Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Muzeji u beogradu

79 views

Published on

Obrazovni krug

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Muzeji u beogradu

  1. 1. Музеји у Београду
  2. 2. Музеј Николе Тесле Музеј Николе Тесла посвећен је поштовању и приказивању живота и рада Николе Тесле. Музеј се налази у центру Београда. У њему се налазе преко 180 000 докумената, фотографија, књига, техничких експоната, итд… У музеју, водичи изводе експерименте. Тамо се налази урна са пепеом Николе Тесле, и неке његове ствари (шешир, рукавице...)
  3. 3. Народни музеј Народни музеј се налази у Београду на тргу Републике, и саграђен је 1844. године. Збирке музеја укључују више од 400.000 објеката и референтних радова укључујуцћи и велику колекцију слика. Данас је уписан на списак споменика културе од великог значаја Републике Србије.
  4. 4. Вуков и Доситејев музеј Вуков и Доситејев музеј се налази у Београду. Основан 1949. године, музеј представља живот, рад и наслеђе Вука Стефановиц́а Караџиц́а (1787-1864), великог реформатора српског језика, и Доситеја Обрадовиц́а (1742-1811), који је био је српски писац, филозоф, драматичар,, лингвиста, путник, полиглота и први министар образовања Србије. Био је такодје утицајни протагониста српске националне и културне ренесансе.

×