Ppt0000000

505 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
505
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ppt0000000

 1. 1. La vida de l' Anna Frank
 2. 2. Anna Frank va ser una adolescent alemanya jueva. Autora d´un diari íntim escrit mentre s´amagava amb la seva familia i quatre amics,durant l´ocupació alemanya a la segona guerra mundial .
 3. 3. El naixement de l'Anna Frank L’ Anna Frank va néixer el 12 de juny de 1929 a la ciutat de Frankfort del Meno , Alemanya . El dia següent el seu pare, l’Otto Frank ,fa aquesta fotografia. A la mare de l ‘ Anna Frank es diu Edith Holländer. A Otto Frank li encanta aquesta fotografia .Sobretot li agrada molt retratar les seves filles. Les fotografies de l’Anna les enganxa a un àlbum.
 4. 4. Els Frank abandoden Alemanya quan Hitler acaba d’aconseguir el poder. Otto Frank no és l’únic que està preocupat per el que està passant en el seu país. Milers d’altres habitants intenten escapar-se desde que els nazis estan en el Govern . Temen que la vida es fagi cada vegada més insoportable . També hi ha gent que creu que la situació no és tan terrrible i que esperen el desenvolupament dels aconteixements . Però els nazis no es detenen . Posen a la presó els seus adversaris . Dicten tota una sèrie de lleis que fan impossible la vida als jueus . A poc a poc van treient la feina els diners i la llibertat .Per aquest motiu s’instalen a Amsterdam.
 5. 5. Quan arriben a Amsterdam la tardor de 1933 ,Otto Frank troba a Amsterdam una casa adequada per a ell i la seva família: un segon pis d’un edifici situat a la plaça Merdeweplein . És una casa nova en un barri nou . Edith i Margot viatgen a Amsterdam al desembre . L’Anna es queda a la casa dels seus avis fins que els seus pares acaben de posar mobles i decorar la casa .Nou anys més tard l’Anna escriu amb respecte el seu diari : El dia que vaig arribar a Amsterdam em van posar com a regal d’aniversari per a la Margot (la meva germana) .Els Frank viuran en aquesta casa fins que es veuran obligats a amagar-se. La vida a Amsterdam
 6. 6. El millor regal d’aniversari Quan l’Anna va arribar a Amsterdam era el seu aniversari . Entre molts regals dels que va rebre hi havia un fabulós diari en el qual hi apuntaria tots els fets que vivia desde el moment en que el va rebre , fins el dia de la seva mort.
 7. 7. La feina del pare de l´anna frank La empresa de l’Otto Frank comença a funcionar l’any 1933. Porta el nom de ‘’ Opekta Werke’’ i ven pecticina . La pecticina és una pols de fruites que es fa servir per elaborar melmelades . Molta gent fa melmelada a casa seva perquè é més econòmica i bona que la de les botigues. La pecticina es ven en pots, en caixes i en sobres .
 8. 8. L'escola de l'Anna. L’ Anna comença a anar a l’escola el 1934 . Els dos primers anys va anar al parbulari de l’escola Montessori , que està aprop de Merwedeplein . La Margot també va a aquella escola . A la Fotografia l’Anna està a la classe del senyor Van Gelder. Té set anys i ja sap llegir i escriure bastant bé .
 9. 9. L'estrella jueva L’estrella groga és un tros de tela representant l’estrella de David amb grog amb la paraula ‘’Jude’’ (jueu).Es va introduir a Polònia, després a Alemanya i a la resta d’Europa durant l’ocupació nazi . Tots els jueus l’havien de dur per diferenciar-se dels demés.
 10. 10. El moment de fugir El 8 de Juliol de 1942 l’Anna i la seva familia s’amaguen juntament amb uns amics a la part del darrere de les oficines de seu pare hi entren per mitjà d’unes lleixes giratòries . Allà aprenen a viure una vida molt més diferent de la que portaven . Hi viuen gairebé 2 anys fins que finalment són descoberts. Han d’intentar no fer sorolls i no poden tenir la llum oberta per no ser descoberts .
 11. 11. La vida s'ha acabat És un dia càlid d’estiu i l’Otto Frank puja a dalt de l’habitació per donar classes d’anglès a un dels refugiats quan de sobte es senten veus amenaçadores ,han entrat uns quants nazis i policia alemana obliguen a Kugler un alemany que protegia els refugiats a obrir la lleixa giratòria . L’Otto i en Peter baixen i els troben a tots amb les mans amunt. Els hi treuen les joies i els diners i els detenen . Dies més tard una altre de les protectores recull el diari .Tots van morir en un camp de concentració excepte Otto que més tard publica el diari d’Anna Frank.
 12. 12. Gràcies a ella tenim testimoni dels milers de jueus que van morir

×