Successfully reported this slideshow.
Дарко Булдиоски <ul><li>WWW www.komunikacii.net www.newmedia.org.mk www.glocalconference.com www.nyus.edu.mk </li></ul><ul...
<ul><li>E-mail [email_address] [email_address] [email_address] IM gtalk: darko156@gmail.com msn: darko156@hotmail.com yaho...
www.e-society.org.mk
web 2.0 = social media - семантички веб  - „Концептот” web 2.0 е роден на брејнсторм сесија меѓу на O'Reilly and Med...
web 2.0 сервиси - социјални мрежи/ social networks flickr.com, youtube.com, myspace.com, facebook.com - Интернет аплика...
web 2.0 сервиси - Севиси за промоција на вести Digg.com, kajmakot.softver.org.mk, newsvine.com , redit.com - Алатки за...
Тагови на web 2.0 вмрежување - заедничка мрежа – колектив – групна свест – заедница на корисници – креатори на ...
Social Media Ако не си на Facebook како да не си на Интернет
 
 
Social Media Social media is people having conversations online
 
Social Media Компании Организации Вработени Професори Деца Политичари Партии Влада
Без посредство на медиум Денес сите ние сме медиум Social Media
 
 
 
Social Media – Вклучи се
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Web 2.0 / Social Media

714 views

Published on

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Web 2.0 / Social Media

 1. 1. Дарко Булдиоски <ul><li>WWW www.komunikacii.net www.newmedia.org.mk www.glocalconference.com www.nyus.edu.mk </li></ul><ul><li>SM www.delicious.com/darko156 www.slideshare.net/darko156 www.twitter.com/darko156 www.linkedin.com/in/darko156 </li></ul>
 2. 2. <ul><li>E-mail [email_address] [email_address] [email_address] IM gtalk: darko156@gmail.com msn: darko156@hotmail.com yahoo: buldioski@yahoo.com icq: 116442233 skype: darko156 </li></ul>
 3. 3. www.e-society.org.mk
 4. 4. web 2.0 = social media - семантички веб - „Концептот” web 2.0 е роден на брејнсторм сесија меѓу на O'Reilly and MediaLive International во 2004.   - Web 2.0 наговестува/сугерира подобрена форма на интернетот   - Н е е технологија или производ
 5. 5. web 2.0 сервиси - социјални мрежи/ social networks flickr.com, youtube.com, myspace.com, facebook.com - Интернет апликации Google docs, TimeTracker, Zoho.com, Buzzword.com - Wiki страници Wikipedia.org, Wikispace.com - Блогови, фотоблогови , или подкасти
 6. 6. web 2.0 сервиси - Севиси за промоција на вести Digg.com, kajmakot.softver.org.mk, newsvine.com , redit.com - Алатки за организирање на содржина del.icio.us, netvibes, stumbleupon.com, diigo.com - Комуникациски алатки Digsby, Meebo , Basecamp, Zoho projects
 7. 7. Тагови на web 2.0 вмрежување - заедничка мрежа – колектив – групна свест – заедница на корисници – креатори на содржина wisdom of crowds - crowdsourcing
 8. 8. Social Media Ако не си на Facebook како да не си на Интернет
 9. 11. Social Media Social media is people having conversations online
 10. 13. Social Media Компании Организации Вработени Професори Деца Политичари Партии Влада
 11. 14. Без посредство на медиум Денес сите ние сме медиум Social Media
 12. 18. Social Media – Вклучи се

×