SlideShare a Scribd company logo
1 of 13
Битката заврши Блогови : Новинарство 2 . 0  . Центар за нови медиуми ,[object Object]
Блогови vs. Новинарство
Што е блог? Структура ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],Блогови vs. Новинарство
Блогосфера  ширење на заедницата ,[object Object],[object Object],Блогови vs. Новинарство
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],И нформации и вести граѓани новинари / citizen journalist s граѓански медиуми / citizen media   партиципативно новинарство / participatory journalism  партиципативни медиуми / participatory media Блогови vs. Новинарство
Н овите медиуми не се:  ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],блоговите се нова форма на новинарство  некои блогови ,  понекогаш, објавуваат новинарски содржини  Блогови vs. Новинарство
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],Различн и вредности ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],Блогови vs. Новинарство
 
Блогови vs. Новинарство Мејнстрим  медиуми  филтрирај потоа објави Блогосфера   објави  потоа  филтрирај
Трендови  • • • потреба од нов речник за термините: „ публика” „консум а т ор и”, „гледачи” и „читатели”  губење на ексклузивната контрола на новинарите  блогерите ги предизвикуваат клучните принципи и идеи на мејнстрим новинарите
Придобивки од блоговите ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Битката заврши блоговите не се противници туку се составен дел од новиот медиумски екосистем
Благодарам за вниманието _______________________________ [email_address] http://komunikacii.net

More Related Content

More from Darko Buldioski (9)

Web 2.0 / Social Media
Web 2.0 / Social MediaWeb 2.0 / Social Media
Web 2.0 / Social Media
 
Twitter 101
Twitter 101Twitter 101
Twitter 101
 
Internet aplikacii razvoj marketig
Internet aplikacii razvoj marketigInternet aplikacii razvoj marketig
Internet aplikacii razvoj marketig
 
Internet Marketing In Macedonia
Internet Marketing In MacedoniaInternet Marketing In Macedonia
Internet Marketing In Macedonia
 
Time.Mk
Time.MkTime.Mk
Time.Mk
 
Internet Chance and Challenge Perspectives of Participation in Society
Internet Chance and ChallengePerspectives of Participation in SocietyInternet Chance and ChallengePerspectives of Participation in Society
Internet Chance and Challenge Perspectives of Participation in Society
 
Blogosphere in Macedonia
Blogosphere in MacedoniaBlogosphere in Macedonia
Blogosphere in Macedonia
 
Pak
PakPak
Pak
 
DLD Servey Results
DLD Servey ResultsDLD Servey Results
DLD Servey Results
 

Blogs vs Journalism

 • 1.
 • 2. Блогови vs. Новинарство
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8.  
 • 9. Блогови vs. Новинарство Мејнстрим медиуми филтрирај потоа објави Блогосфера објави потоа филтрирај
 • 10. Трендови • • • потреба од нов речник за термините: „ публика” „консум а т ор и”, „гледачи” и „читатели” губење на ексклузивната контрола на новинарите блогерите ги предизвикуваат клучните принципи и идеи на мејнстрим новинарите
 • 11.
 • 12. Битката заврши блоговите не се противници туку се составен дел од новиот медиумски екосистем
 • 13. Благодарам за вниманието _______________________________ [email_address] http://komunikacii.net