Ime ne Shqiperi
AFTESI TE TJERA
•Aftesi shum te mira ne Kompjuter.Mbrojtja e ECDL per programet e
pergjithshme.Zoterim shum I mire I Photoshop dhe Corel Draw
•Zoterim I Diplomes ECCE I anglishtes,njohuri te mira te italishtes,spanjishtjes dhe
gjermanishtes.
INTERESAT
Sport: Anetare e Grupit te vajzave te volejbollit te qytetit
Udhetimet: Pjese e profesionit tim ne cdo kohe.udhetimi ne vendet me te bukura te
botes eshte pikesynimi I ardhshem.
PERVOJAT E PUNES
2014-2015 Qendra Rinore e Gruas
2015-2016 Studio Fotofrafike “ Bela “
Vera e 2018 Trajnime ne Itali
Shtator 2018 Trajnime ne Austri
Dhjetor 2021 Pjese e Ekspozites Nderkombetare “ Gjon Mili “ Ne Kosove
Shkurt 2022 Pjese e konkursit “ Top 10 Photography” Ne France
Qershor 2022 Pjese e konkursit “The Best Potrets” Ne Zvicer
Nentor 2014 Ekpozita Ime ne Shqiperi
AFTESI TE TJERA
•Aftesi shum te mira ne Kompjuter.Mbrojtja e ECDL per programet e
pergjithshme.Zoterim shum I mire I Photoshop dhe Corel Draw
•Zoterim I Diplomes ECCE I anglishtes,njohuri te mira te italishtes,spanjishtjes dhe
gjermanishtes.
INTERESAT
Sport: Anetare e Grupit te vajzave te volejbollit te qytetit
Udhetimet: Pjese e profesionit tim ne cdo kohe.udhetimi ne vendet me te bukura te
botes eshte pikesynimi I ardhshem.
Projekti edukim per karriere.daniela xia
Projekti edukim per karriere.daniela xia
Projekti edukim per karriere.daniela xia
Projekti edukim per karriere.daniela xia

More Related Content

More from Daniela Muhaj

Gjenerali i ushtrise se vdekur
Gjenerali i ushtrise se vdekurGjenerali i ushtrise se vdekur
Gjenerali i ushtrise se vdekurDaniela Muhaj
 
Zbulimet e medha gjeografike..histori
Zbulimet e medha gjeografike..historiZbulimet e medha gjeografike..histori
Zbulimet e medha gjeografike..historiDaniela Muhaj
 
Rrezatimi berthamor.fizik
Rrezatimi berthamor.fizikRrezatimi berthamor.fizik
Rrezatimi berthamor.fizikDaniela Muhaj
 
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajProjekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajDaniela Muhaj
 
Projekt informatike..
Projekt informatike..Projekt informatike..
Projekt informatike..Daniela Muhaj
 
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fp
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fpKimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fp
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fpDaniela Muhaj
 
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIA
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIAHipertensioni..Daniela Muhaj XIA
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIADaniela Muhaj
 

More from Daniela Muhaj (9)

Zonja BOVARI
Zonja BOVARIZonja BOVARI
Zonja BOVARI
 
Gjenerali i ushtrise se vdekur
Gjenerali i ushtrise se vdekurGjenerali i ushtrise se vdekur
Gjenerali i ushtrise se vdekur
 
Zbulimet e medha gjeografike..histori
Zbulimet e medha gjeografike..historiZbulimet e medha gjeografike..histori
Zbulimet e medha gjeografike..histori
 
Rrezatimi berthamor.fizik
Rrezatimi berthamor.fizikRrezatimi berthamor.fizik
Rrezatimi berthamor.fizik
 
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhajProjekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
Projekti psikologji..crregullimet psikologjike..daniela muhaj
 
Projekt informatike..
Projekt informatike..Projekt informatike..
Projekt informatike..
 
