Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Edat mijana

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Edat Mitjana
Edat Mitjana
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 8 Ad

More Related Content

Similar to Edat mijana (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Advertisement

Edat mijana

  1. 1. Cristian Escribano
  2. 2. *Pels volts de l’any 400, feia anys que els romans suportaven atacs dels pobles bàrbars, que venien del nord. Un d’aquests era el regne dels visigots. I com eren pocs per lluitar contra ells, es van romanitzar i van fundar un regne a Toledo.
  3. 3. *L’any 711, un exèrcit musulmà que venia del sud va conquerir una gran part del regne visigòtic i van establir la capital a Còrdova. Al principi va ser un emirat, però amb el pas del temps es va convertir en un califat. A més, Còrdova es va convertir en una de les ciutats més importants.
  4. 4. *Al nord de la Península uns cristians van oferir una forta resistència als musulmans i van crear regnes i comtats. A l’any 722, es va crear el regne d’Astúries, i més tard, a l’any 910, es va crear el regne de Lleó. A la part oriental es va crear el regne de Castella, i als Pirineus el de Navarra i els comtats catalans i aragonesos, que van formar el regne d’Aragó.
  5. 5. *A partir del segle XI, els cristians van conquerir molt territori musulmà, i a l’any 1031, el califat va desaparèixer. Els reis cristians van aprofitar que estaven dèbils i van augmentar les seves fronteres. I a l’any 1212, va tenir a lloc la batalla de Las Navas de Tolosa. Després de la batalla, els cristians van conquerir gairebé tot Al-Àndalus, i només va quedar el regne de Granada.
  6. 6. CONSOLIDACIÓ DELS REGNES CRISTIANS *Amb el pas del temps, els regnes i els comtats cristians es van anar unint. El 1137, els comtats catalans i el regne d'Aragó es van unir i van crear la corona d’Aragó. *Uns anys després el regne de Portugal es va independitzar del de Lleó. Després de separar-se i unir-se diverses vegades, finalment, a l’any 1230, Castella i Lleó van formar la corona de Castella.
  7. 7. *Les corones d'Aragó i Castella van conquerir territoris i van expandir les seves fronteres. La corona d’Aragó es va incorporar les Illes balears, les de Sicília, Sardenya, Nàpols i Atenes i el regne de taifa de València. La corona de Castella va seguir incorporant territoris i, el 1479, Isabel I de Castella i Ferran II d’Aragó, es van casar i van unir les dues corones.
  8. 8. *I, a l’any 1492, els Reis Catòlics(Isabel I de Castella i Ferran II d’ Aragó) van el conquerir el regne nassarita de Granada. Però també va passar una altra cosa...

×