Sin título 2

105 views
73 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
105
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sin título 2

 1. 1. Presentacio●Aquesta unitat formativa tracta de laAquesta unitat formativa tracta de lagestió del correu electrònic. El correu ésgestió del correu electrònic. El correu ésuna eina que sutilitza molt sovint. Eluna eina que sutilitza molt sovint. ElMozilla Thunderbird i el Mozilla SunbirdMozilla Thunderbird i el Mozilla Sunbirdson dos programes de correu. Tots dos sónson dos programes de correu. Tots dos sóngratuïts, i tenen una gran compatibilitatgratuïts, i tenen una gran compatibilitatamb altre programari.amb altre programari.
 2. 2. Correu i agenda electrònica● El correu electrònic ha traspassat les barreres del correu tradicional,ja que permet la comunicació entre usuaris, però també adjuntararxius, fotos, enviar enllaços, etc. El seu avantatge principalrespecte del correu tradicional és la rapidesa, facilitat i gratuïtat delservei.● Les agendes han evolucionat de manera espectacular. Ja no calrecórrer a papers ni a un únic emplaçament. Cada dia mésdispositius mòbils són compatibles amb les agendes electròniques.
 3. 3. Correu electrònic, elements que enformen part, necessitats bàsiques● El correu electrònic és unservei que ofereix Internet ique permet la comunicacióentre diversos usuaris demanera asíncrona.● Un missatge de correuelectrònic consta delselements bàsics següents:● Destinatari● Remitent.● CC.● Cco.● Assumpte.●Cos.
 4. 4. Com instal·lar el MozillaThunderbird● 1. Aneu a la pàgina oficial de MozillaThunderbird:http://www.mozillamessaging.com/en-US/thunderbird/all.html.● 2. Deseu larxiu corresponent al vostreordinador i executeu-lo.● 3. Lassistent de linstal·lador us demanarà,primer, si voleu una instal·lació estàndard opersonalitzada. També si voleu que sigui lavostra aplicació de correu per defecte.● 4. Ara executem per primer cop laplicació. Enssortirà lauxiliar dimportació. Com que volemaprendre a configurar laplicació, triaremlopció No importis res.● 5. Ara sinicia un nou assistent, que enspermetrà configurar el compte de correu. Denou el cancel·lem, ja que ho farem tot des delprograma mateix● 6. Ja tenim la interfície de laplicació de correu.
 5. 5. Configuració de comptes de correuPOP i web● El POP és el protocol que permet rebrecorreus electrònics des del servidor.● IMAP és un protocol que permet veurecorreus electrònics des del servidor,però funciona de manera diferent, jaque no baixa cap informació a la nostramàquina.● El Thunderbird utilitza aquestsprotocols per baixar al nostre equip elcorreu que tenim pendent en elservidor
 6. 6. Compte web● 1. Primer anem al menú FitxerNouComptede correu.● 2. Ens surt una finestra on hem descriure elnostre nom (el que volem que es reflecteixiquan enviem correus), la nostra adreça decorreu electrònic i la contrasenya daccés. Sino volem haver dintroduir la contrasenyacada cop que volem baixar el correu,activarem lopció Recorda la contrasenya.Un cop acabat, cliquem a Continua.● 3. Els comptes de Gmail són tan popularsque Thunderbird ja coneix els servidors i elsports que fan servir.● Si no és el cas, o no estem dacord amb elque reflecteix la finestra, hem de clicar aConfiguració manual. El que surt llavors sónles opcions de paràmetres del compte, a lesquals també podem accedir des del menú delaplicació
 7. 7. Correu POP● 1. Primer anem al menú FitxerNouComptede correu.● 2. Ens surt una finestra on hem descriure elnostre nom (el que volem que es reflecteixiquan enviem correus), la nostra adreça decorreu electrònic i la contrasenya daccés. Sino volem haver dintroduir la contrasenyacada cop que volem baixar el correu,activarem lopció Recorda la contrasenya. Uncop acabat, cliquem a Continua.● 3. Els comptes de Gmail són tan populars queThunderbird ja coneix els servidors i els portsque fan servir.● Si no és el cas, o no estem dacord amb elque reflecteix la finestra, hem de clicar aConfiguració manual. El que surt llavors sónles opcions de paràmetres del compte, a lesquals també podem accedir des del menú delaplicació.