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fp
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fpKimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fp
Kimia 10 kinetika kimika.ushtrimet e fp
 
Eu and albania
Eu and albaniaEu and albania
Eu and albania
 
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIA
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIAHipertensioni..Daniela Muhaj XIA
Hipertensioni..Daniela Muhaj XIA
 

Projekti edukim per karriere.daniela xia

 • 1. Lenda : Edukim Per Karriere Klasa: XIA Punoi: Daniela Muhaj
 • 2. •Profesioni I Zgjedhur •Te dhena mbi profesionin •Vendosja e objektivit •Analiza SWOT -Analizimi I pikave te forta -Analizimi I pikave te dobeta -Analizimi I mundesive per realizimin e projektit -Veshtiresite qe dalin gjate analizimit dhe kohezgjatja •Te dhena nga jeta e perditshme •Hartimi I Cv •Kerkesa e Gatshme
 • 3. Fotografia është art i gjallë figurativ. Atë e cilëson veshja karakteristike e imazheve figurative. Imazhet e shfaqura në të, i shërbejnë momentit, moment i cili udhëton bashkë me njerëzit nëpër shekuj. Eshte nje iluzion qe fotografite behen me makine... behen me syte, me zemer, me mendje. Henri Cartier-Bresson Kristalizim ne forme vizive te nje perceptimi prej realitetit.Por nese shkoj pertej vizives, aty mund te gjej edhe pak nga esenca e shpirtit te autorit... 
 • 4.
 • 5.
 • 6. Fotografia lindi ne 19 gusht 1839,ku Akademia Franceze e Shkencave njohu shpikesit e fotografise qe quheshin Nisefor Nipse dhe Lui Zhak Manuel Dager.Keta e percaktuan fotografine si nje nderthurje mekanike + kimike + optike.Me mekanike kuptohen pjeset metalike te aparatit fotografik,me kimike kuptohen solucionet zhvillues,fiksues.Shpikja e fotografise u mbajt si mrekullia e shekullit te 19. Aristoteli si filozof grek theksonte :Nese hapim nje vrime te vogel ne nje mur ne nje mjedis te mbyllur do te vizatoje nje pamje te nje rrezatimi qe futet ne kete vrime. Procesi i pare i fotografise ka qene me plan-filma te medha.Ky proces quhej "dagerotipi" qe do te thote se fotografia nuk riprodhohet me shume se nje here. Me pas kjo teknologji evoloi dhe avancoi ne nje teknologji te re qe u quajt "kalotip".Leonardo da Vinci ne vitet 1452 deri ne 1519 ndertoi skematikisht dhomen e erret te aparatit fotografik.
 • 7. Fotografia ne Shqiperi ka filluar ne mesin e shekullit te 19. Ne vitet 1858 fotografia ka filluar ne Shkoder nga italiani Pjeter Marubi,i cili ne vitin 1855 hapi ateliene e pare fotografike ne Shqiperi ku beri dhe fotografine e pare te nje personi me emer Lorenzo de Martino,fotografi e cila u dokumenta si fotografia e pare ne Ballkan. Emra te tjere qe kane perhapur fotografine ne vende te ndryshme te Shqiperise,pas Pjeter Marubit kane qene Jani Zengo (Korce) ,Kole Idromeno (Shkoder) ,Kel Marubi ose Mikel Kodheli (Shkoder),Manaki dhe Janaq Milto (Korce) . Atelie te tjera te fotografise u hapen gjithashtu edhe ne Elbasan,Tirane,Durres,Gjirokaster.
