La vida al monestir

13,248 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La vida al monestir

 1. 1. La vida al monestir.
 2. 2. Índex. 1.Els monjos. -Qui eren els monjos i les monges. -Vida dels monjos i les monges,què feien,com vestien,com era un dia despres monjos,… 2.El monestir -Què és el monestir,per què servia,.. -Parts del monestir,funcions. -Edificis més importants. -Qui treballava les terre del monestir.
 3. 3.  Els monjos
 4. 4.  LA VIDA DELS MONJOS: Els monjos tenien que portar un hàbit i complir normes i horaris molt exactes. Les tasques diàries es repartien entre loració, el treball i lestudi. Es reunien per a resar. Uns monjos sencarregaven de lhort, delaborar productes artesans i a lestudi, copiar manuscrits a la biblioteca o ensenyar a llegir i escriure. Els monestirs eres centres culturals en una època en que la majoria de la població era analfabeta.
 5. 5. QUÈ MENJAVEN ELS MONJOS? Lesmorzar consistia només en pa i cervesa, i el dinar, en un plat de sopa, un altre de verdura i pa. Els monjos no menjaven carn, preferien els vegetals. El consum de carn estava prohibit durant una tercera part de lany per la majoria dels cristians, així com tots els aliments danimals com els ous i làctics (però no el peix) que eren prohibits pels períodes de Quaresma i dejuni. La beguda més habitual dels monjos era la cervesa. La cervesa no tenia alcohol i sen consumien uns 6 litres per persona al dia. El vi sempre estava present a la taula ja si fos sol o barrejat amb aigua o aromatitzat amb herbes o espècies.
 6. 6. Com vestien els monjos?Els monjos vestien amb un vestit que els arribava fins elspeus. Depèn del tipus de monjo vestien duna maneradiferent. Cistercenc: vestit blanc fins els peus, i una mena decapa gris. Franciscà: Portavan un vestit marró i un rosari amb unacreu. Cartoixans: Normalment són monjes. Porten un vestitblanc fins els peus, amb una caputxa.
 7. 7. Quines activitats realitzaven elsmonjos? Feien còpies dels llibres. Lensenyança. Lassistència mèdica. Levangelització (donar a conèixer la doctrina de Jesucrist escrita als evangelis).
 8. 8. On vivien? Els monjos vivien en els monestirs. Els monestirs són edificacions on viuen monges o monjos a on queden reclosos segons la seva ordre religiosa. Un monestir pot ser de diferent mida, depèn de la quantitat de monjos o monges que hi hagi a la comunitat, pot anar dun habitatge per només un monjo fins a grans comunitats.
 9. 9. Els monestirs: Els monestirs occidentals, eren bastits generalment segons una distribució fixa: església, dormitori, refetor, sala capitular, etc, entorn dun pati o claustre; a més, dins el clos hi ha les dependències de treball, la biblioteca, etc. A les terres del monestirs treballaven els monjos a l’hort.
 10. 10. Preguntes!!!1. On vivien els monjos?2. Qui Eren?
 11. 11. Gràcies per la vostra atenció.Teniu preguntes?Treball realitzat per:Martí Mercadé, Celine Figueiredo, Leo Lacopia, Martí Obiols.

×