EDUCATION <ul><li>Clic  </li></ul>
TEST DE EVALUARE I Oscila ţii mecanice
Un pendul elastic este format din: a) Resort elastic şi corp; b) fir şi corp; c) fir şi resort elastic  ITEM 1
Pendulul gravitaţional ( cu fir ) are: a) o mişcare rectilinie; b) o mişcare  oscilatorie  armonică; c) o mişcare  oscilat...
Oscilatorul liniar armonic este un corp de dimensiuni neglijabile aflat în mişcare sub acţiunea unei forţe de tip: a) grav...
Amplitudinea oscilaţiilor reale scade în timp datorită acţiunii: a) forţei elastice; b) corpurilor exterioare; c) frecăril...
Legea de oscilaţie a unui punct material de masă  m  = 2 kg este  y  = 4sin20 0π  t  [cm].  A mplitudinea oscilaţiei   ş i...
Perioada mişcării  T  şi constanta elastică  k  a resortului pendulului elastic de la itemul anterior este: a)T = 0,01s şi...
Un punct material oscilează armonic, liniar, având amplitudinea A. Raportul energiilor cinetică şi potenţială în momentul ...
D in tre  cele dou ă pendule din animaţii, are perioada mai mare: a) pendulul A; b) pendulul B; c) ambele au aceeaşi perio...
Un fir de iarbă oscilează rapid sub acţiunea vântului. Dacă se aşează o insectă mare, firul va oscila: a) la fel; b) mai r...
a)  0,885s ;   b)  1,77s ;   c)  0,628s ITEM 10  Coloana de ap ă ,   de lungime   l   =   20 cm,   oscileaz ă  dac ă  se p...
Concepţie şi realizare elevii  clasa a XI-a A Profesor  coordonator Raissa  Fortu GRUPUL SCOALR INDUSTRIAL” ELIE RADU” BOT...
R ă spunsuri: 1. a 2. b 3. c  4. c 5. b 6. a 7. c 8. a 9. c 10.c
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Test oscilatii mecanice 1

2,366
-1

Published on

Test

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
2,366
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
18
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Test oscilatii mecanice 1

  1. 1. EDUCATION <ul><li>Clic </li></ul>
  2. 2. TEST DE EVALUARE I Oscila ţii mecanice
  3. 3. Un pendul elastic este format din: a) Resort elastic şi corp; b) fir şi corp; c) fir şi resort elastic ITEM 1
  4. 4. Pendulul gravitaţional ( cu fir ) are: a) o mişcare rectilinie; b) o mişcare oscilatorie armonică; c) o mişcare oscilatorie armonică pentru oscilaţii mici ITEM 2
  5. 5. Oscilatorul liniar armonic este un corp de dimensiuni neglijabile aflat în mişcare sub acţiunea unei forţe de tip: a) gravitaţional; b) electric; c) elastic ITEM 3
  6. 6. Amplitudinea oscilaţiilor reale scade în timp datorită acţiunii: a) forţei elastice; b) corpurilor exterioare; c) frecărilor ITEM 4
  7. 7. Legea de oscilaţie a unui punct material de masă m = 2 kg este y = 4sin20 0π t [cm]. A mplitudinea oscilaţiei ş i frecven ţ a sa este: a) A = 2 cm ş i υ =100Hz ; b) A = 4 cm şi υ =100Hz ; c) A = 6 cm şi υ = 5 0Hz ; ITEM 5
  8. 8. Perioada mişcării T şi constanta elastică k a resortului pendulului elastic de la itemul anterior este: a)T = 0,01s şi k = 800000 N/m; b) T = 0,01s şi k = 400000 N/m;c) T = 0,1s şi k = 400000 N/m; ITEM 6
  9. 9. Un punct material oscilează armonic, liniar, având amplitudinea A. Raportul energiilor cinetică şi potenţială în momentul în care y = A/3 este: a)1; b) 3; c) 8; ITEM 7
  10. 10. D in tre cele dou ă pendule din animaţii, are perioada mai mare: a) pendulul A; b) pendulul B; c) ambele au aceeaşi perioadă A B ITEM 8 De ce?
  11. 11. Un fir de iarbă oscilează rapid sub acţiunea vântului. Dacă se aşează o insectă mare, firul va oscila: a) la fel; b) mai repede; c) mai lent ITEM 9 De ce?
  12. 12. a) 0,885s ; b) 1,77s ; c) 0,628s ITEM 10 Coloana de ap ă , de lungime l = 20 cm, oscileaz ă dac ă se produce o denivelare. Neglij â ndu-se frecarea ş i ş tiind c ă g≈10 m/s2, perioada de oscila ţ ie a coloanei de ap ă este:
  13. 13. Concepţie şi realizare elevii clasa a XI-a A Profesor coordonator Raissa Fortu GRUPUL SCOALR INDUSTRIAL” ELIE RADU” BOTOSANI
  14. 14. R ă spunsuri: 1. a 2. b 3. c 4. c 5. b 6. a 7. c 8. a 9. c 10.c
  1. A particular slide catching your eye?

    Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×