Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
What to Upload to SlideShare
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Edat mijana

Download to read offline

Treball del nostre alumne de cinquè Cristian.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Edat mijana

  1. 1. Cristian Escribano
  2. 2. *Pels volts de l’any 400, feia anys que els romans suportaven atacs dels pobles bàrbars, que venien del nord. Un d’aquests era el regne dels visigots. I com eren pocs per lluitar contra ells, es van romanitzar i van fundar un regne a Toledo.
  3. 3. *L’any 711, un exèrcit musulmà que venia del sud va conquerir una gran part del regne visigòtic i van establir la capital a Còrdova. Al principi va ser un emirat, però amb el pas del temps es va convertir en un califat. A més, Còrdova es va convertir en una de les ciutats més importants.
  4. 4. *Al nord de la Península uns cristians van oferir una forta resistència als musulmans i van crear regnes i comtats. A l’any 722, es va crear el regne d’Astúries, i més tard, a l’any 910, es va crear el regne de Lleó. A la part oriental es va crear el regne de Castella, i als Pirineus el de Navarra i els comtats catalans i aragonesos, que van formar el regne d’Aragó.
  5. 5. *A partir del segle XI, els cristians van conquerir molt territori musulmà, i a l’any 1031, el califat va desaparèixer. Els reis cristians van aprofitar que estaven dèbils i van augmentar les seves fronteres. I a l’any 1212, va tenir a lloc la batalla de Las Navas de Tolosa. Després de la batalla, els cristians van conquerir gairebé tot Al-Àndalus, i només va quedar el regne de Granada.
  6. 6. CONSOLIDACIÓ DELS REGNES CRISTIANS *Amb el pas del temps, els regnes i els comtats cristians es van anar unint. El 1137, els comtats catalans i el regne d'Aragó es van unir i van crear la corona d’Aragó. *Uns anys després el regne de Portugal es va independitzar del de Lleó. Després de separar-se i unir-se diverses vegades, finalment, a l’any 1230, Castella i Lleó van formar la corona de Castella.
  7. 7. *Les corones d'Aragó i Castella van conquerir territoris i van expandir les seves fronteres. La corona d’Aragó es va incorporar les Illes balears, les de Sicília, Sardenya, Nàpols i Atenes i el regne de taifa de València. La corona de Castella va seguir incorporant territoris i, el 1479, Isabel I de Castella i Ferran II d’Aragó, es van casar i van unir les dues corones.
  8. 8. *I, a l’any 1492, els Reis Catòlics(Isabel I de Castella i Ferran II d’ Aragó) van el conquerir el regne nassarita de Granada. Però també va passar una altra cosa...

Treball del nostre alumne de cinquè Cristian.

Views

Total views

471

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

344

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×