SlideShare a Scribd company logo
1 of 1
Download to read offline
Црна Гора
Косово
Албанија
Хрватска
Босна и
Херцеговина
Северна
Македонија
Од 30 март 2020 до 31 мај 2021 беа донирани вкупно
EUR 71.803.845 за да се отстранат штетните ефекти на
коронавирусот во Западен Балкан.
Србија
Во Србија, Црна Гора, Косово, Албанија и Северна Македонија,
локалната и националната влада добија најголема
поддршка, додека во Хрватска и Босна и Херцеговина,
институциите беа најмногу поддржани приматели на донации.
Примачи
Поддржано од
Имплементирано од givingbalkans.org
Одговоротнафилантропијата
конКОВИД-19
35,4%
4,5%
44,2%
13,9%
2,1%
46,7%
19,9%
18,5%
14,2%
0,5%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
70,4%
9,5%
7,5%
12,3%
0,2%
58,2%
0,2%
35,1%
6,6%
0,0%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
52,3%
5,5%
39,8%
2,3%
0,1%
64,1%
17,0%
9,3%
8,9%
0,7%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
17,4%
1,4%
76,2%
4,5%
0,5%
20,8%
12,1%
45,0%
19,4%
2,7%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
3,3%
34,7%
35,1%
26,3%
0,6%
17,2%
23,0%
52,7%
6,3%
0,8%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
9,8%
28,9%
50,7%
10,5%
0,1%
20,4%
32,7%
27,4%
18,6%
0,9%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]
33,7%
2,3%
61,9%
0,6%
1,5%
38,9%
12,4%
35,0%
12,7%
1,0%
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирани случаи]
Институции
Поединци или фамилии
Локални и национални власти
Непрофитни организации
Разно
[% на регистрирана сума]

More Related Content

More from Catalyst Balkans

Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Kosovo 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Giving Serbia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Serbia 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Serbia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Serbia 2021 - Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021Catalyst Balkans
 
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијата
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијатаСеверна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијата
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијатаCatalyst Balkans
 
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving North Macedonia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Montenegro 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalaza
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalazaCrna Gora daruje 2021 - Rezime nalaza
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalazaCatalyst Balkans
 
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvu
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvuCrna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvu
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvuCatalyst Balkans
 
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalaza
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalazaHrvatska daruje 2021 - sažetak nalaza
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalazaCatalyst Balkans
 
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of Philanthropy
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of PhilanthropyGiving Croatia 2021 - Annual Report on the State of Philanthropy
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of PhilanthropyCatalyst Balkans
 
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropije
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropijeHrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropije
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropijeCatalyst Balkans
 
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropije
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropijeSrbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropije
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropijeCatalyst Balkans
 
„Lokalne fondacije u Srbiji”
„Lokalne fondacije u Srbiji”„Lokalne fondacije u Srbiji”
„Lokalne fondacije u Srbiji”Catalyst Balkans
 
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...Catalyst Balkans
 
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...Catalyst Balkans
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standarda
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standardaGlobalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standarda
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standardaCatalyst Balkans
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockice
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockiceGlobalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockice
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockiceCatalyst Balkans
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Flajer
Globalni standardi za odgovornost OCD | FlajerGlobalni standardi za odgovornost OCD | Flajer
Globalni standardi za odgovornost OCD | FlajerCatalyst Balkans
 
Globalni standardi za odgovornost OCD
Globalni standardi za odgovornost OCDGlobalni standardi za odgovornost OCD
Globalni standardi za odgovornost OCDCatalyst Balkans
 

More from Catalyst Balkans (20)

Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Bosnia and Herzegovina 2021 - Report on the State of Philanthropy
 
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Kosovo 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Kosovo 2021 - Report on the State of Philanthropy
 
Giving Serbia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Serbia 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Serbia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Serbia 2021 - Report on the State of Philanthropy
 
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021
Maqedonia e Veriut Dhuron – Raporti për gjendjen e filantropisë 2021
 
