Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Cases romanes i gregues acabat per fi

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Domus
Domus
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 11 Ad
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Cases romanes i gregues acabat per fi

  1. 1. La casa grega està poc decorada i amb pocs mobles; pot ser de 1 o 2 pisos, al costat de l’entrada hi ha una habitació petita per el porter, també hi ha una altra entrada que dona a la botiga.
  2. 2. Passant per la entrada principal et porta fins al pati, al mig de la casa, i al voltant hi ha diferents habitacions com per exemple la sala dels banquets, els grecs estaven aficionats a celebrar banquets, en una taula llarga i gran, i ajaguts al terra, mentre els músics i ballarines feien un espectacle per entretenir-los.
  3. 3. Una altra habitació de la casa es el gineceu, a on les dones es passaven la majoria del temps allí sense sortir, també hi havien mes habitacions distribuïdes per la casa com per exemple el bany, el magatzem, la cuina, el dormitori i la latrina.
  4. 4. La casa romana fou l'habitacle(una bogeria interior) típic de l’antiga Roma, ben conegut mercès a l'anomenada Casa del Meandre , que es considerava el tipus de casa urbana habitual durant la República i l’Imperi, a diferència de les vil·les.
  5. 5. Habitatges situats fora de les muralles de la ciutat, o al mig del camp, on disposaven d'espais annexos per a les feines agrícoles.
  6. 6. De tota manera, la seva mida i els luxes varien molt segons les possibilitats de cada família, com es pot observar a Pompeià, on gairebé totes les cases pertanyen a aquesta tipologia, ja que es tractava d'una ciutat residencial dels patricis, la gent benestant de Roma. Les classes pobres vivien en cases de pisos anomenades insulae.
  7. 7. Preferim la casa grega, perquè tot està mes elaborat, perquè hi havia mes estàtues, un pati més gran, perquè hi havia una tenda, hi havia un petit santuari
  8. 8. Laia Martí Alba Luelmo Dolos Sabaté Iroma

×