Manual gestors de continguts

503 views

Published on

Manual per a gestors de continguts

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
503
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
41
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Manual gestors de continguts

 1. 1. Manual per a Gestors de Continguts de la Web de la UGT de Catalunya
 2. 2. ¿Com introduir un contingut nou a la web? Primer pas: entrar registrat al portal S’ha d’accedir al portal www.ugtcatalunya.org i cal introduir l’usuari i la clau a la part superior esquerra, a l’àrea de registre. Cal que ho emplenis en minúscules. Segon pas: anar-hi a l’apartat de Gestió de continguts Un cop has entrat tindràs dues opcions més al menú de l’esquerra, una d’elles és l’opció d’Administració.
 3. 3. Cal fer-li un clic per a que apareixien les opcions d’administració, en aquest cas hem de seleccionar un cop carregui de nou tot el menú, l’opció de Gestió de continguts Tercer pas: fer ús del selector de seccions i el cercador intern de continguts Un cop hem seleccionat l’opció de “Gestió de continguts” carregarà un “diàleg” amb les opcions de gestió de continguts, un selector de seccions, un cercador de notícies i un llistat de notícies publicades. A més de l’opció de noves notícies.
 4. 4. Les opcions de “Seccions” et permet anar a totes les seccions (apartats) on tens possibilitats de publicar continguts, fent clic damunt del selector pots escollir en quina secció vols inserir el contingut. L’opció de “cercador de continguts” et permet introduir una paraula que aparegui al títol i després clicar al botó “submit”, i al llistat de notícies de sota es carregaran els continguts que al seu títol hi tinguin aquesta paraula i serà més senzill trobar el contingut que volem editar o esborrar. A les opcions d’edició tenim a cada noticia l’opció d’Editar (amb la lletra E) que ens enviarà al menú de creació de noticies (però amb els continguts que ja hi tingui), l’esBorrar la noticia (ens preguntarà primer si estem segurs) i l’apartat de gestió de comentaris (WL) que podrem esborrar els comentaris que ens hi deixin i no respectin els criteris del portal. Quart pas: crear una nova noticia A la part inferior del llistat de notícies tenim una opció “Crear nova notícia”, aquesta opció ens serveix per a crear-hi un nou contingut (siguin quin sigui el tipus). Fent clic a aquest apartat carregarà un formulari per a emplenar amb els continguts que tindrà la noticia, document etc... que volem crear. Aquest formulari hi té varies parts, la primera i més important consta dels següents subapartats
 5. 5. El títol de la noticia (o contingut) sempre l’hem d’emplenar, sense ell no carregarà a la web cap títol on fer un enllaç que carregui tot el contingut. Cal que sigui el més curt possible. Els apartats de subtítol o paraules clau ens ha de servir per ajudar-nos a la recerca del contingut un cop estigui publicat. A l’apartat Autor, sortirà el nom del gestor de continguts que crea aquest contingut, cal que sigui substituït per la font en el cas que sigui informació treta d’un altre portal web o per l’autor del document o arxius que volem pujar a la web. El resum de la noticia ens permet fer unes poques línies, hi ha alguns tipus de continguts (com els destacats) que hi fan ús d’aquest resum, d’altres no. El cos de la noticia és on ficarem el contingut principal, aquest juntament amb el títol és d’obligació que tingui algun tipus d’informació. Aquí és on ficarem el cos de la noticia si fiquem la noticia, una explicació dels documents que volem adjuntar, una presentació si es tracta d’un debat, etc... El rang de dates d’activitat ens permet posar en quin període de temps no volem que el contingut sigui actiu, si posem una data d’inici, per exemple, el 31/02/2006 fins a l’ 1 de març no sortiria publicat, si posem una data de finalització, per exemple el 01/06/2006, sortirà publicat aquest contingut fins el
