Notredame

844 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Notredame

 1. 1. INTRODUCCIÓ Notre-Dame, la catedral de París. És una de les catedrals franceses d'estil gòtic més antigues. Dedicada a la Verge Maria (Notre-Dame vol dir en francès "Nostra Senyora"). Es situa a la plaça del Parvis, a la petita “Ile de la Cité” i envoltada per les aigües del riu Sena.
 2. 2. INTRODUCCIÓ La seva façana dóna sobre la plaça Notre Dame, on es troba el punt zero des del qual es compten totes les distàncies de França. Les seves dimensions són: 130 metres de llarg per 48 metres d'amplada i una alçada total de 69 metres.
 3. 3. HISTÒRIA L'any 1163, el bisbe Maurice de Sully posa la primera pedra. En la seva construcció hi vàren treballar varis arquitectes. L'any 1245 s'acaben les torres. Durant la Revolució Francesa l'edifici es va malmetre molt. L'any 1846 la catedral fou restaurada per Eugène Viollet-le-Duc i Jean-Baptiste-Antoine Lassus.
 4. 4. A L’ANY 1163 SOTA EL PONTIFICAT DEL PAPA ALEXANDRE III I EL REGNAT DEL REI LLUIS VII MAURICE NASCUT A SULLYSUR LOIRE BISBE DE PARIS (1160-1196) COMENÇA LA CONSTRUCCIÓ D’AQUESTA CATEDRAL EN L’HONOR DE LA VERGE MARIA SOTA EL NOM DE NOTRE DAME DE PARIS
 5. 5. MAQUETA
 6. 6. TREBALLS DE CONSTRUCCIÓ
 7. 7. L’any 1163, el Rei Lluís VII, el Bisbe Maurice Sully i l’arquitecte durant la construcció.
 8. 8. Construcció d’una arcada. 1er es fa la base amb fusta.
 9. 9. El picapedrer. Fabricació de blocs de pedra o escultures.
 10. 10. El Ferrer. Fabricació d’eines al foc.
 11. 11. Aspectes arquitectònics VITRALLS. •Els vitralls del claustre •Rosa del Nord •Rosa del Sud FAÇANA OCCIDENTAL PORTALS •Portal de la Verge •Portal del Judici •Potal de Santa Anna
 12. 12. FAÇANA OCCIDENTAL
 13. 13. FAÇANA OCCIDENTAL - PORTALS ● Hi ha tres portals importants: ● Portal de la Verge. ● Portalada del judici. ● Portal de Santa Anna.
 14. 14. PORTALADA DE LA VERGE Representa la mort de Maria, la seva ascensió al cel i la seva coronació com a Reina del Cel.
 15. 15. PORTAL DEL JUDICI Representa el Judici Final tal com està escrit en l'Evangeli de Sant Mateu.
 16. 16. PORTAL DE SANTA ANNA En el centre del portal hi ha una bella Verge amb el Nen sobre els genolls.
 17. 17. ELS ORGUES Hi ha tres orgues a la catedral de Notre-Dame de París: ●  el gran orgue que te gairebé vuit quilòmetres de canonades, és el més gran de França, i probablement el més famós del món; ●  l'orgue del cor ●  un orgue positiu
 18. 18. El gran orgue
 19. 19. VITRALLS ROSA DEL SUD Composat per 84 petits vitralls. Va ser un present del Rei Sant Lluís
 20. 20. EL CLAUSTRE DEL VIDRE TACAT Els edificis de la catedral estan disposats al voltant d'un petit claustre quadrat. A les finestres del claustre hi ha uns vitralls que representen La llegenda de Santa Genoveva , Patrona de la ciutat de París.
 21. 21. VITRALLS ● El claustre de vidre tacat
 22. 22. “Nostra Senyora de París” la Novela de Victor Hugo Nostra Senyora de París és una novela de Victor Hugo, escrita el 1831 que parla sobre la desafortunada   història d’Esmeralda, una gitana, i                    Quasimodo, un jeperut sord, en el París del segle XV. Posteriorment s’han fet películes sobre la novela com “el jeperut de Notredame”

×