Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Smartphone & journalisten

886 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Smartphone & journalisten

 1. 1. Een telefoon?Nou ja, je kunt er ook mee bellen ja.Maar waarom zijn die dingen nouzo belangrijk voor een journalist?
 2. 2. Reden 1 Als journalist moet je zijn waar de actie is. Meer en meer is de actie online, juist op de mobiele devices. Om je publiek te snappen, moet je zijn en handelen als je publiek. En het mooie is, dat ons publiek die dingen niet alleen gebruikt om ons prachtige werk te consumeren, maar ook om zelf te publiceren! Foto’s, roddels, nieuwtjes, zaken die hen bezighouden. Wie verhalen wil vertellen, moet thuis zijn in de technieken en apparaten waar ons publiek gebruik van maakt.
 3. 3. Welke apps? Google News Telegraaf Nu Wordpress, tumblr, etc Mail, agenda, talk, etc Navigation Whatsapp Digg Pinboard Pulse Flipboard, Currents (binnenkort)
 4. 4. Reden 2 Als één journalistiek deelgebied geschikt is voor gebruik via een mobieltje, dan is het wel het (hyper)lokale speelveld. Dat apparaat weet waar ik ben, waar ik vandaan kom, waar mijn vrienden zitten en wat mijn interesses zijn. En nog veel meer trouwens. Hetgeen binnenkort allemaal gekoppeld gaat worden aan een prachtige dichtbij-app
 5. 5. Welke apps? Foursquare Latitude Google Places Maps, Earth My Tracks Runkeeper ParkMobile Dichtbij Compass
 6. 6. Reden 3 Smartphones zijn krachtige multimedia machines waarmee je foto’s, video’s en audio kunt maken met een kwaliteit die direct gepubliceerd kan worden. Daarnaast is een smartphone licht en veel minder bedreigend voor je doelwit dan een grote camera zou zijn. Zeker op lokaal niveau is dat een extra voordeel.
 7. 7. Welke apps? Camera Mobypicture etc Galerie GPS Shaudio Youtube Vimeo Movie Studio Tumblr
 8. 8. Reden 4 Deze apparaten zijn gemaakt voor alle social media- activiteiten waar we zo blij van worden. Volgen wat anderen delen, zelf belangrijke zaken delen, vragen stellen, meer informatie vragen, je netwerk uitbreiden, het gaat allemaal heel snel en makkelijk met een smartphone.
 9. 9. Welke apps? Twitter (in 1000 soorten) Yammer Facebook Hyves Google+ LinkedIn Skype Google Talk QR-droid O ja, en de telefoon werkt ook.
 10. 10. Reden 5 We zijn beter voorbereid op de toekomst. Smartphones zijn nu al licht, snel en handig, maar dat zal de komende maanden/jaren alleen nog maar beter worden. Ook hun kracht (dataverkeer, geheugen, etc) zal alleen maar groeien, net als de netwerken waar ze op drijven. Smartphones en tablets zullen heel snel de standaard zijn als het gaat om nieuwsconsumptie. Meer dan kranten? Ja, meer dan kranten.
 11. 11. Welke apps? Noem een functie, noem een bekend merk, noem een activiteit, en… –There’s an app for that!
 12. 12. Reden 6 Fun!
 13. 13. Welke apps? 3846755384047575639 games Shazam Spotify Wordfeud Check de top10’s van de Android market

×