Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Marseille

558 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Marseille

 1. 1. MAR SE ILLECapitale culturelle de lAnnée 2013 PAUL CRISTODOULOU
 2. 2. PETITEHISTOIRE…
 3. 3.  Η πόλη της Μασσαλίας  Σύμφωνα με θρύλους, ιδρύθηκε από Έλληνες ο Πρωτέας είχε φύγει Φωκαείς το 600 π.Χ από την πατρίδα του Φώκαια προκειμένου να ανακαλύψει στην Μεσόγειο θέσεις κατάλληλες για την ίδρυση εμπορικών κόμβων
 4. 4.  Η Μασσαλία εξελίχθηκε σύντομα σε μεγάλη εμπορική αποικία, και ήταν η πρώτη πόλη - κράτος της αρχαίας Ελλάδας στο σημερινό πια Γαλλικό έδαφος
 5. 5. QUELQUESINFORMATION S…
 6. 6. ΗΜασσαλία είναι ησημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας καιη τρίτη σημαντικότερη(ως λιμάνι) τηςΕυρώπης. Βρίσκεταιστον κόλπο της Λυών,στην Δυτική Μεσόγειο
 7. 7. ΗΜασσαλίαβρίσκεται σευψόμετρο 12μέτρων πάνω απότην επιφάνεια τηςθάλασσας.Ανατολικά τηςπόλης βρίσκονται οιεκβολές τουποταμού Ροδανού.
 8. 8. ΚΛΙΜΑ Έχει ήπιο μεσογειακό κλίμα πουχαρακτηρίζει τα νότια παράλια τηςΕυρώπης, με 10 βαθμούς μέσον όροτους χειμερινούς μήνες, και 30βαθμούς τους θερινούς.
 9. 9. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑH οικονομία της Μασσαλίας βασίζεται κατά κύριο λόγο στο λιμάνι της, το μεγαλύτερο της Γαλλίας και της Μεσογείου και τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης Στην θέση του παλιού λιμανιού βρίσκονται σήμερα καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μαρίνες και ιχθυοπωλεία.
 10. 10.  Το αεροδρόμιο Μαρινιάν της πόλης είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Γαλλία Η Μασσαλία διαθέτει άριστο οδικό δίκτυο. Η ευρύτερη μητρόπολη φιλοξενεί χιλιάδες εταιρείες, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι μικρές βιομηχανίες.
 11. 11. ΘΡΗΣΚΕΙΑ
 12. 12. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Είναι φημισμένο κέντρο τεχνών, πολιτισμού και μουσικής. Κατέχει ιστορικό και ναυτικό μουσείο, 5 μεγάλες αίθουσες τέχνης, αναρίθμητες καφετέριες, σινεμά, εστιατόρια. Η Μασσαλία είναι επίσης κέντρο της μουσικής χιπ χοπ.
 13. 13. Οεθνικός ύμνος τηςΓαλλίας, η«Μασσαλιώτιδα», πήρετο όνομά του από τουςΜασσαλιώτεςστρατιώτες πουτραγουδούσαν τονύμνο αυτό στουςδρόμους του Παρισιού.
 14. 14. FAIRE DUTOURISME
 15. 15. L’ OPERA DE MARSEILLE Η Όπερα της Μασσαλίας είναι βρίσκεται στην περιοχή των θεάτρων της πόλης, που δεν απέχει πολύ από το Παλιό Λιμάνι.Tα εγκαίνια έγιναν  H κατασκευή τηςστις 31 Οκτωβρίου άρχισε στις 14 Ιουλίου1787. 1786 από τον Monsieur de La Tour
 16. 16. LES CALANQUES (ΟΙ ΚΟΛΠΙΣΚΟΙ)  Οικολπίσκοι της Μασσαλίας εκτείνονται σε πάνω από είκοσι χιλιόμετρα των ακτών της Μεσογείου μεταξύ του χωριού Goudes (περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης τηςπου βρίσκεται κοντά Μασσαλίας), και τηνστις εκβολές του πόλη της Cassis πουΡοδανού.
 17. 17.  Είναιένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία στη Γαλλία, και ένα μεγάλο μέρος των φυσικών πόρων και των αθλητικών δραστηριοτήτων για εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
