SlideShare a Scribd company logo

Shefqet Avdush Emini Publications

Shefqet Avdush Emini Publications

1 of 79
Download to read offline
-III- Publications:
Shefqet Avdush Emini Publications
Symposium in Istanbul Turkey 2014
KULTURA
BALLINA / KULTURA / KULTURA
Arti kosovar pëlqehet në Egjipt
Enver SadikuPublikuar: 06.04.2014 - 08:57
Komente (0)Publiko në:
Avni Behluli, skulptor i njohur kosovar, ka qenë pjesë e “ART in Cairo 2014”
(Participate international artists residency), të mbajtur në kryeqytetin e Egjiptit
në Kajro, përkrah artistëve nga tre kontinente, Azia, Afrika dhe Evropa, e cila
është përfaqësuar nga tri shtete, Kosova, Sllovakia dhe Holanda e që
përfaqësues nga Holanda ishte artisti me prejardhje shqiptare Shefqet Avdush
Emini.
Behluli, ka thënë se për një muaj është bërë një punë e madhe artistike në disa
fusha, janë organizuar punëtori, janë vizituar galeri dhe muze të Kajros dhe ka
pasur bashkëpunim të ngushtë me artistë vendas.
Punimet e artistëve janë prezantuar në Qendrën Kulturore të Kajros e më pas
do të prezantohen edhe në Vjenë e Sllovaki.
“Vizita e Kajros ka qenë shumë e frytshme dhe me interes reciprok, sepse jemi
njohur me zhvillimet e artit pamor në të gjitha fazat e zhvillimit të Egjiptit, por
edhe me kulturën, lashtësinë, arkitekturën egjiptiane”, ka thënë Behluli. A ka
treguar se kishte prezantuar si është më së miri artin kosovar para egjiptianëve
dhe artistëve të tjerë me qasjen e punës, teknikën, motivet dhe llojllojshmërinë
kreative.
“Nga ky aktivitet janë bërë ura lidhëse mes Kosovës, Egjiptit dhe shteteve të
tjera pjesëmarrëse. Unë personalisht kam marrë një eksperiencë nga ky
aktivitet, por edhe kam dhënë shumë, duke vlerësuar artin tim në një formë
ambasadori dhe shpesh edhe me flamurin e Kosovës”, tha Avni Behluli.
Edhe piktori shqiptar, që përfaqësoi Holandën, Shefqet Emini Emini dëshmoi
se gëzon respekt të madh në Egjipt dhe me punën e tij krijuese është i njohur jo
vetëm në Egjipt, por edhe më gjerë. Për artistët u bënë ftesa që edhe në
ardhmen të marrin pjesë nëpër ekspozita, punëtori e simpoziume, ngase ata
dëshmuan se arti kosovar nuk mbetet mbrapa botës.
http://www.zeri.info/artikulli/30670/arti-kosovar-pelqehet-ne-egjipt
Symposium in Istanbul ,Turkey 2014
Art In Resydence, Cairo, Egypt 2014
Shefqet Avdush Emini Publications

Recommended

Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...
Faruk Tasholli Intervist me Shefqet Avdush Eminin nga kosova në atdheun e re...Shefqet Avdush Emini
 
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-
B otimi i-gazetes-bota-e-re-rexhep-rifati-Shefqet Avdush Emini
 
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013
ARTIST SHEFQET AVDUSH EMINI Text nga Faruk Tasholli 2013Shefqet Avdush Emini
 

More Related Content

More from Shefqet Avdush Emini

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Shefqet Avdush Emini
 
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Shefqet Avdush Emini
 
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Shefqet Avdush Emini
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Shefqet Avdush Emini
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaShefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini
 
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiSamuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
 
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiSadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiShefqet Avdush Emini
 
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Shefqet Avdush Emini
 
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsMichele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsShefqet Avdush Emini
 
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Shefqet Avdush Emini
 
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini
 
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Shefqet Avdush Emini
 
Jjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanJjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanShefqet Avdush Emini
 
Genius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageGenius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageShefqet Avdush Emini
 
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Shefqet Avdush Emini
 

More from Shefqet Avdush Emini (20)

Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
Nergis orhon soydaner she gives hare opinion on the artist from the netherla...
 
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
Elba mabel alarcon she gives hare opinion on the artist from the netherlands...
 
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
Galileo gives his opinion on the artist from the netherlands shefqet avdush e...
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda 2020
 
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga HolandaOpinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
Opinion per Artistin Shefqet Avdush Emini nga Holanda
 
Tr art-
Tr art- Tr art-
Tr art-
 
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin AlijajShefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
Shefqet Avdush Emini, nga Hajdin Alijaj
 
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from GustaveShefqet Avdush Emini, from Gustave
Shefqet Avdush Emini, from Gustave
 
Shefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini BiographyShefqet Avdush Emini Biography
Shefqet Avdush Emini Biography
 
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush EminiSamuel news - Shefqet Avdush Emini
Samuel news - Shefqet Avdush Emini
 
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush EminiSadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
Sadik krasniqi, Faruk Tasholli, Shefqet Avdush Emini
 
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
Review from Patimat Guseynova Sharuhanova Shefqet Avdush Emini pa modesti k...
 
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's ReflectionsMichele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
Michele andree - Shefqet Avdush Emini's Reflections
 
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
Mieke Mooije Kiend - Interview met Shefqet Avdush Emini 2011
 
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
Shefqet Avdush Emini is the frst artist to represent BOA on posters,curently ...
 
Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands Joining your voice to expat artists in the netherlands
Joining your voice to expat artists in the netherlands
 
Jjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in omanJjury lied internationale expositie in oman
Jjury lied internationale expositie in oman
 
Genius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-pageGenius shefqet avdush emini 1-page
Genius shefqet avdush emini 1-page
 
Gazeta2008danimark
Gazeta2008danimarkGazeta2008danimark
Gazeta2008danimark
 
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
Exhibition of shefqet emini opens at the hague 5 november 2011
 

Shefqet Avdush Emini Publications