Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Expo llati

485 views

Published on

Published in: Education, Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Expo llati

 1. 1. Marta Valls Joana Burzón La Zoología al món llatí.
 2. 2. Hèrcules. La pel·lícula explica la vida d’Hercules que, nascut amb una força sobrehumana ha de provar la seva condició d’heroi davant el seu pare, el déu Zeus. Hèrcules haurà d'escollir entre ser un déu o salvar el seu amor verdader, una preciosa grega, Meg.
 3. 3. La Sirenita. La pel lícula comença sota el mar, on el déu Tritó governa el seu regne sota l'aigua. Un dia Ariel, la seva filla, fa una visita prohibida a la superfície, on s’enamora d’un príncep. Tritó s’enfada amb Ariel, però ella només pot pensar en el príncep, i en el futur accepta una mala oferta d'Úrsula, un pop femella que pot adoptar diferentes formes, i que farà la vida impossible a Ariel.
 4. 4. Romul i Rem. Sílvia es queda embarassada del déu Mart i dóna a llum bessons, Ròmul i Rem. Amuli, ordena llançar els dos infants al riu Tíber. El riu es desborda i els bessons han d'abandonar el cistell que els conté. A la vora de la riu, els troba una lloba, atreta pel seu olor. La lloba els salva i els alleta fins que un pastor anomenat Fàustul els troba i els porta a casa seva, on ell i la seva esposa Larència els criaran com si fossin fills seus. Llop - Lupus
 5. 5. El Lleó. Fa molt temps va existir un lleó molt ferotge, tots els habitants dels voltants estaven espantats: creien que aquest terrible lleó havia baixat de la lluna i que era immortal per aquells llocs vivia Hèrcules que va aconseguir acabar amb el lleó. Lleó - Panthera Leo
 6. 6. Les 12 proves d’Hèrcules. Durant 12 anys, Euristeu li va posar dotze treballs que només Hèrcules podia aconseguir. Aquestes dotze gestes són les més cèlebres de totes les que va realitzar l'heroi. Hèrcules lluitant amb el lleó.
 7. 7. Les 12 proves d’Hèrcules. I. El lleó de Nèmea Hèrcules va escanyar amb els seus braços el terrible lleó de Nèmea, que ningú aconseguia caçar. El lleó es va convertir en l’actual constel·lació del Lleó. II. La Hidra de Lerna La Hidra era un horrorós monstre en forma de serp i amb múltiples caps. Hèrcules va matar-la tallant-li tots els caps. III. El senglar d'Erimant Després de lluitar durant hores, Hèrcules va caçar un enorme senglar dels boscos d'Erimant i el va portar viu a Euristeu.
 8. 8. IV. La cerva de Cerínia Euristeu va ordenar Hèrcules portar-li viva aquesta cerva, que tenia peünyes de bronze i banyes d'or. S’hi va estar dies, però la va capturar. V. Les aus del llac Estimfal Euristeu va ordenar Hèrcules expulsar del llac Estimfal unes aus de bec, urpes i plomes de bronze que atacaven homes i bestiar. Fent sonar uns címbals de bronze els va fer aixecar el vol i tot seguit els va caçar amb arc. VI. Els estables d'Augias Tots els dominis d'Augias, rei d'Èlida, estaven coberts dels excrements dels seus immensos ramats de vaques. Hèrcules ho va netejar tot desviant dos rius perquè les seves aigües s'ho emportessin tot.
 9. 9. VII. El toro de Creta El toro del rei Minos que Posidó va fer embogir i del qual va néixer el Minotaure corria per arreu de l'illa de Creta, devastant-ho tot, fins que Hèrcules el va dur viu a Micenes. Després va alliberar-lo. VIII. Les eugues de Diomedes El rei Diomedes tenia quatre eugues que menjaven carn humana. Hèrcules les va tornar manses fent que devoressin el seu propi amo. IX. El cinturó d'Hipòlita Per regalar-lo a la seva filla, Euristeu va demanar a Hèrcules el cinturó d'Hipòlita, reina de les amazones. Les amazones eren un poble de dones guerreres que vivien a les costes del mar Negre. Hèrcules va matar Hipòlita i li va prendre el cinturó.
 10. 10. X. Els bous de Geríon Hèrcules es va dirigir a l'extrem occident a robar els bous de Geríon, monstre de tres caps que tenia immensos ramats a una illa prop de l'Hades. Hèrcules va travessar l'Oceà i, després de matar Geríon i va passar l'estret de Gibraltar, on aixecà les anomenades Columnes d'Hèrcules, va conduir els ramats per les costes del Mediterrani fins dur-los a Euristeu. XI. El ca Cèrber Euristeu demana a Hèrcules Cèrber, el terrible gos amb tres caps que guarda la porta dels inferns. Guiat per Hermes, va arribar al món dels morts. Aquest li dóna permís per endur-se'n el guardià de l'entrada i Hèrcules va aconseguir lligar el gos i portar-lo davant Euristeu. Després el va tornar als inferns.
 11. 11. XII. Les pomes d'or del jardí de les Hespèrides L'última exigència d'Euristeu van ser les pomes d'or que creixien en un jardí de l'extrem occident de la terra, custodiades per les nimfes Hespèrides i per un monstre de cent caps. Quan va arribar al jardí de les Hespèrides, seguint els consells que Prometeu, va anar a trobar Atlas, el tità que sostenia el món sobre les seves espatlles, i li va proposar rellevar-lo un moment de la seva feixuga tasca a canvi de les pomes. Atlas les va aconseguir, però, un cop alliberat de la càrrega, no volia tornar al seu lloc anterior. Així és que Hèrcules va simular que acceptava el canvi, demanant-li tanmateix que li permetés posar-se un coixí sobre les espatlles per fer-ho més còmodament. En el moment que Atlas li va agafar de nou el món perquè pogués col·locar-se bé el coixí, Hèrcules va aprofitar-ho per escapar-se i agafar les pomes, deixant el tità un altre cop sota el pes del món.

×