 • 8. Anet e Forta Anet e dobeta : •Pasioni •Serioziteti I Duhur •Kreativiteti •Deshira e madhe per kete fushe •Menaxhuese e mire e kohes •Energjike •Punetore •Aftesi organizuese •Sfiduese •Perdorimi I mire I kompjuterit dhe programeve te vecanta per fotografine •Natyre qe kerkoj gjithmone e me shume •Sy te mprehte per te kapur dhe detajet e vogla •Ia arrij gjithmone gjerave qe dua •Mungesa e arsimimit te duhur ne kete drejtim •Mungesa e pervojes •Njohuri te pakta ne kete fushe lidhur me teknikat,perdorimin e aparatit fotografik •Mungesa e trajnimeve •Aftesi te dobeta me socializimin me njerez te tjere •Pesimiste •Vetevleresim I ulet •Shume ngurruese,e ndrojtur
 • 9. Mundesite Veshtiresite Hapja e kesaj dege ne universitete Prania e kurseve profesionale me mesues te huaj Perparimi I teknologjise gjithnje e me shum ne vendin tone Dege e cila perputhet me aftesite e mia Te pakta mundesite qe te kesh nje vend pune te mire Rruga e kesaj karriere ne vendin tone nuk ofron mundesi unike per ta zhvilluar akoma me shume Nuk ka nje rrjet te fuqishem Renia e kerkeses ne treg per kete profesion pasi njerezit preferojne ta bejne vete kete pjese me nje aparat profesional Nuk ka mundesi per trajnime te ndryshme Mungesa e mjeteve cilesore e profesionale Konkurente me aftesi qe studiojne jashte dhe kane mundesi per mjete me bashkekohore
 • 10. Inspirimi per fotografine me vjen nga atje ku nuk e pres. Ashtu siç i befasojmë ne publikun me punën tonë, ashtu befasohemi ne krijuesit me inspirimet tona. Por, do të thosha një gjë: gjërat e vogla e bëjnë jetën të çmuar. Janë ato detaje të cilat ne harrojmë t´i jetojmë duke menduar shumë rreth jetës, rreth të nesërmes, duke bërë shumë plane dhe llogari na ikin ditët dhe nuk i marrim vesh dhe fotografi aty e merr inspirimin, të situatat e jetës që pak ju epet rendësi edhe prej vete protagonistit... panjohurit që njerëzit kanë për këto detaje të jetës. Aparati fotografik i kap dhe i ruan me xhelozinë më të madhe, duke i bërë ata të flasin shumë kohë më pak.
 • 11. Temat qe trajtoj me shume? Njerëzit.. gjithnjë njerëzit dhe situatat që ata jetojnë, emocionet që ata arrijnë t’i gurëzojnë në një fotografi, mënyra e tyre e të jetuarit, laramania e të jetuarit. Thjesht, gjithçka që ka të bëjë me jetën e një gjallese inteligjente që quhet njeri.  Idhulli? Unë adhuroj punën e shumë fotografëve që kanë dëshmuar vetën deri më tani me artin e tyre dhe me origjinalitetin e tyre. Duke nisur nga i madhi ynë, Fadil Berisha, e deri tek fotografët e mirënjohur si Annie Leibowitz, apo Irwing Penn, apo Martin Schöller, të gjithë në mënyra të ndryshme kanë lënë gjurmë në inspirimet e mia, dhe unë, atyre ju falëm për ndikimin indirekt në krijimtarinë time. JETA E TË GJITHËVE ËSHTË NJË TRANSFORMIM I VAZHDUESHËM, AQ ME TEPËR JETA E NJË ARTISTI QË NDJEK NJË RRUGË ME NJË DREJTIM TË VETËM: KËRKIM I FORMAVE TË REJA TË SHPREHJES ARTISTIKE.
