10 Casestudy's on the use of Social Media - By Honeytechblo

988 views

Published on

Sociale netwerksites kunnen voor een omwenteling zorgen in de verkoop als ze op de juiste manier producten promoten, gebruik makend van de beste technieken voor search engine optimisation (zoekmachineoptimalisatie of kortweg SEO). Het belangrijkste is dat je beseft dat het succes van een website afhangt van een goede marketing en een goede publiciteit. Ook al heb je veel waardevolle informatie op je site staan, je moet er reclame voor maken als je niet wilt onderdoen voor de concurrentie.

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
988
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Er zijn honderden manieren om sociale mediasites te gebruiken voor de promotie van jouw producten en diensten. Sociale netwerksites kunnen voor een omwenteling zorgen in de verkoop als ze op de juiste manier producten promoten, gebruik makend van de beste technieken voor search engine optimisation (zoekmachineoptimalisatie of kortweg SEO). Het belangrijkste is dat je beseft dat het succes van een website afhangt van een goede marketing en een goede publiciteit. Ook al heb je veel waardevolle informatie op je site staan, je moet er reclame voor maken als je niet wilt onderdoen voor de concurrentie.

  De beste manier om de verkoop en opbrengsten via het internet op te drijven, is door gebruik te maken van sociale mediasites. Als je ze op een goede manier gebruikt, kan je via dat platform de bekendheid van jouw diensten en producten verhogen, publiciteit maken, netwerken uitbouwen en de verkoop enorm doen stijgen.

  Tegenwoordig gebruiken heel wat bedrijven toepassingen uit de sociale media om hun product op de markt te lanceren, om te communiceren met hun klanten en om hun merk te promoten. Een aantal van deze bedrijven hebben daar aanzienlijk succes mee geboekt. Om deze merken op een rijtje te zetten, hebben wij een top 10 samengesteld van casestudy’s over de sociale media, waaruit jullie inspiratie kunnen opdoen.

