Unitat 6

196 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
196
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unitat 6

 1. 1. UNITAT 6 LA IMATGE DIGITAL Marta Fernández ESO4A08
 2. 2. ÍNDEX Índex de continguts Imatges analògiques i digitals......................................................................3 Imatges de mapes de bits............................................................................3 La resolució..........................................................................................3 Color.............................................................................................................4 Taller d’informàtica 1.............................................................................................5 Taller d’informàtica 2.............................................................................................6 Taller d’informàtica 3.............................................................................................7 Taller d’informàtica 4.............................................................................................8 Taller d’informàtica 5.............................................................................................9 Taller d’informàtica 6...........................................................................................11 Taller d'informàtica 7...........................................................................................12 Taller d'informàtica 12.........................................................................................13 Taller d'informàtica 13.........................................................................................14 PROVES:............................................................................................................15 1. Deformació de la cara............................................................................15 2. Canvi de color d'ulls...............................................................................16 3. Treure arrugues......................................................................................17 ACTIVITAT LLIURE............................................................................................18
 3. 3. UNITAT 6 La imatge Digital Imatges analògiques i digitals Una imatge de mapa de bits és quan una figura està formada per una trama de X-X quadradets anomenats píxels. Cadascun d'aquests quadradets és la porció més petita d'imatge; podríem dir que és la partícula elemental d'una imatge. És important assenyalar que cada píxel només pot tenir un color, que pot ser una mescla dels colors vermell, verd i blau. Imatges de mapes de bits La resolució La resolució d'una imatge digital és la concentració o densitat de punts, o píxels que té. La resolució d'una imatge se sol mesurar en píxels per polzada. Horitzontal - 300 píxels / 72ppp = 4,17 polzades x 2,54 cm / polzada = 10,59 cm Vertical - 200 píxels / 72ppp = 2,78 polzades x 2,54 cm / polzada = 7,06 cm La mida d'una imatge són les seves dimensions reals en termes d'amplada i altura una vegada impresa.
 4. 4. Color Tomant al model RGB, i tenint en compte que la memòria de l'ordinador (la RAM) està organitzada en blocs de 8 bits (1 byte) per emmagatzemar les dades i, per tant, el cols, en 1 byte podem emmagatzemar 256 colors diferents. Aixó vol dir que cada canal , es vermell (R) per exemple, pot tenir 256 tonalitats siferents, segons una escala que va del 0 al 255. Amb un valor 0, no es mescla cap valor, així doncs, la pantalla estarà negra, i amb un valorde 255, ho tindríem un vermell pur. Un color determinat ocuparà en memòria 3 bytes, un per canal, és a dir, 24 bits. Per això els colors RGB s'anomenen colors de 24 bits. Segons aquestes consideracions, matemáticament es poden crear 256 x 256 x 256 tonalitats diferents de color. Per se exactes, 16777216 colors. Per acabar, cal dir que la profunditat de color d’una imatge és el nombre de colors diferents que pot contenir cadascun dels punts o píxels que conformen un arxiu gràfic.
 5. 5. Taller d’informàtica 1 En aquest taller d'informática veiem l'efecte que té la mescla dels diferents valors que poden prendre cadascun dels tres canals RGB. Per fer-ho farem servir un programa senzill de dibuix de mapa de bits que es carrega amb els accessoris del Windowns: el paint.
 6. 6. Taller d’informàtica 2 En aquesta unitat , com a programa de retoc fotogràfica, farem servir el GIMP, que és l’acrònim de GNU imatge manipulation ptogram, en aquests moments es pot gaudir d’aquest programa per a sistemes operatius com windows i Mac OS X. De fet, el GIMP constitueis l’alternativa del programari lliure al popular programa de retoc fotogràfic Photoshop.
 7. 7. Taller d’informàtica 3 Aquest taller d'informática té un doble objectiu: D'una banda, prendre contacte amb el nostre editor gràfic, i de l'altra, aprendre a manipular les diferents opcions de visualització d'una imatge.
 8. 8. Taller d’informàtica 4 En aquest taller d'informàtica comprovem les incidències que pot tenir guardar una imatge en els diferents formats estudiats a la pàgina anterior.
 9. 9. Taller d’informàtica 5
 10. 10. Taller d’informàtica 6
 11. 11. Taller d'informàtica 7
 12. 12. Taller d'informàtica 12
 13. 13. Taller d'informàtica 13
 14. 14. PROVES: 1. Deformació de la cara - Harry Styles: - Miley Cyrus:
 15. 15. - Sara Carbonero 2. Canvi de color d'ulls - Justin Bieber: -Miley Cyrus:
 16. 16. - Ull: 3. Treure arrugues
 17. 17. ACTIVITAT LLIURE CATALÀ: Per començar, he buscat imatges de persones i de un gat, seguidament he retallat el cap de les persones, després he buscat imatges de cares d'animals i la cara d'un bebè. Per ultim he fet el muntatge dels cosos amb els caps d'animals i del gat amb el cap de
 18. 18. bebè i ho he ajuntat tot en la mateixa pàgina com si fos una foto familiar. ANGLÈS To start with, I have looked for images of people and of a cat, then I have cut the head of the people, next have looked for images of faces of animal and the faces of a baby. At last I have done the setting of the bodys with the heads of animal and of the cat with the head of beby and have jointed it everything in the same page as if it was a familiar photo.

×