Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mosolyogj 12 churcill

228 views

Published on

Published in: News & Politics
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mosolyogj 12 churcill

 1. 1. Mosolyogj 12. Winston Churchill
 2. 2. Winston Churchill szellemes mondásainak se vége, se hossza. Parlamenti ellenfeleit is gyakran a gúny eszközével késztette meghátrálásra. A londoni parlamentben ezt mondta egyszer: „- A tiszteletre méltó lord beszéde jó és új volt. De ahol jó volt, ott nem volt új, és ahol új volt, ott  nem volt jó.” * „Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint mikor rálőnek az emberre, de nem találják el.” * „Értelmetlen azt mondani: minden tőlem telhetőt megteszek. Azt kell tenned ugyanis, amit a helyzet megkövetel.”
 3. 3. „Nem csak ahhoz kell bátorság, hogy az ember kiálljon és beszéljen, hanem ahhoz is, hogy leüljön és meghallgassa a másikat”
 4. 4. „Rengeteg hazugság van a világon és a legrosszabb benne az, hogy a fele igaz.” * ”A hazugság már félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza.” * „Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd,hogy a bolondoknak is lehet igazuk.” * „Amikor a sasok hallgatnak, a papagájok kezdenek fecsegni.”
 5. 5. „Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam.”
 6. 6. „A nagyság és a jóság csak ritkán találkozik egy emberben.” * „A legnagyobb dolgok mindig egyszerűek, és egyetlen szóval ki lehet fejezni őket. Szabadság. Igazság. Becsület. Kötelesség. Irgalom. Remény.” * "Mindig bölcs dolog előre nézni; de nehéz messzebbre tekinteni, mint ameddig ellátunk.„ * ”A kimondatlan szavaknak a mesterei vagyunk, míg a véletlenül kiejtetteknek a szolgái.”
 7. 7. "A történelem kegyes lesz hozzám, mert szándékomban áll átírni."
 8. 8. ”A történelmet a győztesek írják.” * ”Ez nem a könnyed kényelem ideje. Ez a merészség és kitartás ideje.” * ”Az USA mindig helyes módon cselekszik, miután minden más alternatívát kimerített már.” * "Nem neheztelek a bírálatért még akkor sem, ha a hangsúly kedvéért pillanatnyilag eltér a valóságtól."
 9. 9. Miért vesztette el Hitler a háborút? - Mert az olló üti a papírt !
 10. 10. "Abból élünk, amit kapunk, de az éltet minket, amit adunk.„ * "Kész vagyok a teremtővel való találkozásra. Hogy a Teremtő felkészült-e erre a megpróbáltatásra, az más kérdés." * "Ez nem a vég. Nem is a vég kezdete. De talán ez a kezdet vége.”
 11. 11. "A golfozás az a sport, ahol egy igen kicsi labdát egy még kisebb lyukba továbbítanak a célra tökéletesen alkalmatlan eszközzel."
 12. 12. ”Egy politikusnak meg kell tudnia mondani, hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben. És később meg kell tudnia magyarázni hogy ezek miért nem történtek meg.” * ”Nincs olyan, hogy közvélemény. Csak közzétett vélemény van.” * ”Sosem féltem a tettektől, csak a tehetetlenségtől.”
 13. 13. ”Tízezer szabállyal a jog tekintélyét rombolod le.”
 14. 14. "Sose bízz az olyan emberben, aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hozhat fel mentségére.„ * "Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben." * "Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget."
 15. 15. Szép napokat, Vidám hetet! Vidám hetet!

×