 18. 18. MARSEILLECATHEDRAL Ο καθεδρικός ναός ή Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε (Major) θυμίζει Ανατολή από το ρωμαϊκό- βυζαντινό στυλ του και είναι ο καθεδρικός ναός της Μασσαλίας.
 19. 19.  Χτίστηκεκατά το δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα, μεταξύ 1852 και 1893.
 20. 20. CHATEAU D’ IF  Τοchateau d’ If είναι μια οχύρωση που χτίστηκε με εντολή του βασιλιά Φραγκίσκου Α’, μεταξύ 1527 και 1529 σε ένα νησί του αρχιπελάγους του Friul, κοντά στα νησιά Ratonneau και Pomègues .
 21. 21.  Χρησίμευσε ως φυλακή για 400 χρόνια.  Έγινε διάσημο από το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά (Alexandre Dumas), Ο Alexandre Dumas Κόμης του Μόντε ΚρίστοΟρίστηκε ως  Eίναι ένα από τα πιοιστορικό μνημείο πολυσύχναστα σημείαστις 7 Ιουλίου του της πόλης της1926. Μασσαλίας. 
 22. 22. NOTRE DAME DE LA GARDE Η Notre-Dame de la Garde, επίσης γνωστή στους ντόπιους ως "καλή μητέρα" είναι μια από τις πρώιμες βασιλικές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.  Βρίσκεται 149 μέτρα νότια από το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας
 23. 23.  Βρίσκεται σε μια βραχώδη περιοχή με ασβεστολιθικά πετρώματα Διαθέτει οχυρώσεις 13 μέτρων και τα θεμέλια ενός παλιού φρουρίου. Χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Henri Espérandieu σε Ρωμαιο- βυζαντινό ρυθμό Εγκαινιάστηκε τη Πέμπτη του Ιουνίου του 1864
 24. 24. VIEUX PORT  Τοπαλιό Λιμάνι είναι το αρχαιότερο λιμάνι της Μασσαλίας, καθώς και το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης από την ίδρυσή του σε αυτό το μέρος κατά την αρχαιότητα.
 25. 25.  Οιεμπορικές Τολιμάνι ήταν το οικονομικό δραστηριότητες κέντρο της του λιμανιού στη Μασσαλίας μέχρι συνέχεια τα μέσα του μετακινήθηκαν δέκατου ένατου σε άλλες αιώνα. περιοχές βορειότερα
 26. 26.  Το«παλιό λιμάνι» είναι τώρα μια μαρίνα, τόπος δημόσιων συγκεντρώσεων και τουριστικό έμβλημα της Μασσαλίας.
 27. 27. BIENMANGER…
 28. 28. LE PASTIS  Pastisείναι το όνομα που δίνεται σε λικέρ αρωματισμένο με γλυκάνισο και γλυκόριζα.
 29. 29. LA BOUILLABAISE  Είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μασσαλίας με ψάρια και προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα. Αποτελείται από μια ψαρόσουπα που τρώγεται με κρουτόν στα οποία αλείφεται συχνά η σκορδοειδής, σάλτσα ruille, ψάρι και πατάτες.
 30. 30. LES PIEDS PAQUETS  Είναι μια σπεσιαλιτέ της Μασσαλίας και της Sisteron.  To πιάτο παρασκευάζεται από εντόσθια προβάτων (το στομάχι) και τα πόδια τους, σιγοβράζει σε μια λευκή σάλτσα κρασιού και ντομάτας.
 31. 31.  Το στομάχι κόβεται και τυλίγεται σε πακέτα ενώ γεμίζεται με μαϊντανό, σκόρδο, πιπέρι, μπέικον και λίγο αλάτι.
 32. 32. LES NAVETTES  Ταnavettes είναι προβηγκιανά γλυκίσματα που παρασκευάζοναι στη Μασσαλία για τη γιορτή της Υπαπαντής αντί για τηγανίτες. Το σχήμα τους θυμίζει μια βάρκα. Συνήθως αρωματίζονται με ανθισμένα άνθη πορτοκαλιάς, αλλά χρησιμοποιούνται και διάφορα μπαχαρικά

×