Workshop digitaal wandelen&picknick

159 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
159
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Workshop digitaal wandelen&picknick

  1. 1. Workshop Digitaal wandelen / Picknick Wandelroute Verschillende mensen hebben al een stukje van de wandelroute gedaan. Vooral de verschillende mogelijkheden om het traject te verkorten/verlengen zijn een pluspunt! De aanwezigheid van veel trage wegen maakt dat de route een grote meerwaarde heeft. Men stelt voor om verschillende lussen te voorzien rond de kern zodat mensen daar kunnen terugkomen en evt. nog extra lus kunnen doen (vb. klaverbladsysteem). Op die manier kan misschien ook een route voor rolstoelgebruikers (of buggy’s) aangeboden worden. Wandelknooppunten Het is jammer dat er geen wandelknooppunten zijn maar huidige verkortingen worden ook al goed ervaren. Voordeel: je kan zelf de lengte van je wandeling bepalen Nadeel: je moet dit voorbereiden, zonder kaart ben je niets Vast traject Voordeel: je komt zowiezo voorbij de toppers van de route, het is gewoon het mooiste traject dat voor jou werd uitgekozen Digitale wandelroutes Mensen willen wel het vaste traject van de Rooigemsebeek wandelroute kunnen downloaden en kaartje kunnen afprinten. Er zijn geen mensen die reeds ervaring hebben met digitale routes of een wandelapp. Ze zouden dit ook niet zelf downloaden wegens te weinig kennis, geen smartphone of tablet. Wel hebben ze interesse in het ontlenen van toestel waar app al op geïnstalleerd staat. Zo kunnen ze kennismaken met zo’n route. Dit zien veel mensen wel zitten. Zo kan ook de betrokkenheid van de hoeves/horeca verhoogd worden. Informatie Niet iedereen wil op zijn wandeling extra info krijgen. De extra info kan gebundeld worden in een themaboekje bij de route of bij verschillende routes. Mooiste plekjes Voorwaarden: geen huizen, geen horeca, verwilderde plekjes die vb. niet toegankelijk zijn met buggy/rolstoel, ‘schoon’ uitzicht (vanop de heuvelkam heb je vb. mooi uitzicht maar dan moet je wel zorgen dat de mensen uit de wind zitten) Suggesties: kouters (open panorama’s)
  2. 2. Huise: Corbiekouter (Corbieland is nu een verbindingsweg) = zeer mooi plekje http://www.tragewegen.be/nl/alle-trage-wegen/slowway/detail/detail/7 Huisekoutermolen: mooi picknickplekje (dit werd echter al in het project Randinfrastructuur langs het Fietsnetwerk voorgesteld aan de eigenaar en dit was niet mogelijk) Dorpje Mullem Bij de Valleihoeve liggen veel mensen in de weide, staan open voor samenwerking om picknickplekje in te richten Loweg (net buiten traject): site waar vroeger de uitkijktoren bij de Slag van Oudenaarde 1708 heeft gestaan is eigendom van de zoon van baron de Gerlache Verbeteringen inrichting/traject aan de Schietsjampettermolen weten weinig mensen de oriëntatietafel te vinden. Dit zou beter kunnen aangeduid worden. Ook de verrekijker blijkt niet goed te werken en de haag ervoor staat in de weg. Het padje rond de molen om tot aan de oriëntatietafel te stappen is te smal. aandacht voor horeca die genoeg open is en dit goed aanduiden op de kaart (evt. openingsuren) verschillende paden zijn aan opfrissing toe en moeten vb. platter gemaakt worden snoeien daar waar de begroeiing te dicht is (vooral veel klachten over hoge netels ter hoogte van De Meyer – Leedsestraat) Picknickplekje Aanvullen met ‘iets’ voor kinderen Mag zeker een eyecatcher zijn Sober maar stevig Lieft niet té ver van de kernen zodat ook wandelaars die slechts ‘korte’ wandeling maken er gebruik van kunnen maken Mag gerust 3x iets verrassend zijn (met iets herkenbaars zodat het toch zichtbaar is dat dit tot 1 project behoord) – gevarieerd aanbod Zoveel mogelijk laten samenvallen met het landschap zodat mensen zich in het landschap voelen en niet in de picknickplek (vb. liefst geen steentjes als ondergrond) Over het al dan niet plaatsen van vuilnisbakken moet men toch realistisch zijn. Een picknickplekje nodigt immers uit om te eten wat afval met zich meebrengt, anderzijds moet de gemeente de vuilbakken ook kunnen onderhouden Voor het ontwerp/realisatie kan misschien samenwerking gezocht worden met een school of beschutte werkplaats Hout is zeer mooi maar blijft lang nat en dan niet meer aangenaam om op te zitten Doelgroepen Op de hoeves komen er veel kinderen. Maar ook andere doelgroepen zijn belangrijk. Extra belevingswaarde Een zoektocht voor kinderen vb. symbooltjes zoeken kan iets zijn wat kinderen graag doet wandelen. Geocache Op het traject van Mullem naar Huise bevindt zich een serieuze houtkant waarin boogjes kunnen gemaakt worden = voor kinderen
  3. 3. Bordjes met info over het verleden van die streek Picknickarrangement Veel mensen willen hun eigen picknick ergens kunnen opeten – daarvoor zijn de picknickplekjes zeer welkom. Andere mensen vragen ook of er voor een picknick kan gezorgd worden – daarvoor zijn picknickmanden/rugzakjes uitgewerkt als ‘arrangement’ zeer welkom. De Valleihoeve biedt dit al aan voor groepen. Voor individuelen zou men dit ook wel willen doen op vaste dagen vb. bij evenement of vb. eerste zaterdag van de maand. Men stelt hierbij wel de vraag ivm de reglementering van het Federaal Voedselagentschap. Een picknickhappening kan wel werken, is nog budgetvriendelijk, dus voor veel mensen toegankelijk, dit wordt toch als belangrijk ervaren. Mensen kiezen zelf graag een aantal elementen om zelf hun arrangement vrij samen te stellen.

×