Barcelona kerken en kathedralen

275 views

Published on

Hoewel er talrijke historische kerken verspreid over de stad Barcelona, is het zonder twijfel de basiliek ik tempel Expiatori de la Sagrada Familia, die steelt de show. Deze omvangrijke rooms-katholieke kerk werd ontworpen door de handen van volbracht Catalaanse architect en modernisme boegbeeld Antoni Gaudi en nu gelederen als een UNESCO World Heritage Site, hoewel de structuur eigenlijk onvolledig is en nooit in zijn geheel klaar was. Presenteren als de zetel van de aartsbisschop van Barcelona, is de kathedraal van het Heilige Kruis en St. Eulalia een andere opvallende gebouw. Deze kathedraal werd gebouwd tussen de jaren van 1298 en 1460, op de site van een historische Visigotische kapel. De neo-gotische voorgevel werd toegevoegd enkele jaren later in 1870, wordt gebaseerd op een origineel 1408 ontwerp en beschikt over vele ingewikkelde functies. In het bijzonder staat het dak bekend om haar ontelbare waterspuwers, die bestaan uit een reeks van mythische wezens en dieren.

CATEDRAL DE LA SANTA CREU IK SANTA EULALIA (KATHEDRAAL VAN HET HEILIGE KRUIS EN ST. EULALIA)
Adres: Pla Seu, 3, 08002, Barcelona, Spanje Spanje
Tel: + 34 (0) 93 315 1554
Gewijd aan Eulali, een patroonheilige van de stad, de kathedraal van Barcelona is rijkelijk versierd en een echt uniek zicht. Het interieur is groot en vol met originele kenmerken. Dit is eigenlijk één van de enkele kerken in de stad niet te worden beschadigd in burgeroorlogen. Met kapellen, prachtige gotische architectuur en veel interessante graven bent u ook staat voor een bezoek aan het dak via stappen of een lift. Interessant, is het klooster genaamd home door sommige 13 witte ganzen, die binnen de ‘lettertype de les Oques’ (ook van de ganzen leven). Grote renovatie begon in 1968 en duurde iets meer dan vier jaar.

CATEDRAL DE GIRONA (KATHEDRAAL VAN GIRONA)
Adres: Plaça de la Catedral, Girona, Spanje
Kathedraal van Girona ligt iets meer dan een uur ten Noord-Oosten van Barcelona, op een prachtige kerk met vele interessante mogelijkheden, met inbegrip van een mooie barokke gevel. Veel van het gebouw is veranderd door de eeuwen heen en er is ook een museum met vele historische tentoonstellingen.

BASILIEK IK TEMPEL EXPIATORI DE LA SAGRADA FAMILIA
Adres: Carrer de Mallorca, Barcelona, Spanje
Een van Barcelona’s belangrijkste toeristische attracties, de Sagrada Familia is heel prachtig. De acht torenspitsen toren hoog in de hemel, hoewel niet minder dan 18 torenspitsen oorspronkelijk door Gaudi bedacht werden. Dit middeleeuwse kathedraal was nooit helemaal klaar en de bovenste toren moet daadwerkelijk worden zelfs groter. Accentueren opnemen een crypte, museum en vele prachtige sculpturen – kijk uit voor de stenen schildpadden die aan de basis van sommige kolommen. Rondleidingen zijn ook beschikbaar en deze komen zeer aan te bevelen.
Open: April tot en met augustus – 09: 00 tot 08: 00, maart en September tot oktober – 09: 00 tot 19: 00, November tot februari – 09: 00 tot 18: 00

Published in: Business
1 Comment
1 Like
Statistics
Notes
 • As they say, nobody was born great, they all started from the first step and persevered in their fields to get where they are today.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
275
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
1
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Barcelona kerken en kathedralen

