Secoel

391 views

Published on

Seguretat en el comerç electrònic

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
391
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Secoel

 1. 2. Introducció Avantatges 1-Desapareixien els límits geogràfics 2-L'empresa oberta 24 hores/ 365 dies 3-La inversió i els costos suposen la meitat dels del comerç tradicional 4-No importa com eres de gran, per a poder accedir a la xarxa Inconvenient La seguretat en la xarxa Què és el comerç electrònic? Tota activitat d'intercanvi comercial realitzada a través de mitjans informàtics.
 2. 3. <ul><li>Coneixement general dels sistemes de seguretat en transaccions comercials </li></ul><ul><li>Adquirir confiança en transaccions comercials </li></ul><ul><li>Distingir diferents sistemes de pagament, </li></ul><ul><li>Identificar legislació aplicable </li></ul><ul><li>Conèixer importància de prendre mesures de seguretat </li></ul>Objectius de l'estudi Sistemes de Seguretat SHTTP: Secure hypertext transfer protocol, Modificació del protocol HTPP per a establir comunicacions segures. (Premi aquí per més informació).
 3. 4. SET: Secure Electronic Transaction, Protocol per autentificar totes les parts implicades en les transaccions econòmiques. (premi aquí per més informació) SSL: Secure Socket Layer, Sistema creat per Nescape communications el qual mitjançant algoritmes criptogràfics, xifre els la informació transmesa per la xarxa. (premi aquí per més informació).
 4. 5. VPN: Virtual private Network , sistema que permet conectar equips remots a una xarxa local utilitzant la xarxa pública. (Premeu aquí per més informació). CERTIFICATE AUTHORITES SEGELL DE QUALITAT L’Associació per a la Promoció de les Tecnologies de la Informació i el Comerç Electrònic (APTICE) ha creat el segell de qualitat AGACE per al comerç electrònic, que garanteix el compliment dels estàndards tècnics i jurídics del codi de conducta APTICE per empreses que utilitzin la xarxa d’internet per a oferir els seus serveis. El segell acredita que l’entitat certificada i les seves pràctiques comercials són objecte d’examen i seguiment per AGACE . El segell de qualitat consisteix en un logotip que s’introdueix en la pàgina web de l’entitat certificada. CERTIFICAT ELECTRÒNIC Un certificat electrònic és l’acreditació per una entitat de que una clau pública es correspon realment a la identificació de l’usuari. El certificat va signat digitalment per l’entitat que l’emet.
 5. 6. <ul><li>FIREWALL </li></ul><ul><li>Els firewalls o també anomenats tallafocs són sistemes de seguretat utilitzats per separar una màquina o una subxarxa de la resta de la xarxa per protegir-la d’intrusions externes que puguin suposar una amenaça a la seguretat. </li></ul>TPV VIRTUAL TPVV (Terminal Punt de Venda Virtual) o també coneguts com caixers virtuals. El TPV Virtual és el sistema més segur per a la utilització de les targetes de crèdit en internet. Aquest sistema garanteix que les dades de la targeta viatjaran encriptades directament del comprador al banc intermediari, però no seran conegudes pel venedor.
 6. 7. <ul><li>ALTRES COMPLEMENTS DE SEGURETAT </li></ul><ul><li>VIRUS I ANTIVIRUS </li></ul><ul><li>Els virus informàtics són programes que s’introdueixen en l’ordinador per executar en ell accions no desitjades per usuaris habituals. </li></ul><ul><li>FIRMES DIGITALS </li></ul><ul><li>Les firmes digitals són un conjunt de dades en forma electrònica, annexes a altres dades electròniques utilitzades com a mitjà per a identificar formalment a l’autor del document. </li></ul><ul><li>SEGURETAT PROPORCIONADA PER ENTITATS BANCÀRIES </li></ul><ul><li>Sistema CaixaProtect , el qual consisteix a avisar via SMS al client, sempre que es realitzi una transacció amb la seva targeta de crèdit via Internet o transaccions importants via convencional, poden així el client, detectar i denunciar el frau immediatament i poder anular el pagament. </li></ul>
 7. 8. Entitats mediadores <ul><li>Sumistren el necessari per fer les transaccions entre compradors i venedors. </li></ul><ul><li>Webpay plus Només està operatiu per a empresses Xilenes, els costos són molt elevats i per tant, no és recomanable. (Premi aquí per a més informació). </li></ul><ul><li>Paypal Té molt d'èxit degut a Ebay, els costos són molt baixos o nuls, té una operativitat mundial i fa d'intermediari entre les disputes que puguin sorgir. (Premi aquí per a més informació). </li></ul><ul><li>Mobipay Producte de nacionalitat Espanyola, recolzat pels operadors de telefonia i entitats bancàries, els costos són mínims (0,08€) i té elevades possibilitats comercials. (Premi aquí per a més informació). </li></ul>
 8. 9. Legislació Legislació Comunitària Directiva 1999/93/CE Directiva 2000/31/CE Legislació Espanyola Llei 34/2002 Llei 59/2003 Llei 32/2003 Reial decret 1906/1999 Llei Orgànica 15/1999 Reial decret 994/1999 *(per més informació premi la norma que vulgui veure)
 9. 10. Consells per a unes bones transaccions electròniques. <ul><li>NO RESPONDRE FALSOS MAILS DE LA NOSTRA ENTITAT BANCARIA </li></ul><ul><li>CERQUI AL NAVEGADOR PAGINES “https” </li></ul><ul><li>NO UTILITZI CIBERCAFÈS PER COMPRAR O OPERAR A LA XARXA </li></ul><ul><li>INSTAL·LAR I ACTUALITZAR ANTIVIRUS </li></ul>Conclusions L'augment del comerç electrònic, ha obligat a implantar mesures de seguretat per assegurar tant als usuaris com a les empresses i a les entitats bancàries. El frau existeix des de l'existència de l'home, per tant, es fa necessària la implantació de mesures de seguretat per evitar-lo. No gens menys, els estats han promulgat normes per a regular aquest comerç i intentar evitar accions fraudulentes. Seguint uns consells bàsics evitarem ser víctimes inconscients.
 10. 11. PREGUNTES PER A DEBATRE 1- Ús sentiu segurs/es al realitzar compres per Internet? 2- Creieu que les entitats mediadores poden ajudar-nos a no ser víctimes de possibles fraus o en contra, poden afavorir-ho? 3- Heu sofert algun frau en transaccions per Internet? Si és que sí, s'ha resolt satisfactòriament? A quin òrgan heu reclamant? Gràcies per la vostra atenció, Atentament: Damià Alzamora, Sonia Lorenzo, Josep Torrent i Vicente Salom.

×