 8. 8. Classificació i arxivament delsmissatges de correu electrònic● Shan creat algunes carpetesautomàticament. Araconfigurarem una opció perquè elnostre antivirus pugui verificar queno hi ha perill en els correus quehem rebut. Aneu a EinesOpcions iallà trieu la pestanya Antivirus.● Ara crearem una subcarpeta quepengi de provaioc@hotmail.com.● 1. Fem clic amb el botó de la dretaa la zona de carpetes.● 2. Triem Crea una carpeta...● 3. Posem el nom a la nova carpetai triem de quina de les carpetesque tenim volem que pengi.
 9. 9. Crear un missatge● Nosaltres també podemenviar correus. Les opcionsdel correu electrònicpermeten enviar un correua més duna persona. Perfer-ho, caldrà conèixerladreça de correuelectrònic del destinatari odestinataris (tal com passaamb el correu tradicional).A més, mitjançant el camp"Assumpte", donarem unaidea al destinatari de quèes troba al correu.
 10. 10. Complements● Els complements engloben els temes (colors, icones,etc.), les extensions (noves funcionalitats) i elsconnectors (ponts entre Thunderbird i altresaplicacions).● La primera pestanya ens permet veure elscomplements recomanats i navegar per veure tots elsaltres. És des daquí que instal·lareu les extensions,temes i connectors. Les altres pestanyes us permetenveure el que sha instal·lat en el Thunderbird fins ara ihabilitar, deshabilitar i desinstal·lar.A continuació instal·larem un nou tema (lesextensions i connectors sinstal·len de manera similar).
 11. 11. Instalacio Thunderbird● 1. Feu clic a Navega per tots elscomplements.● 2. Sobre amb el navegador perdefecte la pàgina delscomplements del Thunderbird.3. Canvieu lopció de Tots elscomplements a Temes i feu clic enla icona verda de la dreta per cercanos temes.4. Trieu-ne un (podeu fer clic en elnom per veure com quedarà).5. Cliqueu a Baixa ara.6. Us donen unes instruccions perinstal·lar-lo; seguiu-les.
 12. 12. Instalacio Thunderbird● 7. Si heu triat un complement dun autor no verificat, tindreu aquestafinestra davís.8. Ara ja tenim el tema instal·lat i el podem aplicar si volem fent clic aUtilitza el tema.
 13. 13. Mozilla SunbirdPer descobrir totes les funcionalitats dun programaridagenda, farem servir el Mozilla Sunbird. Es potbaixar en català des de:http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird/l10n_download.html.
 14. 14. Mozilla Sunbird● Un cop acceptats elstermes, podeu triar entreuna instal·lació estàndard opersonalitzada. En cas detriar lestàndard, ja hauremacabat la instal·lació. Lesopcions que podempersonalitzar són eldirectori, laplicació, lacreació dicones i accessosdirectes, i el nom del grupde programa en el menúinici.
 15. 15. Eines de lagenda electronica● Ara començarem veien les diferents vistes que té. En labarra deines, tenim les diferents vistes.● Per afegir una nova cita ho farem mitjançant la icona de labarra deines corresponent o bé des del menú Fitxer. Llavorssobre la finestra següent:● Aquesta finestra té una barra deines on podem desar la citai tancar la finestra, convidar gent (aquesta opció la veuremmés endavant), triar opcions de privadesa (per no mostrarcerts detalls) i, per acabar, ens permet adjuntar arxius.
 16. 16. Eines de lagenda electronica● També tenim lopció decrear diferentscalendaris per tenirmés endreçades lesnostres cites. En lapestanya Calendarispodem veure elscalendaris que tenimfins ara.● Per crear-ne un denou, anem al menúFitxer i triem lopciócorresponent. Trobemllavors un assistent queens demana si volemun calendari en local oen xarxa.
 17. 17. Eines de lagenda electronica● Per ara treballarem en local i,per tant, seleccionarem lopcióAl meu ordinador. En lapàgina següent de lassistent,podem posar un nom alcalendari, un color perdiferenciar les cites i si volemque es mostrin les alertes.● Les tasques són semblants ales cites, però no han destarlligades per força a una data ihora, i no apareixeran en elcalendari, sinó en el quadrede tasques que teniu a sota alesquerra:
 18. 18. Eines de lagenda electronica● Per crear una tasca es pot fer des del menúFitxer i triant lopció corresponent, o bé desde la barra deines amb el botó Nova tasca.Obtindrem una finestra com aquesta:

×