 • 12. 1.Te bej praktike gjate muajve te veres ne studio fotografike e te afermve te mi 2.Te mesoj ne menyre deduktive mbi fotografine dhe teknikat e saj 3.Pasi te mbaroj shkollen e mesme, te futem ne kurs fotografie. 4.Te marr pjese ne trajnime qe behen brenda dhe jashte Shqiperise. 5.Ta ushtroj si pune ne studio te tjera 6.Te marr informacione mbi universitete jashte vendit ku mund ta studioj si dege e vecante. 7.Te marr burse ne ate universitet 8.Te vazhdoj studimet nderkohe dhe trajnime apo pune per me shum ekperience 9.Te hap studion time me gjithcka te perfshir rreth fotografise.
 • 13. Emri,Mbiemri: Daniela Muhaj Ditelindja : 27.09.1996 Vendlindja : Fier Adresa : Lagjia“16 Prilli”,Rruga “Leon Rei”.Fier Tel:0694658205 ARSIMI: 2002-2006 Shkolla 9 vjecare “ 7 Marsi “ Patos 2006-2015 Shkolla e mesme e pergjithshme “Flatrat e Dijes “ Fier 2014-2015 Kurs Profesional ne Shkollen e Fotografis “ Projekt 5.6” Tirane 2015-2018 Universiteti I Arteve,Tirane.Fakulteti I Arteve te Bukura.Dega”Fotografi” 2018-2020 Master profesion e shkencor per Design 2020-2023 “John Kaverdash School” Milano-Itali Emri,Mbiemri: Daniela Muhaj Ditelindja : 27.09.1996 Vendlindja : Fier Adresa : Lagjia“16 Prilli”,Rruga “Leon Rei”.Fier Tel:0694658205 ARSIMI: 2002-2006 Shkolla 9 vjecare “ 7 Marsi “ Patos 2006-2015 Shkolla e mesme e pergjithshme “Flatrat e Dijes “ Fier 2014-2015 Kurs Profesional ne Shkollen e Fotografis “ Projekt 5.6” Tirane 2015-2018 Universiteti I Arteve,Tirane.Fakulteti I Arteve te Bukura.Dega”Fotografi” 2018-2020 Master profesion e shkencor per Design 2020-2023 “John Kaverdash School” Milano-Itali
 • 14. PERVOJAT E PUNES 2014-2015 Qendra Rinore e Gruas 2015-2016 Studio Fotofrafike “ Bela “ Vera e 2018 Trajnime ne Itali Shtator 2018 Trajnime ne Austri Dhjetor 2021 Pjese e Ekspozites Nderkombetare “ Gjon Mili “ Ne Kosove Shkurt 2022 Pjese e konkursit “ Top 10 Photography” Ne France Qershor 2022 Pjese e konkursit “The Best Potrets” Ne Zvicer Nentor 2014 Ekpozita Ime ne Shqiperi AFTESI TE TJERA •Aftesi shum te mira ne Kompjuter.Mbrojtja e ECDL per programet e pergjithshme.Zoterim shum I mire I Photoshop dhe Corel Draw •Zoterim I Diplomes ECCE I anglishtes,njohuri te mira te italishtes,spanjishtjes dhe gjermanishtes. INTERESAT Sport: Anetare e Grupit te vajzave te volejbollit te qytetit Udhetimet: Pjese e profesionit tim ne cdo kohe.udhetimi ne vendet me te bukura te botes eshte pikesynimi I ardhshem. PERVOJAT E PUNES 2014-2015 Qendra Rinore e Gruas 2015-2016 Studio Fotofrafike “ Bela “ Vera e 2018 Trajnime ne Itali Shtator 2018 Trajnime ne Austri Dhjetor 2021 Pjese e Ekspozites Nderkombetare “ Gjon Mili “ Ne Kosove Shkurt 2022 Pjese e konkursit “ Top 10 Photography” Ne France Qershor 2022 Pjese e konkursit “The Best Potrets” Ne Zvicer Nentor 2014 Ekpozita Ime ne Shqiperi AFTESI TE TJERA •Aftesi shum te mira ne Kompjuter.Mbrojtja e ECDL per programet e pergjithshme.Zoterim shum I mire I Photoshop dhe Corel Draw •Zoterim I Diplomes ECCE I anglishtes,njohuri te mira te italishtes,spanjishtjes dhe gjermanishtes. INTERESAT Sport: Anetare e Grupit te vajzave te volejbollit te qytetit Udhetimet: Pjese e profesionit tim ne cdo kohe.udhetimi ne vendet me te bukura te botes eshte pikesynimi I ardhshem.