Studiebesök Stockholm Makerspace

1,070 views

Published on

Sedan ett antal år tillbaka finns rörelsen Makers - människor med olika kompetenser som delar kunskap med varandra. Det kan handla om allt från stickcaféer till tillverkning av prototyper till företag. Företeelsen har nu börjat att ta plats även på bibliotek under benämningen makerspaces, till exempel i USA, Danmark och Finland. I grunden handlar det om att biblioteken ställer sina lokaler, utrustning och personalens kunnande till förfogande och att man bjuder in människor för möjligheten att skapa, utforska och dela med sig av sina kunskaper.Det här tror vi är viktigt att bevaka.

Måndag 16 september 2013 var vi ett gäng som besökte det ganska nystartade Stockholm Makerspace! Det här är några klipp som handlar om det, och hur du kan följa oss.

Published in: Devices & Hardware
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,070
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
788
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Studiebesök Stockholm Makerspace

 1. 1. Från vårt studiebesök på Stockholm Makerspace 20130916
 2. 2. Sedan ett antal år tillbaka finns rörelsen Makers - människor med olika kompetenser som delar kunskap med varandra. Det kan handla om allt från stickcaféer till tillverkning av prototyper till företag. Företeelsen har nu börjat att ta plats även på bibliotek under benämningen makerspaces, till exempel i USA, Danmark och Finland. I grunden handlar det om att biblioteken ställer sina lokaler, utrustning och personalens kunnande till förfogande och att man bjuder in människor för möjligheten att skapa, utforska och dela med sig av sina kunskaper.Det här tror vi är viktigt att bevaka. Måndag 16 september var vi ett gäng som besökte det ganska nystartade Stockholm Makerspace! Det här är några klipp som handlar om det, och hur du kan följa oss.
 3. 3. Spänd förväntan!
 4. 4. Våra värdar tar emot
 5. 5. Motto!
 6. 6. Loungen, där alla deltagare får förvara sina projekt
 7. 7. Andreas (en av våra värdars) förvaringsbox!
 8. 8. En del av själva verkstaden
 9. 9. 3D-skrivare!
 10. 10. Laserskärar e
 11. 11. Svar v
 12. 12. Arduino, en mikrodator. Här kan du läsa mer om den:http://www.arduinos.se/2013/01/arduino-en- introduktion.html
 13. 13. Lästips
 14. 14. Följ vår blogg:http://respacenu.tumblr.com/ Twitter:https://twitter.com/reSpaceNu Facebook- grupp:https://www.facebook.com/groups/447285605 351090/

×