Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tieturin ITIL Expert Smart Track

911 views

Published on

ITIL Expert-sertifikaatti joustavasti, edulliesti ja systemaattisesti. Hintaan sisältyy iPad, Microsoft Surface tai Samsung Galaxy -tabletti

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Tieturin ITIL Expert Smart Track

  1. 1. Tieturin ITIL® Expert Smart Track – koulutusohjelma sis. tablettitietokone (iOS/ Windows/Android) Tämän ainutlaatuisen ohjelman avulla saavutat arvostetun ITIL Expert-sertifikaatin joustavasti, edullisesti ja systemaattisesti. Koulutusohjelma muodostuu noin kerran kuussa pidettävistä suomenkielisistä lähiopetuspäivistä ja lähipäivien välillä suoritettavista englanninkielisistä verkkokurssimoduleista. Koulutusohjelma sisältää kaikki ITIL Expert Lifecycle modulit (Service Operation, Service Transition, Service Design, Service Strategy ja Continual Service Improvement) sekä viimeisenä pakollisen Managing Across the Lifecycle-modulin. Koulutusohjelman suorittaneille myönnetään ITIL Expert-sertifikaatti. Koulutusohjelman ennakkovaatimuksena on ITIL V3 Foundation tai ITIL V3 Foundation Bridge-sertifikaatti. Lähiopetus Lähikoulutus pidetään suomeksi Tieturin tiloissa Ruoholahdessa. Jokainen moduli alkaa yhden päivän lähiopetuksella, jonka aikana käydään lävitse modulin tärkeimmät osat ja moduliin liittyviä harjoituksia. Verkkokoulutus Verkkokurssimodulit ovat englanninkielisiä. Verkkokurssin voit suorittaa haluamassasi tahdissa kuitenkin viimeistään vuoden sisällä koulutsohjelman aloittamisesta. Suositeltu tapa on suorittaa verkkomoduli noin kuukauden sisällä kyseisestä lähiopetuspäivästä. Verkkomodulin minimituntimäärä on 21 tuntia, eli noin 5 h viikossa, kun etenet suositusaikataulussa. Sertifiointitestit Jokaisen modulin päätteeksi suoritetaan kyseisen modulin sertifiointitesti. Testi on vapaaehtoinen, mutta ITIL Expert-sertifikaatin saaminen edellyttää kaikkien modulitestien suorittamista. Testit voit suorittaa haluamassasi järjestyksessä Tieturin tiloissa yleisinä testipäivinä tai esimerkiksi omalla työpaikallasi. Managing Across the Lifecycle-testiin voit kuitenkin osallistua vasta, kun olet suorittanut muut testit onnistuneesti. Kunkin testin hinta on 285 € (testit eivät sisälly koulutusohjelman hintaan). Testit ovat monivalintatestejä ja kukin testi kestää 120 minuuttia. Koulutusohjelman osallistujat saavat jokaisesta modulista käyttöönsä runsaasti esimerkkikysymyksiä.
  2. 2. Moduleiden suoritusaikataulu ja -järjestys Lähipäivä 1, 18.11.2013 Service Strategy. klo 9-16. Itseopiskelua 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 2, 16.12.2013 Continual Service Improvement, klo 9-16. Itseopiskelua 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 3, 20.1.2014 Service Operation, klo 9-16. Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 4, 17.2.2014 Service Transition, klo 9-16. Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 5, 17.3.2014 Service Design, klo 9-16. Itseopiskelu 21 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Lähipäivä 6, 28.4.2014 Managing Across the Lifecycle (MALC), kl 9-16. Itseopiskelu 30 h (minimi) seuraavan kuukauden aikana. Sertifiointitesti jakson lopussa tai erikseen sovittavana aikana. Huom! Voit aloittaa ohjelman jo 21.10.2013 Service Design-osiolla, jolloin sinun kohdallasi lähipäivä 17.3.2013 jää pois. Koulutusohjelman hinta ja sisältö Hinta 6.990. Koulutuskortteja voi käyttää, veloitus on 14 päivää. Koulutusohjelman hintaan sisältyy: - lähiopetuspäivät Tieturilla - verkkokurssimoduleiden käyttöoikeus vuoden ajan ohjelman aloittamisesta - jokaiselle modulille kaksi harjoitustestiä vastauksineen ja selityksineen - kirjalliset materiaalit, Study Guides, online-harjoituksia - runsaasti oheismateriaalia: Process ranking sheet, Process assessment sheet, Stakeholder maps, CAB operation guidelines, OLA example, RFC form, Risk Assessment