Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De rechten en plichten van een paardenhandelaar

756 views

Published on

Welke rechten, plichten en beperkingen zijn er bij het gebruik van inzetstaarten en extensions voor paarden in de paardenhandel?

Uw vragen beantwoord.

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

De rechten en plichten van een paardenhandelaar

 1. 1. Inzetstaarten in de paardenhandel; Wat mag wel… en wat mag niet? www.depaardenkapper.nl Bron: http://blog.depaardenkapper.nl Welke rechten, plichten en beperkingen zijn er bij het gebruik van inzetstaarten en extensions voor paarden in de paardenhandel? Uw vragen beantwoord.
 2. 2. Deze presentatie gaat in op verplichtingen, rechten en eventuele beperkingen die bestaan bij het gebruik van inzetstaarten of extensions voor paarden. Inzetstaarten, inzetmanen of extensions voor paarden, komen steeds vaker voor. De kans dat u als handelaar, bij koop of verkoop, daarmee te maken krijgt, is dus vrij groot. Maar wat betekent dat voor u als handelaar? Waar moet u rekening mee houden? Welke verplichtingen hebt u? Welke rechten hebt u? In deze presentatie zetten we de meest voorkomende vragen die wij krijgen vanuit paardenhandel op een rij, met daarbij de antwoorden. Wanneer u (andere) vragen, of specifieke problemen wilt voorleggen aan De Paardenkapper, kan dat via www.depaardenkapper.nl . Of download gratis de online gids die de belangrijkste oorzaken van haarverlies EN oplossingen biedt. Hartelijke groet, De Paardenkapper Diana Hoevers Inleiding
 3. 3. Ja. Je mag als handelaar gebruik maken van inzetstaarten en extensions voor paarden, dat is zeker niet verboden. Zeker wanneer haarproblemen bij paarden aan de orde zijn, kan het een belangrijke oplossing zijn om een paard de uitstraling te geven die past bij de waarde van het paard. Het gebruiken van inzetstaarten, inzetmanen of extensions voor paarden wordt ook steeds gebruikelijker, zowel in handel als bij particulieren. Mag je als handelaar gebruik maken van inzetstaarten en extensions? voor na
 4. 4. Nee. Melding maken van een geplaatste inzetstaart of extensions is volgens de meeste bronnen op dit moment niet meer strikt verplicht maar deze meldingsplicht staat op dit moment ter discussie. Bij twijfel, neem dus de veiligste route en speel open kaart.   Zeker bij verkoop van een paard is het raadzaam om te melden dat er gebruik is gemaakt van (tijdelijke) extensions of inzetstaarten.   Wanneer het namelijk voorkomt dat, om welke reden dan ook, het paard niet voldoet aan de eisen, wensen of verwachtingen van de koper, kan de koop worden teruggedraaid (of in elk geval kan dat worden geprobeerd) onder de noemer “niet gemelde gebreken”. Ben je verplicht om melding te maken van geplaatste inzetstaarten of extensions?
 5. 5. Enigszins. Gedurende de afgelopen jaren is het gebruiken van inzetstaarten of extensions voor paarden minder en minder een taboe geworden. Hoewel in allerlei hoeken van paardenhandel en paardensport gebruik wordt gemaakt van (professionele) inzetstaarten, -manen en extensions, werd dat tot voor kort niet breed uitgemeten. Toch wordt het taboe steeds minder. En dat is een goede ontwikkeling. Niet alleen omdat het je paard goed doet, maar ook omdat het vaak relatief kleine problemen kan oplossen, die toch grote gevolgen hadden of zouden kunnen hebben voor de handel of keuring. Het taboe wordt steeds minder omdat zowel particulier als beroepsmatig de waarde die men hecht aan het uiterlijk van het paard, steeds groter is.  In hoeverre is het gebruik van inzetstaarten of extensions voor paarden, een taboe?
 6. 6. De meerwaarde van je paard, en de meerwaarde voor je paard, is vaak groot als je kiest voor het laten plaatsen van inzetstaarten of extensions bij paarden. Een paard kan door zijn ervaring, training en fysieke gesteldheid enorm waardevol zijn, maar door een gebrekkig(er) aanzicht door tijdelijke haarproblemen, dunne manen of een dunne staart, aanzienlijk minder waard worden geacht. Met name wanneer haarproblemen bij paarden worden veroorzaakt door iets tijdelijks of iets dat geheel los staat van het paard (zoals kaalgebeten staarten door stalgenoten), is het interessant om als (tijdelijke) oplossing te kiezen voor inzetstaarten die passen bij de gesteldheid en het over-all uiterlijk van je paard.   Dat is door een oplossing als de oplossing die wij met De Paardenkapper bieden, eenvoudig en kostenefficiënt ingevuld. Als het totaalplaatje klopt, geeft dat alleen maar voordelen, voor een handelaar én voor het paard. Voor meer informatie over mogelijkheden, ga naar inzetstaarten en extensions Waarom zou je als paardenhandelaar kiezen voor een dergelijke oplossing?
 7. 7. De Paardenkapper geeft veel informatie via website www.depaardenkapper.nl en ons blog. Met ons blog: http://blog.depaardenkapper.nl bieden we allerlei relevante artikelen over verschillende aspecten van welzijn van paarden, waardeverhoging, haarproblemen, etc. Ook bieden we digitale gidsen en boeken die je zonder kosten kunt downloaden. Zoals bijvoorbeeld de gids: Haarverlies bij paarden, oplossing en oorzaken Ben je op zoek naar een echte oplossing in de vorm van extensions, inzetstaarten of inzetmanen, dan kun je het beste contact opnemen, telefonisch of via de website , om zo je probleem aan ons voor te leggen. Bekijk hiervoor de volgende sheet. Wat als ik nog meer wil weten over De Paardenkapper en extensions voor paarden?
 8. 8. Kennismaken met De Paardenkapper kan op verschillende manieren. Wanneer u een specifieke zaak of probleem heeft, of u wilt een prijsopgave, kies dan voor één van onderstaande links: Ja, ik wil een prijsopgave Ja, ik word graag gebeld voor telefonisch overleg Ja, ik wil me graag aanmelden voor de nieuwsbrief Ja, ik wil een vraag stellen Kennismaken met De Paardenkapper en de mogelijkheden voor uw paard(en)
 9. 9. Net als de algemene gezondheid en gesteldheid van uw paard, is ook het haar en de huid van uw paard een blijvend aandachtspunt. Goede verzorging en aandacht is uiteraard belangrijk, maar helaas kunnen we niet voorkomen dat uw paard vroeg of laat problemen krijgt of last heeft van haaruitval, dun haar of kale plekken. Om u verder op weg te helpen met wat u ZELF kunt doen om haarverlies te voorkomen en/of op te lossen, kunt u gratis de online gids aanvragen. Deze gratis gids vertelt u wat de meest voorkomende problemen zijn met paardenhaar en hoe u dit zelf kunt voorkomen of verhelpen. Heeft u aanvullingen of wilt u een vraag stellen? Via www.depaardenkapper.nl kunt u allerlei informatie vinden of direct via ons formulier een vraag stellen. Afsluiting en online gids

×