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијата
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијатаСеверна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијата
Северна Македонија донира 2021 – извештај за состојбата на филантропијата
 
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving North Macedonia 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving North Macedonia 2021 - Report on the State of Philanthropy
 
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of PhilanthropyGiving Montenegro 2021 - Report on the State of Philanthropy
Giving Montenegro 2021 - Report on the State of Philanthropy
 
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalaza
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalazaCrna Gora daruje 2021 - Rezime nalaza
Crna Gora daruje 2021 - Rezime nalaza
 
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvu
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvuCrna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvu
Crna Gora Daruje 2021 - Izvještaj o dobročinstvu
 
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalaza
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalazaHrvatska daruje 2021 - sažetak nalaza
Hrvatska daruje 2021 - sažetak nalaza
 
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of Philanthropy
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of PhilanthropyGiving Croatia 2021 - Annual Report on the State of Philanthropy
Giving Croatia 2021 - Annual Report on the State of Philanthropy
 
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropije
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropijeHrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropije
Hrvatska daruje 2021: Izvješće o stanju filantropije
 
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropije
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropijeSrbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropije
Srbija Daruje 2021 - izveštaj o stanju filantropije
 
„Lokalne fondacije u Srbiji”
„Lokalne fondacije u Srbiji”„Lokalne fondacije u Srbiji”
„Lokalne fondacije u Srbiji”
 
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...
Ka općem dobru - Početna analiza percepcija pravno-institucionalnog okvira u ...
 
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...
Ka općem dobru - Početna analiza zakonskog okvira u Bosni i Hercegovini u obl...
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standarda
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standardaGlobalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standarda
Globalni standardi za odgovornost OCD | Uputstva za primenu standarda
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockice
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockiceGlobalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockice
Globalni standardi za odgovornost OCD | Dinamične kockice
 
Globalni standardi za odgovornost OCD | Flajer
Globalni standardi za odgovornost OCD | FlajerGlobalni standardi za odgovornost OCD | Flajer
Globalni standardi za odgovornost OCD | Flajer
 
Globalni standardi za odgovornost OCD
Globalni standardi za odgovornost OCDGlobalni standardi za odgovornost OCD
Globalni standardi za odgovornost OCD
 

Одговорот на филантропијата кон КОВИД-19 (Примачи)

  • 1. Црна Гора Косово Албанија Хрватска Босна и Херцеговина Северна Македонија Од 30 март 2020 до 31 мај 2021 беа донирани вкупно EUR 71.803.845 за да се отстранат штетните ефекти на коронавирусот во Западен Балкан. Србија Во Србија, Црна Гора, Косово, Албанија и Северна Македонија, локалната и националната влада добија најголема поддршка, додека во Хрватска и Босна и Херцеговина, институциите беа најмногу поддржани приматели на донации. Примачи Поддржано од Имплементирано од givingbalkans.org Одговоротнафилантропијата конКОВИД-19 35,4% 4,5% 44,2% 13,9% 2,1% 46,7% 19,9% 18,5% 14,2% 0,5% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] 70,4% 9,5% 7,5% 12,3% 0,2% 58,2% 0,2% 35,1% 6,6% 0,0% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] 52,3% 5,5% 39,8% 2,3% 0,1% 64,1% 17,0% 9,3% 8,9% 0,7% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] 17,4% 1,4% 76,2% 4,5% 0,5% 20,8% 12,1% 45,0% 19,4% 2,7% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] 3,3% 34,7% 35,1% 26,3% 0,6% 17,2% 23,0% 52,7% 6,3% 0,8% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] 9,8% 28,9% 50,7% 10,5% 0,1% 20,4% 32,7% 27,4% 18,6% 0,9% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума] 33,7% 2,3% 61,9% 0,6% 1,5% 38,9% 12,4% 35,0% 12,7% 1,0% Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирани случаи] Институции Поединци или фамилии Локални и национални власти Непрофитни организации Разно [% на регистрирана сума]