template, Measuring ITIL eBook, jne, yhteensä 1000 sivua hyödyllistä lisämateriaalia, malleja, taulukoita ym - Kurssilla ei jaeta paperimuodossa materiaalia, vaan jokainen osanottaja saa omakseen tablettitietokoneen, johon on ladattu etukäteen kurssimateriaalit. Itseopiskeluvideot ovat netissä. Hintaan ei sisälly: - Testit. Testien hinta on 285 €/testi, ja ne laskutetaan erikseen - ITIL-ydinkirjat (Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operation, Continual Service Improvement). Kirjojen hankkiminen etukäteen on suositeltavaa. Kirjoja voi hankkia nettikirjakaupoista (esim Amazon) tai itSMF Finlandin kautta, www.itsmf.fi.
  3. 3. Ilmoittautuminen: www.tieturi.fi kyseisen kurssin kohdalla tai viesti myyntipalvelu@tieturi.fi FAQ: Q: Kurssilla jaetaan tablettitietokone. Voinko valita mallin itse? A: Kannatamme valinnan vapautta, emmekä ole sitoutuneet mihinkään käyttöjärjestelmään tai valmistajaan. Voit valita seuraavista malleista itsellesi sopivimman:  Apple iPad retina, 9,7”, 16GB, WiFi  Microsoft Surface, RT, 10.6 ” 64 MB, WiFi + Touch Cover näppäimistö  Samsung Galaxy Tab 3, 10.1”, 16GB WiFi + Book Cover suojakotelo Q: Paljonko Expert-ohjelmaan sisältyy itseopiskelua? A: Minimimäärä on 21h per moduli (viimeinen moduli 30h), eli noin 5-6 h per viikko, jos jakson suorittaa kuukaudessa. Tuntimäärään sisältyy opetuvideot, harjoitukset ja harjoitustestit. On kuitenkin suositeltavaa varata lisäksi aikaa testiin valmistautumiseen ja oheismateriaalin lukemiseen. Q: Voiko verkkokurssin käydä missä ja koska vain? A: Kyllä. Kotoa, työpaikalta, hotellista. Tarvitset vain nettiyhteyden. Kaikki lisämateriaalit, kuten Study Guidet, ym ovat ladattavissa, joten voit tulostaa ne tai tallentaa koneellesi ja lukea ilman verkkoyhteyttäkin. Opetusvideot tarvitsevat aina verkkoyhteyden. Jokainen moduli muodostuu useasta oppitunnista ja jokaiselle oppitunnille on ladattavissa oma 20- 50-sivuinen Study Guide. Oppitunnin jälkeen on Online Quiz, joka varmistaa oppimisen. Oppitunnin voi käydä lävitse kuinka monta kertaa tahansa. Q: Minkälaisen tietokoneen tarvitsen kurssia varten? A: Minimivaatimus Windows XP tai Mac, 256 MB muistia, 500Mhz prosessori, ääniominaisuudet (kaiutin tai kuulokkeet), Flash Player, Acrobat Reader, 1MB nettiyhteys. Useimmat uudenaikaiset pöytäkoneet ja kannettavat soveltuvat. Q: Onko tämä virallisesti akkreditoitu koulutusohjelma? A: Kyllä. Jokainen moduli on käynyt lävitse virallisen akkreditointimenettelyn ja yksittäisestä modulista saatava todistus oikeuttaa osallistumaan kyseisen modulin sertifiointitestiin. Q: Olen jo suorittanut yhden tai useamman Intermediate Lifecycle-modulin. Voinko kuitata jonkun tentin sillä, vai joudunko käymään koko ohjelman? A: Suoritettu moduli kelpaa sellaisenaan, eikä sitä tarvitse uusia, eikä sinun tarvitse osallistua sitä koskevaan lähipäivään. Saat aiemmin suorittamastasi modulista 490€ hyvityksen koulutusohjelman hinnasta. Suorittamisella tarkoitetaan hyväksyttyä sertifiointitestiä.
  4. 4. Q: Olen jo suorittanut yhden tai useamman Intermediate Capability-modulin. Voinko sillä korvata jonkun tentin, vai joudunko käymään koko ohjelman? A: Voit korvata. Sertifiointisäännöissä on kuvattu sallittuja Capability / Lifecycle- moduliyhdistelmiä. Jos olet esimerkiksi jo suorittanut Release, Control and Validation- modulin, voit korvata sillä Service Transition-modulin. Ota yhteyttä Ben Kallandiin (ben.kalland@tieturi.fi) tai Jari Kassliniin (jari.kasslin@tieturi.fi) varmistaaksesi modulien yhteensopivuuden. Saat aiemmin suorittamastasi modulista 490€ hyvityksen koulutusohjelman hinnasta. Suorittamisella tarkoitetaan hyväksyttyä sertifiointitestiä. Q: Haluaisin osallistua vain yhteen tai kahteen moduliin, en koko putkeen. Onko se mahdollista? A: Se on mahdollista, mutta koulutusohjelman toteutuminen riippuu siitä kuinka moni osallistuja suorittaa koko ohjelman. Kun ohjelma toteutuu, yksittäisiin