 6. 6. dia 31 de maig del 2006. Ens serveix per a quant volem introduir actes d’agenda que tenen un dia que volem que es despubliquin automàticament. La segona part del formulari inclou informació per a continguts tipus agenda En “data tipus agenda” es pot incloure la data que després sortirà a l’apartat agenda, i és també important per als continguts tipus “avui” ja que sortiran publicats només el dia que indiqui aquest valor. “Ubicació tipus agenda” només serveix per especificar l’hora que sortirà als continguts tipus “Avui” tal i com indica el següent gràfic: La tercera part del formulari permet gestionar els continguts addicionals com pot ser enllaços, imatges, arxius adjunts, Per poder introduir enllaços cal emplenar la part que posa URL (amb tot el http://www.) de la direcció web que volem inserir, i posar a la descripció un nom
 7. 7. per a l’enllaç (és important posar sempre descripció ja que sense ella l’enllaç no pot posar-se en cap lloc, això també és important per a l’adjunció de nous documents). Es pot posar una imatge al contingut, petita de 100x100 píxels (qualsevol més o menys quadrada serveix), en format jpg, gif o png. Es fa com l’adjunció d’un document amb el gestor de correu. També es pot insertar un arxiu o document en qualsevol format. Es fa com l’adjunció d’un document amb el gestor de correu. Un cop marcat tots els continguts addicionals que volem pujar i tenim tots els continguts estendards ja introduïts (títol, cos del contingut, dates d’activitat, etc...) podem gravar el contingut fent clic al següent botó que es troba just a sota del formulari de continguts addicionals: Un cop gravada es pot introduir més enllaços i més documents de la mateixa manera que hem indicat i tornant a gravar amb el botó. Cal recordar que el límit dels arxius és d’1 Mega. Si es vol eliminar un document, una imatge o un enllaç ja insertat al costat de la descripció hi apareix un botó amb una X, polsar-ho equival a esborrar del contingut el document o imatge addicional. Quart pas: crear una nova noticia Un cop hem gravat tots els continguts hem de fer la publicació d’aquests, a la part final del formulari d’inserció de notícies tenim la part de publicació En aquest apartat tenim la secció on volem publicar, i el botó de nova secció. Amb aquest formulari podem editar un mateix contingut per tal que aparegui a més d’un apartat o secció de la web. Per poder publicar el primer que farem és publicar-ho a l’apartat on l’hem inserit, es fa polsant la lletra E. Amb aquesta acció es carregarà un Pop-up.
 8. 8. En aquest POP-UP podem seleccionar la categoria de la secció on volem que aparegui el contingut, podem fer que aparegui en múltiples categories de la mateixa secció marcant-les, per fer-la publicables, anirem a Visible i la marquem. L’apartat “Posició” cal que tingui un valor d’1 SEMPRE a excepció dels continguts tipus agenda que han de tenir el valor ANY-MES-DIA, per exemple un acte del 8 de gener del 2006 ha de tenir el valor 060108, amb això fem que s’ordeni per data de realització, un acte del 10 de novembre del 2005 tindria 051110. Un cop hem emplenat les dades bàsiques de publicació (hem d’ignorar la resta d’opcions ja que no es troben habilitades) fem clic al botó d’”Acceptar” i automàticament es publicarà al portal el nostre contingut a la secció i categories que hem escollit. El POP-UP es tancarà i tornarà a carregar tot el formulari per poder continuant editant-lo. Per publicar en més d’una categoria seleccionem a l’apartat de “Seccions” del formulari el botó “Nova secció” i s’obrirà un altre cop un Pop-up amb un selector de seccions.
 9. 9. En aquest selector podem escollir entre les seccions que hi tenim drets i on encara no hem publicat aquest contingut, un cop seleccionat es carrega el formulari anterior amb les opcions de categories on volem publicar-hi. La regla de “Visible” i de “Posició” també s’apliquen en aquest cas. Un cop publicat el contingut en totes les seccions on volem que aparegui, podem tornar per poder introduir de nous o desconnectar, clicant el botó de “Tornar” al final del tot del formulari.

×