Parts d'un ordinador - Silvia Prat

271 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
271
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
47
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Parts d'un ordinador - Silvia Prat

 1. 1. Silvia Prat4r eso A
 2. 2. La placa mare, placa base o targeta mare és la targeta de circuits impresos central a l‘ordinador que conté el microprocessador, lamemòria RAM del sistema, circuits electrònics de suport, la ROM i ranuresespecials que permeten la connexió de targetes adaptadores addicionals.
 3. 3. El bus és un sistema digital que transfereix dades entre els components duna computadora o entre computadores. Estàformat per cables o pistes en un circuit imprès, dispositius com a resistències i condensadors a més de circuits integrats.
 4. 4. Un Slot és un element de la placa base dun ordinador que permetconnectar a aquesta una targeta addicional o dexpansió, la qual permet realitzar funcions de control de dispositius perifèrics,com ara monitors, impressores o unitats de disc.
 5. 5. Les targetes dexpansió són dispositius amb diversos circuits integrats i controladors que, inserides a llurs ranures dexpansió, serveixen per ampliar la capacitat dun ordinador.També a dintre de les targetes dexpansió i trobem:•Una targeta de xarxa és una targeta dexpansióinserida dins lordinador amb una o més oberturesexternes, per on és connectat el cable de xarxa.•La targeta de so és un dispositiu, normalment intern, que permetobtenir un senyal d‘audio analògic a partir dinformació digital.•Un mòdem és un aparell electrònic capaç de convertir una senyaldigital de dades en una altra analògica que pugui ser transmesa perun canal dissenyat per a senyals analògiques.
 6. 6. És un giny o sistema que transforma el corrent altern de la xarxa de distribuciódenergia elèctrica en un altre tipus de corrent adequat per laplicació concreta.
 7. 7. Un disc dur és un dispositiudemmagatzemament novolàtil, shi guarden gransquantitats de dades digitalsen la superfície magnetitzadadels diversos discs que conté,els quals giren a granvelocitat. Forma part delmaquinari de la majoria delsordinadors actuals. Dins elsdiferents tipus de memòriesés classificat com a memòriasecundària.
 8. 8. Una disquetera es el dispositiu o unitat lectora/gravadora de disquets.
 9. 9. Un ventilador s’utilitzadispositius electrònics per refredar-los. Per el general l’aire calent es tret de l’interior del dispositiu.
 10. 10. Un lector de dvd és un aparell que serveix per reproduir vídeo DVD. La majoria delsreproductors de DVD han destar connectats a un aparell de sortida com un televisor.
 11. 11. És una forma genèrica de denominar a una interfície per laque diferents tipus de dades poden ser enviades i rebudes, aquesta interfície pot ser física o a nivell de programari.
 12. 12. Un monitor és un perifèric de lordinador, consistent en una pantalla que mostra lactivitat que du a terme la computadora a laque està connectada.
 13. 13. El ratolí és un perifèric dordinador, generalment fabricat en material plàstic, que podem considerar, al mateix temps, com a undispositiu dentrada de dades i de control, depenent del programari que maneja en cada moment.
 14. 14. Un teclat ésun perifèric utilitzat per la introducciódordres i dades en un ordinador.
 15. 15.  Com configurar el Router:El Router s’ha de configurar amb el IP, i l’has de posaren el ordinador, i per el telèfon, ho has de fer amb uncable. Que significa la IP? És una etiqueta numèrica que identifica, de manera lògica i jeràrquica, a una interfase de un dispositiu, dintre a una xarxa que utilitza el protocol IP.

×