  De top 10 van sociale mediasites: Orkut, Facebook, Twitter, Flickr, Hi5, My Space, Xanga, LinkedIn, Blogger en WordPress.
 • De casestudy over het gebruik van sociale media bij Coca-Cola is een van de beste voorbeelden voorhanden. Het bedrijf werd door The Big Money Top 50 omschreven als het merk “dat het beste gebruik maakt van Facebook”. De publiciteitscampagne Expedition 206 wordt gezien als het grootste sociale mediaproject ooit van het bedrijf. Coca-Cola heeft van verschillende zaken gebruik gemaakt om hun merk te promoten en daarmee veel succes te boeken: blogs, het delen van foto’s en filmpjes, tweets en andere toepassingen van de sociale media.
 • Bij de release van de film X-men 3: The Last Stand, werd ook gebruik gemaakt van sociale netwerksites om de film te promoten. Alle gebruikers die het profiel van X-Men bij hun vrienden toevoegden, kregen speciale extra’s. Dit mediaplan heeft ertoe geleid dat in één maand bijna drie miljoen leden op Myspace.com X-men aan hun profiel toevoegden. De film was een enorm succes bij de opening en werd uiteindelijk de vierde grootste box-office hit ooit.
 • British Airways richtte een dochtermaatschappij op, OpenSkies. Er werd gebruik gemaakt van sociale media en community marketing om het bedrijf te promoten. Om globetrotters te overtuigen werd er zelfs een bedrijfsblog opgestart. Bedrijfsdirecteur Dale Moss richtte bovendien een blog op waardoor ook de gewone mensen kennis konden maken met OpenSkies. Hij sprak over de maaltijden aan boord en toonde de ruimte van de verschillende klassen in het vliegtuig.
 • Dell is gekend voor zijn kosteneffectieve methodes en het maakt dan ook gretig gebruik van de sociale media om mensen te bereiken. In december 2009 liet Dell nog weten dat aanbiedingen op hun Dell Outlet Twitter pagina voor opbrengsten van meer dan 2 miljoen euro hebben gezorgd. Dit lijkt misschien verwaarloosbaar voor een bedrijf dat jaarlijks meer dan 11 miljard euro winst boekt, maar het is evengoed de moeite waard, zeker in deze sombere economische tijden.
 • Het derde grootste softwarebedrijf ter wereld stond voor een uitdaging in 2002. Het wou een platformbedrijf worden dat gebruik maakt van NetWeaver. Om de bedrijfsproblemen op te lossen, moest SAP zijn platform openstellen zodat ook anderen het konden gebruiken. Het bedrijf moest met verschillende ontwikkelaars over de hele wereld communiceren, waardoor er wereldwijde partnerschappen afgesloten werden en er meer toepassingen kwamen van nieuwe SAP-producten.
 • Het hoofddoel van het sociale media programma voor de waterachtbaan Journey to Atlantis was contact te zoeken met het publiek dat geïnteresseerd is in rollercoasters en Journey to Atlantis in de belangstelling te zetten. Invloedrijke mensen waren van mening dat de sociale media een belangrijk effect zouden hebben voor SeaWorld. Daarom werden er tijdens de beginperiode 22 blogs en forums van rollercoasterfans erkend.
 • De bedrijfsnetwerken van British Telecom maken gebruik van toepassingen in de sociale media om hun belangen te promoten. In tegenstelling tot andere bedrijven wil BT zijn werknemers niet weghouden van sociale netwerksites, maar heeft het een project opgestart om het internetgebruik te versoepelen. Het bedrijf wou dat al hun werknemers sociale mediasites gebruikten. Volgens British Telecom bieden deze netwerksites de kans om verandering te brengen in de manier waarop werknemers onderling, met de klanten, met partners en met leveranciers communiceren.
 • Je kan het bedrijf en hun klanten op verschillende sociale mediasites leren kennen. Er worden ook sociale media ingezet om hun ideeën te promoten. Zo is er de internetgemeenschap mystarbucks.com, waar klanten onder andere rechtstreeks kunnen communiceren met vertegenwoordigers van Starbucks op het forum.
 • De casestudy van het gebruik van sociale media bij HP is ook een goed voorbeeld. De verantwoordelijken voor de sociale media bij HP hebben experts ingezet die dagelijks met de klanten samenwerken om nuttige informatie voor marketing te linken aan wat de klant nodig heeft en aan reële problemen. Dankzij podcasts, blogs en traditionele websyndicatie kan HP zijn boodschap door een uitgebreid publiek van klanten laten beoordelen. Uit dat proces kan dan de nodige informatie gehaald worden die HP kan gebruiken bij zijn acties voor verkoop en promotie.
 • Marketingdeskundigen bij StackSafe hebben de sociale media gebruikt om een gespreksplatform voor een gemeenschap op te starten. Dat heeft ertoe geleid dat er meer begrip is tussen het bedrijf en zijn klanten.
 • Het is interessant om te zien hoe bedrijven de sociale media inzetten op verschillende manieren om hun producten, diensten en ideeën te promoten. Je kan ook eens kijken naar de interessante lijst van 35 casestudy’s in verband met de sociale media op mashable.com. Je kan bij de reacties ook een andere interessante casestudy melden. Volg ons ondertussen op Twitter en voeg ons toe op Facebook voor een betere communicatie.
 • 10 Casestudy's on the use of Social Media - By Honeytechblo

  1. 1. Top 10 casestudy’s van sociale media
  2. 2. Coca-Cola
  3. 3. X-Men
  4. 4. British Airways
  5. 5. Dell
  6. 6. SAP
  7. 7. SeaWorld
  8. 8. British Telecom
  9. 9. Starbucks
  10. 10. HP
  11. 11. Stack Safe
  12. 12. Bron Vertaling door Noortje Van Den Steen

  ×