Your SlideShare is downloading. ×
 • Like
Vredesschaaktoernooi wederom succes
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×

Now you can save presentations on your phone or tablet

Available for both IPhone and Android

Text the download link to your phone

Standard text messaging rates apply

Vredesschaaktoernooi wederom succes

 • 151 views
Published

Verslag van het Vredesschaaktoernooi 2012 op 7 oktober

Verslag van het Vredesschaaktoernooi 2012 op 7 oktober

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
151
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Vredesschaaktoernooi 2012
 • 2. Vredesschaaktoernooi wederom succes!Op zondag 7 oktober 2012 was er weer het Vredesschaaktoernooi dat evenals voorgaande jarenwerd georganiseerd door Stichting Peace Is The Way en schaakvereniging De Schakel. Dit maal opeen andere lokatie, nl. op de lokatie van De Schakel aan de Muntersdonk.Rond 9.30 uur kwamen de eerste gasten al binnen en er was al snel een gezellige drukte. Er warendit jaar maar liefst 84 deelnemers die uit diverse plaatsen in de regio kwamen. Zo wasschaakverening De Toren prominent aanwezig met meer dan 20 jeugdleden. Maar er was ookinternationaal gezelschap. De drie broers Loutragotis uit Griekenland waren voor een paar maandenovergekomen naar Nederland en maakten gelijk indruk. Daarnaast hadden we een Duitse deelnemer.Evenals voorgaande jaren hadden alle groepen weer bijzondere namen. Dit jaar hadden de achtgroepen de voornamen van kinderen die de kindervredesprijs hadden gewonnen.
 • 3. Iets over half elf begonnen de eerste rondes. De wedstrijden werden gespeeld in vier klaslokalen.In de hal konden de kinderen tussen de rondes ook nog een potje schaken of een DVD bekijken. Ookbuiten was er gelegenheid tot spelen.
 • 4. Er kon ook dit jaar weer in het winkeltje een drankje of een versnapering gekocht worden. Naast al deze lokalen was er nog een extra lokaal ingericht waar men de gelegenheid had om DVD’ste bekijken die met vrede te maken hadden. Daarnaast lag er diverse flyers en informatie overStichting Peace Is The Way, IKV Pax Christi en de Vredesweek.
 • 5. De groepen waren op basis van rating ingedeeld. Alle groepen speelden Round Robin, d.w.z.iedereen binnen de groep speelt 1 keer tegen elkaar.De groep Kesz was met 13 kinderen de grootste groep. Helaas kon alleen in deze groep niet iedereentegen elkaar spelen vanwege de beoogde eindtijd (17.00 uur) van het toernooi. Winnaar metovermacht van deze groep was Douwe Brouwer met 11 punten, een honderd procent score.
 • 6. Ilan van der Zand behaalde op basis van weerstandspunten de eerste plaats in groep Chaeli. MaxMeijer had evenals Ilan een prachtige score van 10 punten, maar moest genoegen nemen met detweede plaats.Wat in de groep Chaeli gold ook voor de groep Francia. Daar hadden Quentin Sterkendries enAnthony Huynh allebei de prachtige score van 9,5 punten, maar op basis van weerstandspunten gingQuentin met de eerste prijs er van door.De groep Baruani werd met overmacht gewonnen door Yang Long Lin met een score van 10 punten.Hij moest slechts 1 verliespunt incasseren tegen Lora Bonthuis.
 • 7. In de groep Mayra was er een nek-aan-nek race tussen Sophie van ’t Hoff en Stanley Huynh dieuiteindelijk op basis van weerstandspunten werd beslist in het voordeel van Sophie. Beide haddeneen mooie score van 7 uit 9.De familie Huynh was goed vertegenwoordigd tijdens het toernooi. Broers en neven van elkaarwaren aanwezig. In de groep Thandiwe ging het tussen Leon en Andy Huynh. Uiteindelijk wist LeonAndy net een half punt voor te blijven en ging er met de eerste prijs vandoor.In de groep Om Prakesh was er een nek-aan-nek race tussen Robert Koprinkov en Paris Loutragotisdie uiteindelijk werd gewonnen door Robert op basis van weerstandspunten. Beide hadden eenprachtige score van 6 uit 7.Dimitros Loutragotis werd de overduidelijke winnaar in de groep Nkosi, waar de kinderen met dehoogste rating in zaten. Met 6 overwinningen en 1 remise bereikte hij een prachtige score van 6,5punt.
 • 8. In alle groepen kregen de kinderen op de eerste 3 plaatsen een beker. Daarnaast waren er prijzen innatura die beschikbaar zijn gesteld door Stichting Vredeseducatie en winkel De Brug uit Apeldoorn.Zo had 75% van de kinderen een prijs!
 • 9. Rond 17.10 uur was de prijsuitreiking klaar en konden we weer terugkijken op een geslaagdtoernooi!Uiteraard was dit toernooi niet mogelijk geweest dankzij de vrijwilligers van SV De Schakel en ookenkele mensen buiten de vereniging die deze dag bereid waren om ons bij te staan.Allen hartelijk dank!Erwin van der Bij,Voorzitter en oprichter Stichting Peace Is The Way