Internet Marketing In Macedonia

2,715 views

Published on

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,715
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
211
Actions
Shares
0
Downloads
15
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Internet Marketing In Macedonia

 1. 1. Дамјан Арсовски Ко-основач и главен уредник Скопје, 22 Декември 2008
 2. 2. <ul><li>Што е IT.com.mk ? </li></ul><ul><ul><li>веб 2.0 медиум </li></ul></ul><ul><ul><li>портал за информатичко-комуникациска технологија </li></ul></ul><ul><li>Нашата цел: </li></ul><ul><li>Поддршка </li></ul><ul><li>Едукација </li></ul><ul><li>Промоција </li></ul><ul><li>Развој на ИКТ во .МК </li></ul>На македонскиот ИТ потенцијал
 3. 3. Веб 2.0 медиум? RSS
 4. 4. Како почнавме? Мај, 2007
 5. 5. Што е .www маркетинг? <ul><li>Интернет маркетинг ( или е-маркетинг, веб маркетинг, онлајн маркетинг...) едноставно е рекламирање на глобалната мрежа . </li></ul><ul><li>Зошто интернет маркетинг? </li></ul><ul><ul><li>Поефикасен и побрз начин на ДВОСТРАНА комуникација </li></ul></ul><ul><ul><li>Поевтин и пофлексибилен маркетинг </li></ul></ul><ul><ul><li>Создава поголема вредност за вашиот бренд </li></ul></ul><ul><ul><li>24/7/365 часа присутност </li></ul></ul><ul><ul><li>Поефективна промоција </li></ul></ul>
 6. 6. Традиционален маркетинг
 7. 7. Модерен маркетинг
 8. 8. Интернет маркетинг на македонски начин...
 9. 9. Каде е содржината!?
 10. 10. 850 px! Банер за кампањата “ Инвестирајте во Македонија ” во Бизнис секцијата на сајтот на
 11. 11. ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГ НЕ Е САМО БАНЕР! Првиот банер беше создаден во 1994 година. СРЕЌНА НОВА 2009 ГОДИНА!
 12. 12. Обидот на ПроКредит Банка
 13. 13. Неколку работи за вашата следна е-маркетинг промоција: - Дознајте ја својата целна група. - Одберете го начинот на комуникација. - Не се ограничувајте – и со мал буџет можете многу да направите. - Слушајте ги корисниците, тие се главни! - Пред с é , бидете креативни . П.С. Медиуми со голи девојки и дневни глупости не се баш најдоброто место за промоција на секој бизнис.
 14. 14. Тајната за успешна интернет маркетинг промоција е: иновативноста... http://www.youtube.com/watch?v=H7ihpoTqLo0
 15. 15. Прашања? Контакт: Дамјан Арсовски [email_address] +389 (0) 71 60 30 81

×