 1. 1. **Global Expat Connections in Barcelona Blog
 2. 2. Hoewel er talrijke historische kerken verspreid overde stad Barcelona, is het zonder twijfel de basiliek iktempel Expiatori de la Sagrada Familia, die steelt deshow. Deze omvangrijke rooms-katholieke kerk werdontworpen door de handen van volbracht Catalaansearchitect en modernisme boegbeeld Antoni Gaudi en nugelederen als een UNESCO World Heritage Site, hoewelde structuur eigenlijk onvolledig is en nooit in zijn geheelklaar was. Presenteren als de zetel van de aartsbisschopvan Barcelona, is de kathedraal van het Heilige Kruis enSt. Eulalia een andere opvallende gebouw.
 3. 3. Deze kathedraal werd gebouwd tussen de jarenvan 1298 en 1460, op de site van een historischeVisigotische kapel. De neo-gotische voorgevel werdtoegevoegd enkele jaren later in 1870, wordtgebaseerd op een origineel 1408 ontwerp enbeschikt over vele ingewikkelde functies. In hetbijzonder staat het dak bekend om haar ontelbarewaterspuwers, die bestaan uit een reeks vanmythische wezens en dieren.
 4. 4. CATEDRAL DE LA SANTA CREU IK SANTA EULALIA (KATHEDRAAL VAN HET HEILIGE KRUIS EN ST. EULALIA) Adres: Pla Seu, 3, 08002, Barcelona, Spanje Spanje Tel: + 34 (0) 93 315 1554 Gewijd aan Eulali, een patroonheilige van de stad, de kathedraal van Barcelona is rijkelijk versierd en een echt uniek zicht. Het interieur is groot en vol met originele kenmerken. Dit is eigenlijk één van de enkele kerken in de stad niet te worden beschadigd in burgeroorlogen. Met kapellen, prachtige gotische architectuur en veel interessante graven bent u ook staat voor een bezoek aan het dak via stappen of een lift. Interessant, is het klooster genaamd home door sommige 13 witte ganzen, die binnen de ‘lettertype de les Oques’ (ook van de ganzen leven). Grote renovatie begon in 1968 en duurde iets meer dan vier jaar.
 5. 5. CATEDRAL DE GIRONA (KATHEDRAAL VAN GIRONA)  Adres: Plaça de la Catedral, Girona, Spanje Kathedraal van Girona ligt iets meer dan een uur ten Noord-Oosten van Barcelona, op een prachtige kerk met vele interessante mogelijkheden, met inbegrip van een mooie barokke gevel. Veel van het gebouw is veranderd door de eeuwen heen en er is ook een museum met vele historische tentoonstellingen.
 6. 6. BASILIEK IK TEMPEL EXPIATORI DE LA SAGRADA FAMILIA Adres: Carrer de Mallorca, Barcelona, Spanje Een van Barcelona’s belangrijkste toeristische attracties, de Sagrada Familia is heel prachtig. De acht torenspitsen toren hoog in de hemel, hoewel niet minder dan 18 torenspitsen oorspronkelijk door Gaudi bedacht werden. Dit middeleeuwse kathedraal was nooit helemaal klaar en de bovenste toren moet daadwerkelijk worden zelfs groter. Accentueren opnemen een crypte, museum en vele prachtige sculpturen – kijk uit voor de stenen schildpadden die aan de basis van sommige kolommen. Rondleidingen zijn ook beschikbaar en deze komen zeer aan te bevelen. Open: April tot en met augustus – 09: 00 tot 08: 00, maart en September tot oktober – 09: 00 tot 19: 00, November tot februari – 09: 00 tot 18: 00 Toegang: gratis
 7. 7. CATEDRAL DE TARRAGONA (TARRAGONA- KATHEDRAAL) Adres: Placa de la Seu, Tarragona, Spanje Gebouwd tussen 1171 en 1331, en een weinig meer dan een uur ten westen van de stad gelegen, kathedraal van Tarragona ligt op de site van deze Romeinse stad tempel en combineert zowel gotische en Romaanse functies. Hoogtepunten zijn een prachtige klooster en bijzonder gedetailleerde woodcarvings. Het interieur van de kathedraal is meer dan 100 meter / 328 meter in lengte.
 8. 8. EGLÉSIA DE SANTA MARIA DEL MAR Adres: Passeig del geboren, Barcelona, Spanje Spanje De Santa Maria kerk zonder twijfel is een van de stad beste Catalaanse gotiek kerken. Meer dan 500 jaar geleden gebouwd, het interieur kan niet overdreven worden verfraaid, maar deze kerk is goed geproportioneerd en imposante. Concerten zijn geënsceneerde hier van tijd tot tijd en deze kunnen heel betoverende.

×