Imatge Digital / Digital Image

173 views

Published on

It's a power point and it talks about and how we can use the photo edit apps, like Gimp, or paint.

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
173
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Imatge Digital / Digital Image

 1. 1. La imatge digital Unitat 6 Nom: Matías Caldas Codi: ESO 4t d’eso B . 06
 2. 2. ÍNDEX Unitat 6. La imatge digital ............................................................ 3 Imatges analògiques i digitals ..................................................... 3 Imatges de mapes bits .............................................................. 4 La resolució: ....................................................................... 4 El color: ........................................................................... 4 Taller d’informàtica 1............................................................... 5 Programari per al tractament d’imatges digitals................................. 6 Taller d’informàtica 3............................................................... 7 Formats d’imatges ................................................................ 7 Taller d’informàtica 4............................................................... 8 Anàlisi d’imatges ................................................................. 8 Taller d’informàtica 5............................................................... 9 Taller d’informàtica 6............................................................. 10 Obtenció d’imatges digitals...................................................... 11
 3. 3. Unitat 6. La imatge digital Imatges analògiques i digitals Definició de píxel El píxel (neologisme de l'anglès pixel, derivat de la contracció de picture element que significa "element de la imatge") és en informàtica, la unitat mínima que forma una imatgegràfica. Aquesta imatge pot ser mostrada i interpretada per la maquinària de l'ordinador, per exemple, mitjançant un monitor o una impressora. Un píxel usualment es defineix com un punt o un quadrat, però realment no posseeix una forma determinada. Es pot dir que es tracta d'una mostra abstracta o una unitat de mesura de resolució de pantalla.
 4. 4. Imatges de mapes bits La resolució La resolució d'imatge indica quant detall pot observar-se en una imatge. El terme és normalment utilitzat en relació a imatges de fotografia digital, però també s'utilitza per a descriure quan nítida és una imatge de fotografia convencional. Tenir major resolució es tradueix a obtenir una imatge amb més detall o qualitat visual. Per a les imatges digitals emmagatzemades com a mapa de bits, La convenció és descriure la resolució de la imatge amb dos nombres sencers, On el primer és la quantitat de columnes de píxels, en amplitud, i el segon és la quantitat de files de píxels, en alt. La convenció que li segueix en popularitat és descriure el nombre total de píxels en la imatge (usualment expressat com la quantitat de megapíxels ), que pot ser calculat multiplicant la quantitat de columnes de píxels per la quantitat de files de píxels.
 5. 5. Taller d’informàtica 1 El color Model RGB: TTornant al model RGB, i tenint en compte que la memòria de l’ ordinador, està organitzada en blocs de 8 bits, per emmagatzemar les dades i, per tant, els colors,en 1 byte podem emmagatzemar 256 colors diferents. Això vol dir que cada canal, el vermell, per exemple, pot tenir 256 tonalitats diferents, segons una escala que va del 0 al 255.Amb un valor 0, no es mescla cap valor i i, així doncs, la pantalla estarà negra, i amb un valor de 255, hi tindríem un vermell pur. Un color determinat ocuparà en memòria 3 bytes, un per canal, és a dir, 24 bits. Per això els colors RGB s’ anomena colors de 24 bits. Segons aquestes consideracions es poden crear 16.777.216 colors.
 6. 6. Programari per al tractament d’imatges digitals Taller informàtica 2
 7. 7. Taller d’informàtica 3 Formats d’imatges
 8. 8. Taller d’informàtica 4 Anàlisi d’imatges
 9. 9. Taller d’informàtica 5
 10. 10. Distorsions d’imatge
 11. 11. Taller d’informàtica 6 Taller d’informàtica
 12. 12. Obtenció d’imatges digitals
 13. 13. Canvi de color d’ulls
 14. 14. Millora d’arrugues
 15. 15. Taller informàtica 11
 16. 16. Taller informàtica 12
 17. 17. Taller informàtica 13
 18. 18. Pràctica lliure

×