Successfully reported this slideshow.

4C08 lid-cris

993 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

4C08 lid-cris

 1. 1. VENECIA LA CIUTAT QUE EL TEMPS VA RESPETAR
 2. 2. EL CARNAVAL dE VENECIA ÉS CONEGUT MUNDIALMENTE PER LA SEVA ELEGÀNCIA I ANTIGUITAT
 3. 3. En el segle XVIII, durava sis mesos, des del primer diumenge d’octubre fins que començava la quaresma. Els venecians es disfressaven amb una capa negra, “ tabarro”, i amb una màscara blanca, la “bauta”. Venecia es transformava en un autèntic escenari teatral on els balls, les cançons i l’ amor llibertí eren els protagonistes. Avui en dia, la festa del carnaval comença dotze dies avans de quaresma i termina el dimarts de carnaval.
 4. 4. QUÈ VISITAR? CANNAREGGIO SAN POLO E SANTA CROCE CASTELLO SAN MARCOS DORSODURO
 5. 5. Es tracta d’una zona intacte, amb molts canals rectilinis, estrets carrerons, petits bars i tallers artesanals, que constitueixen la part més humil de la ciutat. UNA DE LES ESGLÈSIES MÉS DESTACADES ÉS : SANTA MARIA DE NAZARETH El Palau Ca’ d’Oro situat en el Gran Canal. QUÈ VISITAR?
 6. 6. És una de les mallors  Esglèsies de Venecia . Està situada en el Campo dei Frari en el cor del barri de San Polo. En el seu interior es custodien numeroses obres d’ art, entre les cuals dues obres mestres de Tiziano. És el “sestiere” més petit de Venecia. San Polo és un dels barris més vivents de la ciutat, amb les seves botigues, mercats y bars típics entre carrers i carrerons que es creuen en els llocs principals del “sestiere” Construït per Antonio da Ponte. És el més antic dels quatre ponts que creuen el Gran Canal i probablement el més famós de la ciutat. En honor de San Roque, protector dels malalts. Es va assistir als malalts durant les epidèmies. És famosa per les decoracions de les seves parets i taulades, pintades per Tintoretto. QUÈ VISITAR?
 7. 7. S’anomena Castello en honor de la fortalesa del segle VIII que s’alçava on ara es troba l’illa de San Pietro. Es poden admirar moltes obres artístiques. Coneguda com “Campo de las maravillas” per les moltres obres d’art que poseeix. En el centre de la plaça, està l’estàtua de Colleone. La Pietà És una esglèsia del segle XVIII construida per Giorgio Massari. El seu interior és elegant i fred, amb una planta oval, amb tres frescos de Tiepolo i el retable de la Visitación de Piazzetta. QUÈ VISITAR?
 8. 8. És el nucli de la ciutat des de que fou fundada. Més tard es va construir el Palacio Ducal i la Basílica de San Marcos : els primers edificis del que arribarà a ser un dels llocs més visitats del món. Rodejat pel Canal Grande, el sestiere de San Marcos , amb els segles es va anar ampliant-se i ara és l’espai públic més important de la ciutat. Piazza San Marcos és, el símbol històric de Venecia, La Piazza s’inicià en el segle IX. Fou extesa a la seva forma i tamany actual en 1177. La Piazza està dominada per la Basílica i el Palacio Ducal. . La basílica de San Marcos és una de les catedrals més boniques d’Europa i del món. Fou construida respetant el model de dues basíliques de la antiga ciutat imperial de Bizancio amb una planta central de creu grega, amb cinc grans cúpules i una barreja d’art antic i oriental. Un dels palaus europeus més bonics de la seva època. Té la part externa d’estil gótic i el interior clàssic. QUÈ VISITAR?
 9. 9. Dorsoduro és la part més meridional de Venecia i s’anomena així per la duresa i la elevació del terra. Es va edificar la Basílica “della Salute”i “La Acadèmia”. El segle XIX Dorsoduro es converteix en una de les zones preferides dels extrangers per a viure. La Festa de la Salud se celebra tots els anys el 21 de novembre. Aquesta esglèsia fou construida como agraiment a la Verge. QUÈ VISITAR?
 10. 10. En els pròxims deu anys podria desaparèixer definitivament ja que la seva localització —en una llacuna—, el canvi de clima i la continua erossió provocada per l’èsser humà accelera l’enfonsament de la ciutat de l’amor, els canals del renaixement, de les góndoles. A més del creixement del nivell de les aigües, Venecia es veu afectada pel fenomen denominat de subsidència, que consisteix en un progressiu enfonsament del terra.
 11. 11. ON PODER TROBAR MÉS INFORMACIÓ http:// www.venecia.es / http://www.youtube.com/watch?v=pwm0T6dy1qk FOTOS DEL CARNAVAL DE VENECIA Cristina Sánchez Lidia Vidueira 4 ESO C

×