О
 Отворена дискусија: Интернет
         ј И
апликации - развој, маркетинг и
     промоција
      Proje...
Aгенда• Што е ProjectOffice net?
    ProjectOffice.net?

• На кој начин ние правиме промоција?

• Како го мериме у...
Што е ProjectOffice.net?

                       Твојата
                      ...
На кој начин ние правиме промоција?

• Класични техники:
  • Веб сајт (www.projectoffice.net)
      ј (   p j   ...
Веб сајт (www.projectoffice.net)
Е-маил кампањи
Сервиси за реклами


• Google Adwords – директно промоција за луѓето кои
 пребаруваат на Google.
Социјални медиуми2 димензии:
• Активно учество во креирање на содржини
• Класични реклами на социјалните медиуми


Мед...
Блогови

• Соработка со познати блогери кои пишуваат за
 проектен менаџмент, колаборација, развој на веб 2.0
 производи, к...
www.PMTips.net
Како го мериме успехот на
промоцијата?

• Спомнување на ProjectOffice.net во медиуми како што
 се:
  • NYTimes.com
  • M...
Кои промотивни техники нам ни
успеале, а кои не?


• Класичните техники за интернет промоција стануваат
         ...
Thank вниманието
Ви благодарам за
         You


       Биљана Пешевска
    biljana.pesevska@seavus.com
 ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Project Office.Net - marketing plan

1,604 views

Published on

Published in: Technology, News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,604
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
152
Actions
Shares
0
Downloads
26
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Project Office.Net - marketing plan

 1. 1. О Отворена дискусија: Интернет ј И апликации - развој, маркетинг и промоција ProjectOffice.net Биљана Пешевска 22.12.2008 www.seavus.com
 2. 2. Aгенда • Што е ProjectOffice net? ProjectOffice.net? • На кој начин ние правиме промоција? • Како го мериме успехот на промоцијата? • Кои промотивни техники нам ни успеале, а кои не?
 3. 3. Што е ProjectOffice.net? Твојата виртуелна канцеларија! Организирај ја работата, Сé што ти треба за користење на овој  б ј менаџирај ги веб 2.0 производ е интернет  проектите! конекција и прелистувач!
 4. 4. На кој начин ние правиме промоција? • Класични техники: • Веб сајт (www.projectoffice.net) ј ( p j ) • Е-маил кампањи • Сервиси за реклами • Нови техники: • Социјални медиуми • Блогови
 5. 5. Веб сајт (www.projectoffice.net)
 6. 6. Е-маил кампањи
 7. 7. Сервиси за реклами • Google Adwords – директно промоција за луѓето кои пребаруваат на Google.
 8. 8. Социјални медиуми 2 димензии: • Активно учество во креирање на содржини • Класични реклами на социјалните медиуми Медиуми кои ние ги користиме: • Facebook • LinkedIn • Twitter (www.twitter.com/projectoffice) • YouTube
 9. 9. Блогови • Соработка со познати блогери кои пишуваат за проектен менаџмент, колаборација, развој на веб 2.0 производи, како и развој на SaaS (Software as a ) Service) • Сите членови на тимот на ProjectOffice net (маркетинг ProjectOffice.net (маркетинг, продукт аналисти, програмери) активно партиципираат во креирање на знаење и додавање вредност на постови кои се однесуваат на горе споменатите теми.
 10. 10. www.PMTips.net
 11. 11. Како го мериме успехот на промоцијата? • Спомнување на ProjectOffice.net во медиуми како што се: • NYTimes.com • Mashable.com • KillerStartups com KillerStartups.com • Алатки за мерење на резултатите: • Google Analytcs • Crazy Egg • WebCEO • Google Alerts • Остварени приходи од промотивните кампањи
 12. 12. Кои промотивни техники нам ни успеале, а кои не? • Класичните техники за интернет промоција стануваат р р ц ј у се поскапи, а остварените резултати се намалуваат. • Новите техники се многу поефтини (во некои случаи и бесплатни), а даваат подобри директни резултати и б ) б овозможуваат развивање на видливоста на брендот.
 13. 13. Thank вниманието Ви благодарам за You Биљана Пешевска biljana.pesevska@seavus.com 22.12.2008 22 12 2008 www.seavus.com

×