La població i el treball d´espanya i de

2,393 views

Published on

Excel·lent treball realitzat per Lucia de 5é de Primària de l'escola Abad Sola

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,393
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
855
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La població i el treball d´espanya i de

 1. 1. LUCÍA RODRÍGUEZ GARCÍA 5º PRIMARIA
 2. 2. LAPOBLACIÓD´ESPANYAElscreixement asigut possibleper duesraons :El creixementnaturalpositiu i lesmigracions
 3. 3. El creixement natural Les migracions  Actualment arriben molt Al començar el segle xx ,la immigrants i se´n van natalitat era molt alt i la pocs emigrants, per mortaliat també ,per aixo la poblacio creixia molt lent. aquesta raó la poblacio va Con els pas dels anys , Espanya augmentant. va millorar económicament, en  Peró aixó no sempre a sigut l´alimentació i en els avanços així la immigració i la mèdics per consegüent la emigració han passat per mortalitat baixa i la poblacio cresquera. diferent etapes.
 4. 4. Des del segle XIX fins a 1975 aproximadament va haver-hi uncreixement de l´ emigració , tan externa com interna,la poblacióespanyola va buscar noves oportunitat s de trevall.L´emigració externa es va dirigir a països d´Amèrica a la primeriadel segle xx i a països europeus en els anys 50 i 60 , durantaquesta etapa també va augmentar l´ emigració interna, més dequatre milions d´espanyols van cambiar de residència,se ´n vananar d´ls segues localitats a les fábriques de otres ciutatsCatalunyaHui dia Espanya és un país receptor d´immigració internacional.
 5. 5. Com es dritribuiex la població espanyola
 6. 6. Per a saber si un territori está molt poblat o poc,non´hi ha prou de conéixer el nombre total que té.Calrelacionar els habitants amb la superfície.Ambaquestes dades es calcula la densitat depoblació,expressada en quilòmetres quadrats.A Espanya la densitat és de 91 hab./km.ENTRE PROVÍNCIES: les interiors excepte Madrid,estan menys poblades que les costaneres i insular.DINS DE CADA PROVÍNCIA: la major part de lesprovíncies ,la població es concentra a les ciutats, sobretot a la capital , mentre que el camp estáquasi despoblat.
 7. 7. LA POBLACIÓ I LES ACTIVITAT S ECONÒMIQUES1- LA POBLACIÓ I EL TREBALLEl habitants d´un territori es classifiquen :-Població activa – conjunt de persones que está en edad icondició de traballar. *població ocupada- les persones que traballen i reben dinersa canvi *població desocupada – les persones que busquen unaocupació.- Població inactiva – conjunt de persones que no pot treballar ono cobra un sou per la seua activitat. jubilats , menors de 16 anys , estudiants , mestresses decasa i els malalts.La població activa treballa en tres sectors:
 8. 8. EL SECTOR PRIMARI Ocupa tan sols cinc persones de cada cent. -L´AGRICULTURA – els que més abunden són els de secà,cereals, vinyes i oliveres que es cultiven a Castella-la Manxa, Lleó i Andalusía sobretot ,les hortalisses i fruites es cultiven en Andalusía , Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana. -LA RAMADERIA- el bestiar més abundant és el porcí,el segueix l´oví i les granges d´aviram esten per tota Espanya. -LA PESCA- la major part dels vaixells de pesca són de litoral. L pesca d´altura es practica als oceans Atlàntic i Índic. -LA MINERIA- ha perdut població activa , tot i que encara té importància l´explotació de les pedreres.
 9. 9. EL SECTOR SECUNDARI Ocupa 30 persones de cada cent. LES ACTIVITAT S INDRUSTRIALES – les que més persones ocupen :- Indústries de base – hi destaquen les dels metal-lúrgiques i químiques.- Indústries de béns d´equipament- entre aquestes hi ha que obtenen màquines , automòbils, vaixells i material elèctric.- Indústries de béns de consum-fabriquen productes que les persones consumin .La alimentària , la tèxtil,la del moble i la d´arts gràfiques. LA CONSTRCCIÓ- aquesta activitat econòmica consisteix en construir edificis i obres públiques( ponts i carreteres). Ocupa més de 10 persones de cada cent.
 10. 10. ElS SERVEIS1- El SECTOR TERCIARI Les activitats econòmiques que no obtenen productes materials sinó que presten serveis formen part de este sector. Serveis educatius, sanitaris , financers, administratius, comerç, turisme , transport i comunicació. És el que més persones ocupa al nostre pais 65 treballador por cent. 2-EL COMERÇ Posa en contacte els productes obtinguts en els sector primari i secundari amb els consumidors que els compren. Consisteix a vendre productes a canvi de diners. Comerç interior : és l´intrecanvi de productes que es produix en un pais i que es venen en comerços d´aquets pais.
 11. 11. Começ exterior:és el intercanvi de productes entre diferentspaïsos :-exportar- quan un país ven productes a un altre país.Espanya exporta poductes alimentaris i productes industrials.-importar- quan un país compra productes i béns a un altre país. Espanya importa combustibles ,minerals i productes informàtics.3- EL TRANSPORTTraslladen mercaderies i persones, es classifiquen en:- TRANSPORTS TERRESTRE- es desplacen per carreteres iautovies o per vies de ferrocarril.-TRANSPORTS MARÍTIMS- es desplacen per rutes marítimes ambvaixells que ixen i arriben a ports.-TRANSPORTS AERIS- es desplacen per rutes aéries amb avionsque s´envolen i aterren a aeroports.
 12. 12. 4 -EL TURISME Comprén els desplaçaments de les persones a deferents llocs per buscar descans o diversió,ocupa 10 persones per cent . El s destinacions que originen diferents tipus de turisme: El turisme de sol i plaja- és el que més persones ocupa. El turisme rural- és propi de les zones de mountanya de l´interior i d´algunes zones de la costa amb paisatges i tradicions destacades . El turisme cultural-se centra en ciutats amb un ric patrimoni històrico i artístic.
 13. 13. LA POBLACIÓ I EL TREBALL A LA COMUNITAT VALENCIANA1-La població creix – Les causes de que la població ha augmentat són :- El nombre de naixements ès superior al de defuncions, creixement natural ès positiu.-El nombre d´immigrants que arriba ès superior al d´emigrants ,el creixements migratori ès positiu. La població no es reparteix igualment, la majoria viu en ciutats grans i mitjanes , sobretot en la franja litoral.2-La població i el treball- La població activa és de més de 2 milions i mig de persones , menys de la meitat són dones. Es reparteix per sectors econòmics:
 14. 14.  Sector primari – és el què menys persones treballen , tres persones ocupades de cada cent. Sector secundari- ocupa quasi 32 persones de cada cent. Sector terciari- és el que més persones ocupa ,quasi 65 de cada cent.

×