Prednosti Internet promocije putem portala za nekretnine

 • 1,230 views
Uploaded on

Predavanje prof. Dragana Varagića na temu promocije nekretnina na interenetu održanog u Privrednoj komori Srbije pod medijskim pokroviteljstvom Magazina NekretnineSrbije.biz

Predavanje prof. Dragana Varagića na temu promocije nekretnina na interenetu održanog u Privrednoj komori Srbije pod medijskim pokroviteljstvom Magazina NekretnineSrbije.biz

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
No Downloads

Views

Total Views
1,230
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
1
Likes
1

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Seminar: Upotreba IKT I e-poslovanja u sektoru prodaje nekretnina Prednosti Internet promocije putem portala za nekretnine Dragan Varagić, E-business konsultant www.draganvaragic.com, www.probjave.com
 • 2. PKS Da li vas ne interesuju vaši upiti za nekretnine?  “Mi imamo naš Web sajt i to nam je sasvim dovoljno.”  “Ah, još jedan portal za nekretnine. Ne, nismo zainteresovani?”  “Ne interesuju nas upiti za nekretnine sa vašeg sajta, imamo ih sasvim dovoljno”!!!!
 • 3. PKS Povećanje prodaje nekretnina Vs. dodatni posao  Koliko je potrebno ostvariti kontakata da bi se prodala jedna kuća, stan...?  Da li agencije za nekretnine mogu da dozvole sebi isključivanje telefona u radno vreme?  Da nije možda najveći problem to što zaposleni ne žele dodatni posao (dodavanje nekretnina i praćenje rezultata na većem broju sajtova)?  Da li vlasnici agencija znaju šta sve zaposleni ne žele da rade, a trebalo bi zbog povećanja prodaje?
 • 4. PKS Posećenost sajtova i Internet oglašavanje u Srbiji  Najposećeniji sajtovi u Srbiji imaju preko 300.000 posetilaca mesečno.  Najposećeniji portali za nekretnine imaju preko 2.000 do 3.000 posetilaca dnevno.  Najposećeniji sajtovi u Srbiji sigurno ne okupljaju više potencijalnih kupaca nekretnina!
 • 5. PKS Primer: Saveti za oglašavanje nekretnina u SAD  Postavljanje Agencija i njihovih nekretnina u online listinge nekretnina.  Baner i tekstualno oglašavanje na sajtovima u vezi sa nekretninama.  Prijavljivanje sajta agencije na pretraživače i direktorijume.  Korišćenje e-mail komunikacije.  Postojanje sopstvenog sajta agencije za nekretnine. www.internationalrealestatefederation.com
 • 6. PKS Klasični oglasnici Vs. e-servisi za nekretnine  Efekti klasičnih oglasnika su i dalje veći u odnosu na online servise.  Online servisi za nekretnine donose značajnije veće efekte u odnosu na cenu oglašavanja u njima.  Cena oglašavanja u online servisima za nekretnine dozvoljava istovremeno oglašavanje na onim servisima koji donose najbolje efekte.
 • 7. PKS Besplatni Vs. plaćeni e-servisi za nekretnine  Plaćeni e-servisi za nekretnine imaju veću obavezu da donesu efekte (klijenti neće plaćati oglašavanje ako nema efekata).  Samo u slučaju kada besplatni online servisi za nekretnine imaju prihod na drugom mestu, onda mogu ulagati značajnija sredstva za promociju servisa.  Agencija svakako može isprobati besplatne servise, a svi plaćeni servisi daju besplatan promotivni period. Upoređivanje efekata servisa daje odgovor na pitanje koje sve portale za nekretnine treba koristiti.
 • 8. PKS Online servisi za nekretnine – Zaključak  Da li možda zaposleni u agenciji “umanjuju” efekte online oglašavanja zbog dodatnog posla koji se njima nameće?  Internet oglašavanje u Srbiji donosi sve ozbiljnije efekte, i cena oglašavanja dozvoljava korišćenje većeg broja online servisa za nekretnine.  Najjednostavniji način odabira online servisa za oglašavanje jeste procena kakve efekte donosi pojedinačni servis – Malo utrošenog vremena može da donese značajno poboljšanje efekata!
 • 9. Pitajte… dragan@varagic.com dragan@varagic.com