moduleihin voidaan ottaa lisäosallistujia. Yhden modulin hinta on 1 550€, sisältäen lähipäivät, materiaalit ja verkkokurssin. Yksittäinen moduli ei sisällä tablettitietokonetta. Q: Miten testit hoidetaan? A: Joko Tieturin tiloissa Helsingissä tai Tampereella yleisinä testipäivinä tai netin kautta esimerkiksi kotoa tai omalta työpaikaltasi. Silloin tarvitsen tietokoneen jossa on kamera, mikrofoni ja nettiyhteys. Q:Yksi lähipäivistä osuu ajankohtaan, joka minulle ei sovi. Haluaisin kuitenkin suorittaa kyseisen modulin. Miten menetellä? A: Ota yhteyttä Ben Kallandiin tai Jari Kassliniin. Voit kenties osallistua seuraavaan vastaavaan lähipäivään tai voit suorittaa sen itseopiskeluna. Emme suosittele, että jättäisit pois useampaa kuin yhtä tai kahta lähipäivää. Q:Voiko testin uusia, jos epäonnistun? Voinko kuitenkin jatkaa ohjelmaa? A: Voit uusia testin. Voit osallistua seuraavalle lähipäivälle ja seuraavaan testiinkin, vaikka edellinen testi olisi suorittamatta. Ainoastaan viimeinen moduli, Managing Across the Lifecycle, edellyttää, että edelliset testit on suoritettu. Expert-sertifikaatin saaminen edellyttää kaikkien viiden Lifecycle-testin ja Managing Across the Lifecycle-testin suorittamista Q: Minulla on ITIL V2 Foundation – sertifiointi. Voinko osallistua Expert-ohjelmaan? A: Koulutusohjelma edellyttää Versio 3-tasoista sertifikaattia. Vuoden 2011 alusta alkaen sertifikaattia ei voi enää päivittää, vaan sinun on suoritettava V3 sertifiointi kokonaan uudestaan. Jos sinulla on V2-sertifikaatti ja ilmoittaudut Expert-koulutusohjelmaan, voit osallistua V3 Foundation-kurssille maksutta, maksat vain sertifiointimaksun. Voit aloittaa Expert-koulutusohjelman heti, mutta testeihin voit osallistua vasta kun V3 Foundation – sertifikaatti on suoritettu.
  5. 5. Q: Mitä modulit sisältävät? A: Service Operation Tämä moduli käsittelee palvelutuotannon prosesseja ja funktioita, esimerkiksi häiriönhallintaa ja palvelupisteen (service deskin) toimintaa, prosessien käyttöönottoa ja kriittisiä menestystekijöitä. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelutuotantoa siten, että sovittuja palvelutasoja voidaan ylläpitää kustannustehokkaasti. Service Design Tämä moduli käsittelee palveluiden suunnittelua - miten palvelusuunnittelua mitataan ja hallitaan, minkälaisia organisatoorisia ja teknisiä haasteita palvelutuotannossa voi olla, miten palvelusuunnitteluprosessit toimivat yhdessä muiden palvelunhallintaprosessien kanssa, mitä rooleja ja vastuita palvelusuunnittelussa on. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan uusien palvelujen suunnittelua siten, että palvelut ovat teknisesti, kustannus- ja riskinäkökulmasta sekä asiakkaan arvo-näkökulmasta optimaalisia. Service Transition Tämä moduli käsittelee transitiovaihetta, johon kuuluu konfiguraationhallinta, muutoksenhallinta, asennus ja testaus. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan käyttöönottovaihetta ja siihen kuuluvat organisaation muutokseen, kommunikointiin, analyysiin, implementointitavan valintaan liittyviä aktiviteetteja. Service Strategy Tämä moduli käsittelee strategiavaihetta – miten määritellään palveluita ja markkinasegmenttejä, miten tehdään strateginen arviointi ja miten hallitaan kysyntää. Moduliin kuuluu myös taloushallinta ja portfolion hallinta. Modulin tavoitteena on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelustrategian laatimista ja ymmärtää siihen liittyviä kriittisiä menestystekijöitä ja riskejä. Continual Service Improvement Tämä moduli käsittelee laatujohtamista, johon sisältyy tekniikoita ja metodeja palveluiden laadun kehittämiseen ja mittaamiseen ja miten organisoidutaan ja kehitetään prosesseja laadun kehittämiseksi. Modulin tavoitteen on oppia miten koordinoidaan ja hallitaan palvelun mittaamista ja laadunparannusta. Kuvaukset ja kurssiohjelma löytyvät myös Tieturin sivuilta www.tieturi.fi hakusanalla itil.
  6. 6. .

×