Servei samba (Linux-Windows)

344 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
344
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Servei samba (Linux-Windows)

  1. 1. Servei Samba (Servidors independents)1. Instal·lacióde paquets mínims necessaris al Linux per compartir ambSAMBA carpetes amb màquina Windows.Equip Linux:1.1 Instal·lacióde Samba:sudo apt-get install samba1.2 Ara s’ha de configurar a l’arxiu /etc/samba/smb.conf els paràmetres següents:[GLOBAL]workgroup = GRUPOYENIsecurity = userpassdb backernd = tdbsamencrypt passwords = yes1.3 Després de configurar l’arxiu s’ha de reiniciar el servei:sudo service smbd reloadEquip Windows:1.4 Canviem el nom del nostre equip Windows. Des de “Propietats” de “El meuequip” > “Canviar” > i a la secció de “grup de treball” escrivim el nom delnostre equip: “GRUPOYENI”.
  2. 2. Equip Linux:1.5 Ara ens assegurem que el servei SAMBA a Linux estàactiu:nmap localhostEquip Windows:1.6 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > i veure que hi estigui l’equip de Linux
  3. 3. 2. Accions necessàries per accedir a la carpeta compartida de Windows des deLinux. Només lectura.Primer de tot s’ha de crear la carpeta a compartir a l’equip Windows i fer lesaccions necessàries per compartir-la de tal manera que només sigui de lectura.Ara des de l’equip Linux, instal·lem el paquet SAMBA CLIENTsudo apt-get install smbclientDesprés d’instal·lar el paquet SAMBACLIENT, llistem les carpetes compartidesde l’equip servidor: smbclient --list //IP_servidor i ens assegurem que la carpeta“compartida” estigui a la llista.smbclient --list //192.168.5.29Per accedir al recurs compartit fem servir el mateix ordre més l’usuari perrealitzar la connexió:sudo smbclient //192.168.5.29/compartida –U root[ordre ruta_carpeta_compartida –U(específica l’usuari) usuari]
  4. 4. Podem visualitzar els arxius dins de la carpeta compartida amb l’ordre ls .Fem prova creant un arxiu que es digui “yeni” a la carpeta compartida delservidor Windows i tornem a fer ls al client.
  5. 5. 3. Fes el mateix peròaccedint-hi des de Nautilus /Konqueror.Escriure “nautilus” des del terminal. Sens obrirà una carpeta. Hem danar a“Fitxer” > “Connectar al servidor”.Ara sha descriure característiques per connectar-se al servidor, comsindica a la següent imatge i clicar a “Connectar”.Ara sha descriure el domini i la seva contrasenya (aquest últim sidispossa) > “connectar”
  6. 6. si sha connectat bésens obriràuna finestra amb el recurs compartit, com esmostra a la següent imatge:
  7. 7. 4. Accions necessàries per accedir des de Windows al directori /recursos de lamàquina Linux per lectura-escriptura.4.1 Crear la carpeta “recursos” a compartir i compartir-la.4.2 A l’arxiu de configuració, fet ús anteriorment, configurem l’apartat “path”.Escrivint la ruta de la carpeta a compartir.Des de l’equip Windows, anem a “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” >“ Veure equips del grup de treball” > entrem a l’equip compartit “Manolo”
  8. 8. 5. Accedir des de Windows a una impressora de la màquina Linux.5.1 “El meu equip” > “Els meus llocs de xarxa” > “ Veure equips del grup detreball” > entrem a l’equip compartit “Manolo” > fem clic a una impressoracompartida i instal·lem la impressora a Windows.Ens assegurem que la impressora existeix i que es pugui imprimir.

×