Presentació economia espanyola

411 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
411
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació economia espanyola

 1. 1. TEMA 8 L’ECONOMIA ESPANYOLA
 2. 2. L’agricultura i la ramaderia a Espanya. -Fins a mitjans del segle XX, el sector primari va ser el més important de l’economia espanyola. Avui dia només un 5% de la població activa treballa en aquest sector. - Els conreus més importants són els cereals, la vinya , l’olivera,els arbres fruiters, les flors i les hortalisses d’hivernacle. - Pel que fa a la ramaderia els sectors més importants són el porcí, l’oví, el boví i l’equí.
 3. 3. L’agricultura i la ramaderia a Espanya. -A Espanya hi ha 4 paisatges agraris: - -ATLÀNTIC: (nord d’Espanya) -CONTINENTAL o d’INTERIOR. (Meseta) -MEDITERRANI (costa mediterrània i Illes Balears) -ILLES CANÀRIES
 4. 4. La pesca a Espanya. -El sector pesquer és molt important si tenim en compte el nombre de vaixells, empreses i persones que hi treballen. -El sector pesquer genera altres activitats paral·leles: drassanes, indústria conservera … - Hi ha 5 grans regions pesqueres: Cantàbrica, Nord-Oest (la més important), Sud- atlàntica, Canaria i Mediterrània. - Els principals problemes d’aquest sector són l’esgotament de les espècies i les limitacions de les captures establertes per altres països. L’aqüicultura ha guanyat importància en els darrers anys.
 5. 5. Energia i mineria a Espanya. - Les principals fonts d’energia amb què compta Espanya són el CARBÓ, l’ENERGIA NUCLEAR, l’ENERGIA HIDRÀULICA i ENERGIES ALTERNATIVES (solar i eòlica). -Els principals problemes d’Espanya són l’elevat consum erergètic i la dependència de les importacions de petroli i gas natural. -L’activitat minera és escassa i insuficient per abastir les demandes de la indústria.
 6. 6. Energia i mineria a Espanya.
 7. 7. L’activitat industrial a Espanya. -Espanya es va industrialitzar plenament durant la segona meitat del segle XX. Això implica un retard respecte a la industrialització de la resta d’Europa. -Durant la crisi del petroli dels anys 70 i després de la incorporaciò d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea la indústria espanyola es va haver de reconvertir. -Hi ha tres eixos industrials importants a Espanya: l’EIX DE L’EBRE, l’EIX DE LA MEDITERRÀNIA i l’EIX SARAGOSSA-MADRID. També hi ha una sèrie de centres industrials més petits al voltant de ciutats com Vigo, Gijón o Sevilla.
 8. 8. La balança comercial espanyola. -La balança comercial espanyola (diferència entre les importacions i les exportacions) és negativa. Això ha estat així especialment a partir de l’any 2000. -La balança de pagaments (inclou les inversions estrangeres i les divises procedents del turisme) és favorable a l’economia espanyola.
 9. 9. La xarxa de transport espanyola. -La xarxa de transport espanyola té una estructura radial. -El transport per carretera és el més important. En els darrers anys s’han produït grans inversions en trens d’alta velocitat (AVE) i en infraestructures portuàries i aeroportuàries.
 10. 10. El turisme a Espanya. -Es tracta d’un sector que ha crescut molt des dels anys 60. - Predomina un turisme de sol i platja (turisme massiu a preus assequibles) controlat per tour operators. -L’activitat turística es concentra sobretot a la costa mediterrània, la ciutat de Madrid i els arxipèlags balear i canari. - Darrerament , també han guanyat importància el turisme estacional i el turisme cultural.
 11. 11. El turisme a Espanya. -El nombre de turistes estrangers ha crescut en els darrers temps. - La majoria de turistes estrangers provenen d’altres països de la Unió Europea. També és important el nombre de turistes procedents dels Estats Units, el Japó i Rússia.

×